Nieuws / Wedstrijdverslagen

Jelle Strijtveen: ‘Doorpakken in de tweede seizoenshelft’

De heen en weer. Dat wordt Almkerk regelmatig gekscherend genoemd, vanwege zijn zelden aflatende pendeldienst tussen de eerste en tweede klasse.

Aangezien Almkerk in het seizoen 2017-2018 kampioen werd in de tweede klasse F, volgde na één jaar alweer de zo gewenste terugkeer in de eerste klasse. Dat eerste seizoen besloot de kersverse promovendus met een zeer verdienstelijke vijfde plaats. In de huidige jaargang – het tweede opeenvolgende seizoen in de eerste klasse – was het kwakkelen voor de ploeg van trainer Ad van Seeters.

Mooie reeks
En daar moet verandering in komen, vindt Jelle Strijtveen. De ervaren centrale verdediger weet maar al te goed waar het voor de winterstop verkeerd ging: “We waren toch wel zoekende met z’n allen, waardoor we ons niveau van vorig seizoen niet haalden; nieuwe trainers, ander systeem, spelers vertrokken en nieuwe gekomen, zoeken naar de juiste invulling, blessures; dat soort dingen. We kenden een teleurstellende start van het seizoen. Vervolgens speelden we wat matige wedstrijden en wedstrijden waar we misschien meer hadden verdiend, zoals bijvoorbeeld tegen Heerjansdam. Maar uiteindelijk, en gelukkig op tijd, hebben we een mooie reeks kunnen wegzetten waardoor we op een acceptabele plek staan. Daardoor kijk ik met gemengde gevoelens terug.”

Dat geldt ook voor Strijtveen zelf: “Ik kende eigenlijk ook een valse start met een blessure in de voorbereiding, helaas. Daarna heb ik een aantal wedstrijden gespeeld waar ik niet tevreden over ben. Vanaf eind oktober/begin november haal ik denk ik wel weer mijn niveau. Al met al ben ik niet geheel tevreden.”

Stabieler
Oftewel; voldoende ruimte voor verbetering. In de tweede seizoenshelft moet Almkerk volgens de dertigjarige Strijtveen consistenter voor de dag gaan komen: “We hebben net voor de winterstop een bepaalde basis gelegd en vanuit daar kunnen we hopelijk doorpakken en het een en ander verbeteren. Dat gaan we uiteraard proberen te bewerkstelligen in de tweede seizoenshelft. Ik denk dat je een stabieler Almkerk kunt verwachten dan in de eerste seizoenshelft.”

‘Een stabiele eersteklasser worden’, dat is wat Almkerk nastreeft. En dat moet mogelijk zijn, verwacht Strijtveen: “Absoluut. Vooral de middenmoot in 1C staat heel dicht bij elkaar. Net als vorig seizoen lijkt het erop dat dit weer lang aanhoudt. Mede daardoor zijn we vorig seizoen uiteindelijk vijfde geworden en ik sluit niet uit dat dit weer gebeurd. Maar om een stabiele eersteklasser te worden, moet je er daadwerkelijk een aantal seizoen staan. We moeten dus nog wel even.”

Na zestien speelronden staat Almkerk zevende in de 1e klasse C.

Nico van Es

Bron: Regio Voetbal


Deel via: