Almkerk 2……….Vervolg van de voorbereiding.

Tricht 2- Almkerk 2 3-2 (2-1)
Nadat de eerste 2 wedstrijden achter de rug waren (Nivo Sparta en Alblasserdam) mochten we na een week pittig trainen op zaterdag 26 augustus afreizen naar Tricht waar we het op mochten gaan nemen tegen het tweede elftal van de plaatselijke VV. de eerste van de drie wedstrijden die we binnen een week af mogen gaan werken tegen een ploeg die zijn neus de laatste jaren steevast tegen het raam drukt in de top van de eerste klas en dus een aardige graadmeter van waar we nu staan na een paar weken hard werken.
Het begin van onze zijde was slap…., te slap en daar profiteerde Tricht optimaal van en na een goeie twintig minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan en daar was weinig op af te dingen. Na een ingelaste korte drinkpauze vanwege het warme weer werden de puntjes wat beter op de i gezet en dat resulteerde erin dat we langzaam maar zeker beter in de wedstrijd kwamen en af en toe wat speldenprikjes konden uitdelen zonder echt grote kansen te creëren maar dat veranderde zo’n drie minuten voor rust, de voorzet kwam van Janno Swart die over de hele Tom Loobeek bediende, hij kopte de bal terug en het was de geheel vrijstaande Ramon van Dalen die de aansluitingstreffer tegen het net aan werkte, een prachtige aanval, en een bevestiging dat er best wat mogelijk was tegen deze sterke tegenstander.
De tweede helft was amper anderhalve minuut bezig en het was Niels Hofstede die randje buitenspel de diepte werd ingestuurd, goed doorzetten van hem leverde prompt de 2-2 op, de keeper van Tricht wilde onheil voorkomen maar Niels blokte de bal en deze verdween toen in het doel. Een gretig Almkerk was de bovenliggende partij de tweede helft en de 2-3 hing in de lucht. Helaas wenste de tot dan toe prima fluitende scheidsrechter hier niet aan mee te werken. Eerst liet hij een speler van Tricht die voor de ogen van de scheidsrechter zijn frustraties even niet de baas was en Arjen een klap uitdeelde in het veld staan en even later presteerde hij het om een penalty te geven aan Tricht toen een aanvaller tegen Willem Schelle aan liep en zich met veel theater op de grond liet vallen op een moment de het spel stil lag voor een vrije trap die nog niet genomen was.
De gemoederen liepen even hoog op maar het presentje werd door Tricht dankbaar in ontvangst genomen en de 3-2 was een feit in deze overigens sportieve wedstrijd. Helaas waren we niet meer in staat om deze domper te boven te komen en was de penalty beslissend voor de einduitslag maar al met al hebben we toch weer een verdienstelijke wedstrijd gespeeld in de aanloop die naar betere resultaten in de competitie moet leiden.

Peursum 1- Almkerk 2 0-1 (0-0)
De volgende krachtmeting stond al snel na de verloren oefenwedstrijd tegen Tricht op het programma en deze keer mochten de degens gekruist worden tegen het eerste elftal van Peursum we schrijven dinsdagavond 29 Augustus. Voor een deel van de staf toch wel verrassing wat we konden verwachten, maar niet voor coach Erwin die daar wel een idee over had want hij had er vorig seizoen met zijn toenmalige club ONI maar één puntje tegen gehaald tegen deze ploeg die in de vierde klas van plan is hoge ogen te gaan gooien.
Met gastspeler Gerrit Wijnands die als wissel op de bank startte werd er om klokslag 20:00 uur afgetrapt op het kunstgras in Giessenburg en hoewel Peursum in de eerste helft wat vaker de bal had dan Almkerk lukte het niet om een bres te slaan in de goed georganiseerde verdediging onder leiding van de Pátra familias van ons elftal Dinant van Drunen die in zijn tweede of derde jeugd verkeerd maar het plezier in het spelletje nog lang niet is kwijtgeraakt en met veel enthousiasme de jonge mannen in onze ploeg bij de hand neemt om ze de fijne kneepjes van het senioren voetbal bij te brengen. Almkerk 2 groeide en groeide en de beste kansen waren in de eerste helft gewoon voor Almkerk en Peursum mocht niet klagen dat de ruststand 0-0 was.
De tweede helft gaf echter een totaal ander beeld, alle schroom werd er door het Almkerkse elftal vanaf gegooid en het voetbal werd met de minuut beter. De kansen regen zich aaneen, en de 0-1 kon niet uitblijven en nadat de keeper van Peursum zijn doel al een aantal keren op miraculeuze wijze had schoon gehouden was hij kansloos op de terecht gegeven strafschop die snoeihard door Jeroen Plomp werd verzilverd nadat Tom Loobeek binnen de beruchte lijnen bruut was neergehaald.
Peursum probeerde het daarna nog wel met de moet der wanhoop maar er werd geen krimp gegeven door Almkerk en de dik verdiende overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Een prachtig resultaat in onze beste wedstrijd in deze voorbereiding tot nog toe, en de complimenten van de coach van Peursum bevestigden dat. “we hadden geen antwoord op jullie tactiek” waren zijn woorden.

Almkerk 2- Woudrichem 2 4-0 (3-0)
Op zaterdag 2 September was Woudrichem 2 onze eerste in de bekerpoule van dit seizoen en ondanks dat we nog altijd in de voorbereiding zitten is in deze wedstrijd een goed resultaat meer gewenst dan in de oefenwedstrijden die we tot nog toe gespeeld hadden. Tegenstander Woudrichem speelt komend seizoen in de tweede klas en volgens de coach (Jan van Straten) kampte zijn team met een overvloed aan blessures, desalniettemin verschenen er 11 woerkemers aan de aftrap en was het voor ons zaak om het klasse verschil in doelpunten uit te drukken.
Na wat aftasten in de eerste paar minuten werd al snel duidelijk dat Almkerk deze wedstrijd over meer kwaliteit beschikt en duidelijk de betere ploeg was. Dit resulteerde binnen het kwartier in de 1-0 van Milan Schreuders, hij stuurde vanaf de linkerkant 2 spelers van Woudrichem het bos in en schoof de bal vervolgens beheerst in de verre hoek onder de keeper door. De 2-0 was er één om door een ringetje te halen, alla Arjen Robben was het Niels Hofstede die vanaf rechts naar binnen trok en de bal onhoudbaar in de verre kruising krulde. En als je dan al dacht al het kruid voor rust verschoten was dan heb je het mooi mis, vanaf de middenlijn begon uitblinker en volgens voetbal.nl verkozen tot man of the match Arjen Kant aan een solo waarbij hij op snelheid de ene na de andere tegenstander degradeerde tot een zoutpilaar om vervolgens niet met z’n linker maar met buitenkant rechts het vijandelijke doel wist te vinden en daarmee de 3-0 op het denkbeeldige (defecte) scorebord wist te zetten.
Na de rust probeerde Woudrichem de schade te beperken en met counters gevaar te stichten maar de verdediging van Almkerk won al zijn duels en de tweede bal was steevast voor de blauw witte brigade van trainer/coach Erwin Verheij zodat van het plannetje van Jan van Straten niet veel terecht kwam. De wedstrijd was al in het eerste deel beslist en na wat vers bloed binnen de gelederen was het Johnny Wilhelm die de tweede helft nog één maal het vijandelijke net wist te vinden. Na een aanval door het hart van de verdediging ging Johnny alleen op de keeper van Woudrichem af en of er nou een Woudrichems been bij betrokken was of niet het betekende 4-0 en dat was dan ook de einduitslag. Een aardig beeld van de krachtsverhoudingen deze wedstrijd waarbij in de slotminuut nog een rode kaart viel te noteren voor de doelman van Woudrichem nadat hij Johnny Wilhelm net buiten het strafschopgebied onreglementair van een doelpunt had afgehouden.
GDC 2 – Almkerk 2 1-1 (0-0)
Nadat vorige week de eerste drie punten waren behaald stond vandaag 9 September de topper in de bekerpoule tegen GDC 2 op het programma, een topper omdat ook GDC zijn eerste poulewedstrijd wist te winnen en wel tegen SV Capelle. De koppositie van groep 1-08 stond op het spel en op het Eethense kunstgras ontspon zich een wedstrijd die maar niet los wilde komen, Almkerk was de betere partij dat was wel duidelijk maar een gaatje vinden in de compacte verdediging van GDC bleek een lastige opgave en hoewel we er de eerste helft een aantal keren dichtbij waren lukte het ons (nog) niet om de score te openen. De tweede helft een veel feller GDC en omdat er te slordig werd gespeeld aan Almkerkse zijde waren de twee ploegen nu beduidend meer aan elkaar gewaagd. Toch werd de score door Almkerk geopend. Het was Jeroen Plomp die met een uitstekende steekbal Milan Schreuders bediende en zijn strakke schuiver vanaf rechts in de linker beneden hoek was de doelman van GDC te machtig, opluchting bij Almkerk dat na een uur eindelijk op voorsprong was gekomen.
Voor GDC het teken om er een schepje bovenop te doen en na een vermeende uitbal, waarbij de beslissende pass van buiten de krijtlijnen werd gegeven en meerdere spelers van Almkerk rekende op een fluitje van scheidsrechter van Zijl, kon een GDC aanvaller recht op Bouke Steenbekkers afgaan, Bouke deed wat hij kon maar helaas was het niet genoeg om de 1-1 te voorkomen. Almkerk was duidelijk van slag en een kwartier lang had GDC het initiatief maar de enige kans die daar uit voort kwam ontstond na slordig uitverdedigen. Deze keer was het wel de jonge talentvolle Almkerk goalie Bouke Steenbekkers die de meerdere was ten opzichte van een GDC aanvaller. Nadat de GDC storm weer wat was gaan liggen waren de Almkerkers in het laatste deel van de wedstrijd duidelijk weer bovenliggend helaas lukte het niet om de wedstrijd uit het vuur te slepen maar een gelijkspel betekend wel dat Almkerk 2 op basis van een beter doelsaldo nog steeds bovenaan staat in de beker poule waarin volgende week om 14:30 uur de laatste wedstrijd mag worden gespeeld tegen SV Capelle, dit alles zal plaats vinden in Almkerk en bij deze is iedereen uitgenodigd om ons “nieuwe” tweede te komen aanmoedigen.