Nieuws / Wedstrijdverslagen

Adriaan Verwoerdt postuum Klaverjaskampioen van VVA !

Op vrijdagavond 3 mei werd de VVA-klaverjascompetitie afgesloten. Van september 2018 tot mei 2019 werden 8 wedstrijden gespeeld, waarvan de beste 7 resultaten meetelden voor het kampioenschap.

De competitie werd het hele seizoen gedomineerd door de 3 gebroeders Verwoerdt. Uiteindelijk werd deze strijd in het voordeel van Adriaan beslist. Adriaan overleed voor de laatste wedstrijd in april, maar hij had in de eerste 7 wedstrijden een voorsprong opgebouwd, die voor de overige spelers te groot bleek. Wel wist Ria van Drunen een “clean sweep” van de gebroeders te voorkomen door Arie in de laatste wedstrijd van het podium te stoten.

De eerste prijs ging op 3 mei postuum naar Adriaan. Coby nam de prijs namens hem in ontvangst. Kees Verwoerdt werd tweede en Ria van Drunen derde.

De strijd om de pittenbokaal ging wel volledig tussen de 3 gebroeders Verwoerdt. Zij bleken aan het eind van de competitie alle drie 12 pitten te hebben gespeeld. Volgens de regels gaat de prijs dan naar degene die de pit met de meeste roem heeft gespeeld. Met een pit met 120 roem bleef Kees zijn beide broers ruim de baas en werd daarmee Pittenkoning.

In september begint de nieuwe competitie. Eén vrijdagavond per maand wordt een wedstrijd gespeeld. Naast de competitie wordt ook gespeeld om dagprijzen. U kunt dus altijd mee spelen, ook als u niet alle avonden beschikbaar bent. Overigens gaat het naast de strijd om de prijzen voornamelijk om de gezelligheid.

 


Deel via: