Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk 2 verrast vriend en vijand met winterkampioenschap……

Waar in de zomer afscheid genomen werd van diverse vaste krachten van het afgelopen seizoen, moest de nieuw aangetrokken trainer Paul van der Donk gaan bouwen aan een team waarvan op voorhand met recht de vraag kon worden gesteld “wat moet dit gaan worden?”
Een (te) krappe selectie die wel eens erg afhankelijk kan gaan worden van wat er van de andere teams beschikbaar zal zijn op onze speeldagen.
Wat dat betreft lag er voor Paul zeker geen gespreid bedje klaar en was al snel duidelijk dat een goede verstandhouding met de andere senioren teams en de JO19 van levensbelang zal zijn.

Toch zijn de overgebleven spelers zeer gemotiveerd en ze lijken plan, ondanks de kleine groep er het beste van te gaan maken.
De eerste oefenwedstrijden verlopen moeizaam met nederlagen tegen ASH 1, Sliedrecht 2 en Dussense Boys 1, maar nadat op een doordeweekse avond in en tegen Heeswijk 2 een eerste oefenzege word geboekt lijken vanaf dat moment de puzzelstukjes steeds beter op z’n plaats te gaan vallen.

In de daaropvolgende serie wedstrijden die voor het bekertoernooi op het programma staan worden tegen de lager geklasseerde teams Sparta’30 2, Schelluinen 2, en Woudrichem 2, 3 redelijk eenvoudige overwinningen geboekt en als op 22 september de voorbereiding achter de rug is moet het op die dag tijdens de eerste competitie wedstrijd van het seizoen gaan gebeuren. Tegenstander die dag is het Ottolandse VVAC 2 en er is alle vertrouwen op een goed resultaat maar die verwachtingen konden geen moment worden waargemaakt en met een 1-3 nederlaag kunnen we gerust spreken van een valse competitiestart.
Heel jammer natuurlijk maar lang tijd om bij de pakken neer te gaan zitten is er niet want de volgende (lastige) wedstrijd staat alweer snel voor de deur te weten Tricht uit.
In deze wedstrijd werd er lustig op los gescoord en natuurlijk heeft dit voor een groot deel te maken met het feit dat Tricht door interne strubbelingen niet meer de ploeg was waarvan we vorig jaar tot 2x toe niet wisten te winnen, maar het vertoonde spel was goed en de 0-7 overwinning was allerminst geflatteerd.
Nadat een week later ook Roda Boys 2 na een galavoorstelling met 7-1 terug richting Aalst was gestuurd was de valse start van de eerste competitiewedstrijd al lang vergeten en kon er vanaf dat moment, mede gesteund door een prachtig doelsaldo, voor het eerst omhoog worden gekeken.

In de 2 daaropvolgende wedstrijden werden er tegen de gepromoveerde elftallen van Streefkerk 2 en Groot Ammers 2 nogmaals 2 overwinningen geboekt met respectievelijk 4-1 en 4-0 en als op speeldag 6 moet worden afgereisd naar Dordrecht voor de uitwedstrijd tegen het eveneens hooggeplaatste Drechtstreek 2 zal duidelijk worden of er kan worden meegestreden om de eerste periode, aan de 2-2 uitslag lijken in eerste instantie beide teams niets te hebben maar als later op die dag blijkt dat de andere teams die ook meestrijden om de eerste periode punten hebben verspeeld is er ineens van alles mogelijk.
Met nog twee wedstrijden te gaan is Almkerk 2 naaste belager Achilles Veen tot op 2 punten genaderd en het betere doelsaldo van de blauw/witten kan bij nieuw puntverlies van Achilles Veen nog weleens van doorslaggevend belang zijn.
Dat puntverlies is er een week later als Achilles Veen gelijkspeelt tegen Alblasserdam en omdat wij zelf geen fout maken tegen De Alblas (3-1 winst) staan we plotseling op matchpoint. De eerstvolgende competitiewedstrijd uit bij rode lantaarndrager WNC 2 kan de eerste periode in de wacht worden gesleept maar eerst moet er nog een bekerwedstrijd worden gespeelt tegen hoofdklasse koploper Kozakken Boys 2.
Zonder Paul van der Donk die dat weekend in Scheveningen vertoefde wisten we na een zinderende wedstrijd met alles erop en eraan bijna voor een stunt te zorgen maar een ongelukkige eigen goal en de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd 3-3 en een teleurstellende penaltyserie die volgens het ABBA systeem werd genomen mochten de Werkendammers “the winners takes it all” zingen en hield voor ons het bekertoernooi op maar wel met opgeheven hoofd.

De focus kon weer op de competitie maar dat leek in de wedstrijd tegen WNC 2 verlammend te werken, in de belangrijkste wedstrijd tot nog toe ging het zeer moeizaam. De opluchting was dan ook groot toen na het laatste fluitsignaal er een 0-1 zege was geboekt en de eerste periode was binnen gehengeld.
Waar je vaak ziet dat een team na het binnenhalen van een periodetitel de weken daarna minder presteert was daar voor Almkerk 2 geen sprake van.
Alblasserdam 2 werd met 4-0 verslagen en uit tegen het lastige DESK 2 werd met maar liefst 2-7 gewonnen.
In speelronde 11 komt het Dalemse GJS 2 op bezoek en de 5-4 overwinning van Almkerk doet vermoeden dat het om een zwaarbevochten overwinning gaat maar mensen die die wedstrijd gezien hebben weten wel beter.
De laatste competitie wedstrijd voor de winterstop is wel een lastige uit tegen de nummer 3 van de ranglijst Nivo Sparta 2 en in die wedstijd komen we voor het eerst in de tot nog toe 20 wedstrijden die we gespeeld hebben dit seizoen niet tot scoren, gelukkig doet Nivo Sparta dit ook niet waardoor we genoegen moeten nemen met een 0-0 gelijk spel.
Na de wedstrijd was er toch gejuich in de kleedkamer want omdat Achilles Veen 2 onderuit was gegaan tegen Streefkerk 2 staan we nu 1 puntje voor op Achilles en mogen we ons voor wat het waard is WINTERKAMPIOEN noemen, een top prestatie van de jongens van Paul, Arie en Peter en laten we eerlijk zijn daar zullen op voorhand niet veel mensen rekening mee gehouden hebben…..…………

STATISTIEKEN ALMKERK 2

-Totaal gespeelde wedstrijden…… 20
-Gewonnen……….13
-Gelijk………….3
-Verloren………4
-Goals voor………72
-Goals tegen……..35
-Clean sheets……..7
-Topscoorder………. Johnny Wilhelm……22 Goals
-Aantal gebruikte spelers………….26
-Aantal doelpuntenmakers……….14

Peter van Dalen


Deel via: