Nieuws / Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen VR2

4-9-2021
Almkerk VR2 – RFC VR1 3-2 (0-2)
Een redelijk begin van de wedstrijd met kansen voor ons, uit een afgeslagen aanval scoorde RFC 0-1 met een afstandsschot, vanaf dat moment groeide RFC, gesteund door de mega fanatieke coach in de wedstrijd. Nog voor rust zou de stand worden verdubbeld, een aanval over de voor RFC rechterkant waar de gevaarlijkste aanvaller van hun de bal voorzette die bij de tweede paal kon worden binnen getikt 0-2, dit was tevens de ruststand.

Na rust werd er veel energie in de wedstrijd gegooid door de Almkerkse dames, vanaf het allereerste eerste moment waardoor RFC nauwelijks nog kansen heeft gehad. Na ongeveer 10 minuten resulteerde dit in de aansluitingstreffer van Caro die de bal diagornaal vanaf de rechterkant in de linker bovenhoek schoot een geweldig doelpunt. RFC was totaal de kluts kwijt en ze probeerde door veel tijd te rekken het tempo uit de wedstrijd te halen. Het wachten was op de gelijkmaker die niet uit kon blijven. Kort nadat we achterin 1 op 1 gingen spelen was het Indy die haar taaie tegenstander op karakter de hielen liet zien en met een afgemeten voorzet Mara bij de tweede paal wist te bereiken, op subtiele wijze wist Mara de gelijkmaker binnen te werken en beide teams waren weer in evenwicht met het enige verschil dat RFC in de touwen hing en conditioneel gesloopt was. Dit alles gebeurde een kleine 10 minuten voor het einde. 3 minuten voor het eindsignaal zou de beslissing vallen, het was Nienke die Mara alleen op de doelvrouw afstuurde en met een uiterste krachtsinspanning lukte het Mara om de goede keepster van RFC nogmaals te verschalken 3-2 met een enorme ontlading tot gevolg. Kort daarna blies de uitstekende scheidsrechter Arie Verwoerdt voor het einde van de wedstrijd en de eerste overwinning van van de “nieuwe” dames 2 team was een feit tegen een jonge tegenstander die komend seizoen 1 klas hoger in de competitie ingedeeld staat dan onze blauw/witte brigade.

11-9-2021
SV Capelle VR1 – Almkerk VR2   2-9 (2-4)

De tweede beker wedstrijd van dit seizoen ging tegen SV Capelle Vr1 een team dat de eerste beker wedstrijd met maar liefst 13-2 had verloren van Sparta’30 Vr1. Op voorhand was duidelijk, dat als we een rol van betekenis wilden spelen deze wedstrijd moesten winnen en het liefst met een zo groot mogelijk verschil. Het begin was niet best en dan bedoel ik het verzamelen op de parkeerplaats, Isabella Jansen had zich vergist in het tijdstip van vertrekken en was nog lekker thuis in Werkendam op het moment dat we richting Sprang Capelle wilden vertrekken, gelukkig was Fabiënne van der Matten bereid om Isabella op te pikken met de auto zodat ze toch bij aanvang van de wedstrijd aanwezig zou zijn, uiteraard was er voor Isabella een plekje op de bank gereserveerd. Bij aankomst op het Mandemakers sportpark bleek ook nog eens dat Nienke haar voetbalschoenen vergeten was, al met al een valse start van deze dag. Het begin van de wedstrijd was al niet veel beter want binnen 1 minuut keken we tegen een 1-0 achterstand aan omdat we heel erg slap aan het verdedigen waren. Gelukkig werd het al vrij snel 1-1 door Indy met een schot hoog in de korte hoek vanaf links. Binnen het kwartier kwamen we zelfs op 1-2 door een keurig geplaatst schot van Fleur van de Beek die dit seizoen voor het eerst is gaan voetballen en dus al snel de de zoete smaak van het maken van een doelpunt mag proeven. Halverwege de tweede helft werd slordig balverlies in de verdediging resoluut afgestraft en met de 2-2 was de stand weer in evenwicht. Vanaf dat moment werd er door ons een versnelling bijgeschakeld en met een fantastische goal van Fabiënne vd Matten (onderkant lat in de kruising) kwamen we voor de tweede keer deze middag op voorsprong om deze ook niet meer uit handen te geven.

Indy tekende voor rust met haar tweede doelpunt van vandaag voor een 2-4 ruststand.
In de rust, waarin Mara het keepers tenue van Sterre had overgenomen, werden nog wat puntjes op de i gezet en dat resulteerde erin dat we de tweede helft ruim wegliepen tegen deze toch wel matige tegenstander.
De 2-5  en 2-6 werden gescoord door Sterre die liet zien in de aanval ook goed uit de voeten te kunnen, voortdurend was ze een plaag voor de SV Capelle verdediging. Nu was het weer de beurt aan Indy die met opnieuw 2 doelpunten de stand ophoogde naar 2-8. Nadat Esmee een strafschop jammerlijk tegen de lat had geschoten was het Evy Hoepelman die de eindstand op 2-9 wist te bepalen met een rake kopbal uit een hoekschop. Al met al een ruime overwinning en later moet blijken hoeveel deze waard is.

De andere wedstrijd in onze bekerpoule tussen RFC Vr1 en Sparta’30 Vr1 is geëindigd in een 5-1 overwinning voor RFC waardoor volgende week 1 puntje genoeg is tegen Sparta’30 voor de volgende ronde in de beker

18-9-2021
Almkerk VR2 – Sparta ‘30 VR1 3-0 (1-0)
Deze wedstrijd om de groepswinst in de bekerpoule

moesten we het stellen zonder onze aanvoerster Esmee die aan het tobben is met een ontstoken grote teen. Gelukkig had Daniëlle aangegeven graag met ons mee te willen spelen en die vulde dit vandaag goed in. De eerste helft golfde het spel op en neer met aan beide zijden kansen maar de keepsters van vandaag speelden allebei een goede wedstrijd, toch kwamen we halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong toen een aanval van ons door het midden met daarin een hoofdrol voor Nienke, Mara en Indy door Sparta’30 heel matig werd verdedigd, via een misverstand kwam de bal per toeval voor de voeten van Indy haar  linkervoet en zij knalde de bal in de rechter bovenhoek. Op dat moment was dat nauwelijks verdient te noemen en koud 1 minuut na de 1-0 kwamen we goed weg toen Sparta’30 de binnenkant van de paal raakte. Tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd.

De tweede helft gaf een duidelijk ander spelbeeld, nadat eerst Sparta’30 nog een grote kans 1 op 1 tegen Sterre had gemist kwamen wij wel steeds beter in de wedstrijd wat resulteerde in de 2-0 na een minuut of 10 voetballen. Het was Mara die na een inworp goed door stoorde op de laatste vrouw en zo de bal veroverde, ze bediende de geheel vrijstaande Indy die geen moeite had om haar tweede doelpunt van de middag binnen te schuiven.

Dit was het breekpunt in de wedstrijd, bij Sparta’30 knakte er iets en vanaf dat moment hebben we ze helemaal weggetikt. Prachtig positiespel werd er op de mat gelegd waar alle speelsters van ons met ook de ingevallen MO 17 speelsters Caro en Floor moeiteloos in mee gingen. De 3-0 viel kort na de door scheidsrechter Arie Verwoerdt ingelaste drinkpauze een hoekschop van ons dreigde te worden weggewerkt maar Nienke, een van onze uitblinksters van vanmiddag veroverde de bal alweer rap terug en via haar, Fabiënne, Isabella, Floor en Indy belandde de bal bij Daniëlle die eerst nog een tegenstander uitspeelde en vervolgens verwoestend uithaalde. Daarmee was de eindstand bepaald in onze beste wedstrijd tot nog toe. Het doel was bereikt met het behalen van de tweede ronde van de beker. Volgende week start onze competitie met een uitwedstrijd bij Heukelum Vr 1

Vr. Gr. Peter van Dalen

Deel via: