Hard werken en investeren………..De voorbereiding, tot nu toe.

We schrijven maandagavond 7 Augustus 2017 als na een korte bespreking van nieuwe trainer Erwin Verheij met een bijna complete groep aan de eerste training kan worden begonnen. Een gretige groep op het eerste oog met veel nieuwe gezichten ten opzichte van de groep die vorig seizoen via de nacompetitie uit de hoofdklasse was gedegradeerd.

We hebben vanaf vandaag 10 dagen tot aan de eerste oefenwedstrijd en gedoseerd en met veel passie van zowel trainers als spelers word er hard gewerkt om op 17 Augustus met een fitte groep uit tegen Nivo Sparta 2 de eerste test af te gaan werken. Het eerste (hard werken) was zeker gelukt maar het tweede (een fitte groep) maar ten dele. Lichte blessures voor Janno Swart en Rick Tamerus belette deze twee uit de eigen jeugd overgekomen spelers om aan de aftrap te kunnen verschijnen en door werkzaamheden en vakantie perikelen konden we ook niet beschikken over Jaimy Ijpelaar en Pieter Straver, daar kwam nog bij dat Jeroen Plomp ook niet 100% fit was maar gelukkig zat hij wel bij de wedstrijselectie.

NIVO SPARTA UIT, DE EERSTE TEST……

In een 4-3-3 opstelling werd om klokslag 20:00 uur wedstrijdbal voor het eerst in beweging gebracht en op veld 3 van het haast hagelnieuwe sportcomplex ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met een licht veldoverwicht van onze blauw witten. Beide teams probeerde het initiatief naar zicht toe te trekken waarbij opviel dat het bij Almkerk via combinatie voetbal geprobeerd werd en tweede klasser Nivo Sparta meer de lange bal hanteerde. Met een gemiddelde leeftijd van 21,33 jaar (en dan stond er toch echt een speler van 36 jaar in bij Almkerk) zag het spel er bepaald niet verkeerd uit en werden er best een aantal mooie kansen gecreëerd al waren het er niet heel veel. Er was te merken dat het wedstrijdritme nog een beetje ontbrak, wat natuurlijk niet zo vreemd is en ook het iets te lange gras maakte het er niet gemakkelijker op.

Na ongeveer een half uurtje voetballen viel het eerste doelpunt en hoewel het iets tegen de verhouding in was nam Nivo Sparta brutaal de leiding, een dekkingsfout ging hieraan vooraf en na een goed genomen hoekschop kon er vanaf een meter of 8 vrij worden ingekopt, onze nieuwe (uitblinkende doelman) Bouke Steenbekkers was kansloos maar hem trof absoluut geen blaam bij deze tegengoal. De tegengoal was het sein voor een wat rommelige periode in de wedstrijd van onze kant en tot aan de rust veranderde er niets aan de stand.

De tweede helft was Almkerk duidelijk de bovenliggende partij maar het duurde tot aan de 74ste minuut voordat dit veldoverwicht een doelpunt opleverde, het was Niels Hofstede die

een verdediger van Nivo de bal afsnoepte en met zijn uitstekende linkerbeen de 1-1 op het denkbeeldige scorebord liet noteren, met een prachtige lob verschalkte hij de ver voor zijn doel staande doelman en op dat moment was dat niet meer dan terecht. Almkerk probeerde door te drukken want je had het gevoel dat Nivo Sparta in de touwen hing. Gijs van het Hof was met 2 kopballen dicht bij een treffer voor Almkerk, de eerste kwam er via de onderkant van de lat uit en de tweede ging rakelings naast en zoals zo vaak gebeurd zie je dan dat de goal aan de andere kant valt. Het was een counter via de rechterflank de na een mooie kapbeweging werd de bal op werkelijk prachtige wijze met links in de verre kruising gekruld. 2-1 voor Nivo Sparta en helaas lukte het niet om ons zelf te belonen met een tweede treffer waardoor we helaas begonnen met een nederlaag, maar wel eentje met perspectief.

EXTREEM JONG ALMKERK 2 OEFEND TEGEN ALBLASSERDAM 2

Waar de gemiddelde leeftijd afgelopen donderdag al best laag was mochten we op zaterdag 19 Augustus onze tweede oefenwedstrijd spelen tegen competitie genoot Alblasserdam, na het nodige rekenwerk bleek dat deze uitkwam op 19,6 jaar wat aan de ene kant natuurlijk hartstikke mooi is maar ook zeker een risico met zich mee brengt. Je vraagt je misschien af is het niet allemaal te jong, maar goed het is nou eenmaal zo en de “jonkies” mogen tegen deze eerste klasser laten zien wat ze waard zijn.

Deze keer word er in een 4-4-2 formatie gestart want daar zijn oefenwedstrijden voor en in een rommelige eerste helft hadden we zeker op voorsprong moeten staan want er werden ondanks het matige spel toch zeker een tweetal 100% kansen vakkundig om zeep geholpen waarbij gezegd moet worden dat de keeper van Alblasserdam op deze zaterdag in uitstekende vorm verkeerde. De praktijk leerde ons echter dat er net als afgelopen donderdag in de rust tegen een 0-1 achterstand werd aangekeken, de boomlange spits van Alblasserdam werd met de rug naar de goal aangespeeld draaide weg van zijn tegenstander en vond met een laag schot in de verre hoek het doel. Dit alles gebeurde in de 21ste minuut.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld want ondanks (of juist dankzij onze jeugdige leeftijd) werd er vanaf minuut 46 hartstochtelijk gevoetbald en de kansen regen zich aaneen Een betere uitvoering van het systeem resulteerde erin dat Almkerk 2 de gehele tweede helft prima verzorgt spel op de mat legde wat resulteerde in een prachtige gelijkmaker, het was Niels Hofstede die Tom Loobeek aan de linkerkant aan het werk zette en na een prachtige individuele actie van Tom behield hij het overzicht, lag de bal panklaar voor de uitstekend ingevallen Jeroen Plomp die de trekker mocht overhalen en zo in de 83ste minuut de 1-1 eindstand liet noteren. Be noemenswaardig aan deze oefenwedstrijd was het uitstekende optreden van Matthijs van der Steen die (ondanks dat hij zich helemaal niet lekker voelde)

achterin het centrum van de verdediging een uitstekende wedstrijd speelde en dan mag ook het debuut van de Nick Visser en Nick Kant niet onvermeld blijven.

Een groot compliment aan de gehele ploeg vandaag en wederom een zeer nuttige (en sportieve) wedstrijd die zich met name de tweede helft van een uitstekende kant heeft laten zien.

Tot zover het wel en wee van Almkerk 2………..