Nieuws / Wedstrijdverslagen

Primeur voor voetballer Jelle Stalenhoef en korfbalster Marlies Kant

Hij, Jelle Stalenhoef, voetbalt bij vv Almerk. Zij, Marlies Kant, korfbalt bij ACKC. Zij hebben al tien jaar een relatie, wonen twee jaar samen en dragen dit seizoen voor het eerst de aanvoerdersband.

© Jan Volwerk
Almkerk

De eerste vraag, ‘wie is thuis de baas?’, hebben Jelle Stalenhoef (25) en Marlies Kant (24) zien aankomen en hebben daar al samen een eensluidend antwoord op verzonnen. ,,Thuis doen we alles samen.’’ Alleen is dat alles samen doen wel een wekelijkse puzzel. Wie kookt er? Wie doet de boodschappen? Jelle: ,,We trainen vaak op verschillende avonden en ik zit voor mijn werk als pijplasser door heel Nederland.’’ Marlies, werkzaam in een kinderdagverblijf: ,,We proberen zoveel mogelijk samen te eten. Maar vooral in de voorbereiding, als we op doordeweekse dagen ook veel oefenwedstrijden spelen, lukt dat niet altijd. Dan eten we noodgedwongen wel eens bij onze ouders.’’ Jelle: ,,Maar het sporten is voor ons allebei belangrijk. Een uitlaatklep.’’ ,,Wel mooi dat we allebei een andere sport beoefenen.’’
Jelle Stalenhoef en zijn vriendin wonen sinds twee jaar in Almkerk. Op letterlijk een steenworp afstand van het sportcomplex. Marlies zag haar Jelle een jaar of tien geleden voetballen en zocht kort daarna contact via MSN, waarna de vonk oversloeg. Marlies: ,,We komen allebei niet uit Almkerk. Jelle is geboren in Dussen. Ik kom uit Nieuwendijk. Ik ben met korfballen opgegroeid. Mijn moeder heef gekorfbald en mijn zus ook. Bij ACKC. Ik ben lid vanaf mijn zesde jaar en was als kind al fanatiek.’’ Jelle: ,, Ik ben begonnen met voetballen bij Dussense Boys. Ik was twaalf toen ik koos voor Almkerk dat met haar jeugdteams op een hoger niveau voetbalde. Ik ben bij het eerste elftal inmiddels begonnen aan mijn zevende seizoen.’’
Sinds dit seizoen draagt het stel voor het eerst de aanvoerdersband. Sowieso ‘een eer’, vindt het tweetal. Jelle: ,,Ik ben misschien geen geboren leider, maar ik ben wel iemand die voorop in de strijd gaat. Ook het coachen binnen de lijnen gaat me prima af.’’ Marlies: ,,Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde. In het veld gaat het om zaken als niet opgeven en willen winnen.’’
Het stel zal niet snel een ander shirt aantrekken. Marlies: ,,Vorig seizoen ben ik benaderd door DVS uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ik voelde me vereerd, maar ik heb toch bedankt. Met ACKC spelen we op het veld in de derde klasse. Dat vind ik eigenlijk een te laag niveau, maar ACKC is toch mijn club. Ik ben als coördinator ook betrokken bij de jeugdafdeling. En bij ACKC speel ik samen met mijn vrienden envriendinnen.’’ Jelle: ,,Ik ben in de loop der tijd een échte Almkerkse jongen geworden. We hebben zoveel plezier samen en spelen op een prima niveau al gaan we er alles aan doen om weer terug te keren in de eerste klasse.’’
Jelle Stalenhoef en zijn vriendin zien elkaar weinig in actie. Jelle: ,,Als Marlies in de zaal speelt, zit ik op zaterdagavond op de tribune.’’ Waar de derde helft op zaterdag wordt gevierd, is geen discussie. Marlies: ,,Bij onze eigen club. behalve als er een feestje is. Dan zijn we samen op dat feestje.’’


Deel via: