Nieuws / Wedstrijdverslagen

Starten met voetbal?

Voor iedereen is het een vreemde tijd, maar voorlopig mag de jeugd in elk geval nog zonder beperkingen blijven trainen. Juist nu is het voor kinderen belangrijk om naast school een sportieve hobby te hebben om hun energie lekker in kwijt te kunnen. Zeker bij een teamsport leren de kinderen daarnaast ook nog eens het zichzelf profileren binnen een groep en rekening te houden met normen en waarden die binnen een vereniging van toepassing zijn. Bij voetbalvereniging Almkerk is de drempel heel laag en kunnen kinderen vrijblijvend de sport komen ontdekken. In het kort zijn de ‘spelregels’ als volgt:

In principe is er geen minimum leeftijd, maar de ervaring leert ons wel dat 4 jaar toch wel de ondergrens is. Als ze nog te jong zijn, missen de kinderen vaak de motoriek of de kracht om enigszins uit de voeten te komen. Onze jongste voetballertjes (geboortejaar 2013 of jonger) komen in de JO7 en trainen op woensdagavond van 18.00-19.00uur. De trainers zijn Dennis Verhoeven, Mike Verschoor en stagiair Sven van Vark. Nieuwelingen mogen geheel vrijblijvend een aantal trainingen proberen om zo te ontdekken of voetbal inderdaad iets voor hun is. Na circa 3 trainingen willen we vragen om een keuze te maken en daarbij een inschrijfformulier (zie website) in te vullen en in te leveren bij ondergetekende. Als er nog twijfels zijn, kun je natuurlijk ook een keer bij een training gaan kijken om te zien hoe het er allemaal aan toe gaat.

Daarnaast kun je kiezen om voorlopig alleen de trainingen te volgen of als dat allemaal goed bevalt, kun je natuurlijk ook echte wedstrijden gaan spelen. Wanneer dit echter weer mogelijk is, hangt uiteraard wel af van de corona-maatregelen. De wedstrijden worden gespeeld op een speciaal JO7-veld in een officieel blauw-wit tenue waarbij 4 tegen 4 wordt gespeeld.

Ben je van geboortejaar 2012 of ouder, dan graag het verzoek om contact op te nemen met ondergetekende. In onderling overleg gaan we dan proberen om een passend team te zoeken.

Met vriendelijke groet,

René van Haaften

Sportlaan 30

06 – 20735422

Trainer ST Altena-Almkerk JO13-1

Coördinator JO7/JO8/JO9/JO10/JO11/JO12/JO13-pupillen


Deel via: