Nieuws / Wedstrijdverslagen

“We gaan nu echt voor stabiliteit”

 


ALMKERK – Almkerk is blij weer eersteklasser te zijn. Nu maar hopen dat de ‘Heen en Weer’ niet van stal hoeft te worden gehaald. De laatste vier seizoenen was het telkens een jaartje eerste klas dat gevolgd werd door een jaartje tweede klas. “We gaan nu echt voor stabiliteit”, zegt aanvoerder Jelle Stalenhoef. “We willen lekker een stabiele eersteklasser worden.”

De doelstelling is dan ook voor de ‘blauwe streepjes’ om snel in veilige haven te geraken. “Zo snel mogelijk genoeg punten zien te verzamelen om daar in te slagen”, vervolgt Stalenhoef (26) die voor het tweede seizoen de aanvoerdersband draagt.

Gezien de resultaten in de oefencampagne en in de beker, lijkt Almkerk klaar voor het werk dat zaterdag met een uitwedstrijd tegen Sliedrecht begint. De selectie van trainer Robert Roest lijkt op papier sterker te zijn geworden. “Dat moet natuurlijk nog blijken, maar alle posities zijn wel dubbel bezet. Iedereen moet zijn hoogste niveau halen om te kunnen spelen. We beginnen ook met een fitte selectie”, kijkt Jelle Stalenhoef met vertrouwen naar het nieuwe seizoen.

Leider
Dat Jelle Stalenhoef de aanvoerdersband draagt is geen verrassing. Hij speelt al vanaf z’n twaalfde bij Almkerk en begint aan zijn achtste seizoen in de hoofdmacht. “Van de huidige selectie speel ik, denk ik, het langst in het eerste. Ja, ik ben in het veld ook wel een leider. Die band staat me wel.”

Op de vraag hoe hoog Almkerk -waar de Slowaak Artur Benes inmiddels speelgerechtigd is- gaat eindigen, hoeft Stalenhoef niet lang na te denken. “Ik denk van achtste”, klinkt het vol overtuiging. Wie in 1C de kampioen gaat worden is moeilijker te beantwoorden vindt hij. “Daar durf ik echt geen uitspraak over te doen. Dat is zo moeilijk te zeggen.”

Derby
Vorig seizoen speelde Almkerk in de tweede klasse veel derby’s. Dit seizoen is alleen GRC 14 op dat gebied een kompaan. Aan de twee laatste confrontaties met de fusieclub uit Giessen/Rijswijk (toen seizoen 2017/2018) heeft hij goede herinneringen. “Dat was twee keer winst, ja”, grinnikt hij.

Bron: Regio Voetbal


Deel via: