Nieuws / Wedstrijdverslagen

Voorbeschouwing Ad van Seeters

                                                • Ad van Seeters: ‘Ik proef dat de jongens een geweldige drive hebben.” (Foto: Jan Noorlandt)

Ad van Seeters: ‘Als Almkerk weer bij de eerste vijf eindigt, zou dat een buitengewone prestatie zijn’

ALMKERK • Almkerk eindigde afgelopen seizoen als promovendus op de vijfde plaats in de eerste klasse. Gaat Almkerk deze prestatie evenaren of misschien zelfs verbeteren, is de vraag die zich opwerpt bij de aanvang van het nieuwe seizoen.

Met Ad van Seeters staat er een zeer ervaren trainer aan het roer bij Almkerk. De trainer uit Raamsdonksveer zit al ruim 30 jaar in het vak en heeft een uitgebreide palmares achter zijn naam met Right’Oh, Beek Vooruit, Veerse Boys, SC Gastel, Baronie, Kozakken Boys, DESK, TSC en nu Almkerk.

Van Seeters telt weliswaar 67 lentes, maar heeft nog steeds een benijdende en aanstekelijke gedrevenheid. Samen met zijn jongere maat en collega-trainer Frank Jongbloets mag hij aan bak met Almkerk. De insteek bij het duo is nog altijd hetzelfde. Plezier halen uit kwaliteit en attractief aanvallend voetbal. Het moet zich straks bij Almkerk vertalen in meer vleugelspel en opkomende backs.

“We willen eigenlijk heel gevarieerd gaan spelen, Zodat de tegenstander zich moeilijker kan instellen op je aanvalspatronen en je strategie. Dat gaan we proberen op de jongens over te brengen”, aldus Van Seeters, die nog steeds een fan is van het totaalvoetbal uit de jaren zeventig met Ajax en het Nederland elftal.

“Voor mij is Almkerk een nieuwe uitdaging. Ik ben natuurlijk bevoorrecht dat ik al talloze mooie clubs heb mogen trainen. Voor mij is een nieuwe club een open blad en je probeert altijd meer uit de groep te halen”, komt de gedrevenheid bovendrijven.

Argusogen
“Vanaf de andere kant van de Bergse Maas heb ik altijd met argusogen naar het kerkdorpje Almkerk gekeken, dat met maar 3500 inwoners en veel samenhorigheid gewoon eerste klasse speelt”, aldus Van Seeters. “Ik kan het ook nog niet loslaten. Van collega’s hoor ik vaak dat ze moe zijn of aan vakantie toe zijn, maar ik heb dat nooit.”

In Almkerk heeft trainer Ad van Seeters een selectie van rond de 18 spelers onder zijn hoede. Onder anderen Niels Nieuwesteeg, Dennis Hakkers en Maba Jarbou zijn vertrokken en er zijn een aantal nieuwelingen bij gekomen. Als de spelers dezelfde drive en dezelfde missie hebben als de trainer, dan moet het goed komen. Aan Van Seeters de taak om de elf beste bij elkaar te passen en om er een goed geoliede eenheid van te maken.

Van Seeters kan je karakteriseren als een clubmens. “Op het moment dat ik het naar mijn zin heb, ben ik al heel snel één met de club. Andere mensen zeggen dat ik sociaal goed onderlegd ben en eerlijk, oprecht en integer. Een mooi compliment van manager Adriaan Blokland bij Kozakken Boys destijds.”

In zijn benadering legt hij de nadruk op de omgang met spelers. “Ik wil de spelers een gevoel geven van warmte, veiligheid, oprechtheid en eerlijkheid en dat ze veel plezier beleven aan hun hobby en dat passie voorop staat.”

Moeilijker
Het afgelopen seizoen eindigde Almkerk als vijfde op de ranglijst. Een puike prestatie voor de promovendus.

“Het is moeilijk in de schatten of Almkerk deze prestatie nog gaat verbeteren. Het afgelopen seizoen had je Sliedrecht en Sportlus’46 als uitblinkers en een hele grote middenmoot. Nu zijn Kloetinge en Nivo Sparta erbij gekomen. Ploegen met een aardig budget. Als wij weer bij de eerste vijf eindigen, zou dat voor Almkerk een buitengewone prestatie zijn. Het tweede jaar is altijd moeilijker en we hebben ook wat mutaties, die we op moeten vullen”, ligt er voor Van Seeters een pittige uitdaging.

“We willen het uiterste uit de groep halen en op een manier waarbij we met zijn allen binnen de club kunnen genieten. Dat is het uitgangspunt. Een keer een periodetitel pakken zou geweldig zijn. Ik proef hier dat de jongens een geweldige drive hebben. Je kan beter te gedreven zijn, dan te gelaten”, besluit Ad van Seeters, die vanuit het bestuur de opdracht mee kreeg om van Almkerk een stabiele eersteklasser te maken.

Nico van Es

Bron: Regio-Voetbal


Deel via: