Nieuws / Wedstrijdverslagen

Een bewogen voetbalseizoen

In al die jaren dat ik trainer /coach mag zijn (35 jaar ) is het mij nog nooit overkomen abrupt te moeten stoppen met voetballen en trainen. Het corona virus, dat overigens nog steeds niet verdwenen is, gooide inktzwarte roet in onze maatschappij. Moeten stoppen met je leukste hobby is dan niet zo belangrijk. Duizenden mensen kwamen te overlijden en duizenden mensen knokten voor hun levens en dat van anderen. Wat hebben we geweldige zorgverleners. Een zeer diepe buiging voor hen allen. Voetbal is dan niet meer dan een zeer kleine bijzaak!

Nu het wat beter gaat en de corona regels wat zijn versoepeld, begint het voetbal en het sociale leven gelukkig weer wat op te leven.Hoe moeilijk was het in de strenge corona tijd (geen persoonlijk contact in het voetbal). Gelukkig hebben we in die periode ( 8 weken!) met de bijna volledige nieuwe selectie zeer goed aangepast kunnen trainen. Hopelijk kunnen de geblesseerde spelers (Jelle Stalenhoef, Nick Kant, Erwin Verbruggen en Remon Hofstede) zo snel mogelijk aansluiten voor het nieuwe seizoen.

Terugkijkend op het voorbije seizoen hebben we, na een moeizame start in de 1ee periode (8 gespeeld – 8 punten), in de 2ee periode tot het laatst uitstekend meegespeeld (9 gespeeld  -15 punten. Daarna werd helaas de competitie afgeblazen, bij een stand van 17 gespeeld en 23 punten; een gedeelde 5e plaats. Op zich een zeer groot compliment voor de smalle selectie (14 veldspelers, 2 keepers). Met een grote dosis zelfverantwoording, veerkracht, mentaliteit en zelfreflectie werd deze positie behaald.

Het nieuwe seizoen lonkt met een grote, vernieuwde en verjongde selectie. De nieuwe competitie wordt een mooie uitdaging. Volgens spelers, die al eerder in de regio Utrecht speelden, kunnen we vol aan de bak. Het niveau schijnt een stuk hoger te liggen als het voorbije seizoen.  Maar wat is mooier voor een echte sportman om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, voor jezelf de lat nog verder omhoog te leggen, kijken waar je plafond ligt; individueel maar vooral ook als TEAM ! Het wordt namelijk steeds belangrijker om als een team te fungeren, jezelf geheel in dienst van het team te willen ontwikkelen en er energie in te stoppen, zonder daarbij je plezier en je individuele kwaliteiten ten onder te laten gaan. Mooi voorbeeld op dit moment zijn Liverpool en Bayern München.

Ik denk dat we op dit moment een zeer goede mix hebben van voetbalkwaliteiten en mentale/geestelijk kwaliteiten. Het is aan ons, spelers en begeleiding, om in het nieuwe seizoen de supporters en sponsoren te verwennen met het voetbal dat we aankunnen en uitdagend vinden .De vier P’s zullen bepalend zijn om onze doelstelling te bewerkstelligen: Prestatie, Plezier, Persoonlijkheid en Passie. We moeten dit uitstralen en gestalte geven voor onze trouwe achterban en talentvolle jeugd. Op naar een hopelijk corona vrij nieuw seizoen 2020/2021.

Heel veel gezondheid, succes en plezier toegewenst aan eenieder die V.V. Almkerk een warm hart toedraagt.

Met vriendelijke sportgroet,
Ad van Seeters, trainer / coach.


Deel via: