Nieuws / Wedstrijdverslagen

Erwin Verbruggen: ‘Almkerk is mijn thuis geworden’

ALMKERK – Ruim een jaar geleden hing Erwin Verbruggen na een paar zware blessures zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Maar het begon toch te kriebelen en Verbruggen is weer helemaal terug bij Almkerk.

Erwin Verbruggen is zijn besluit om te stoppen bij Almkerk nog niet vergeten. Na een operatie en een lange revalidatie van een afgescheurde kruisband en een beschadigde meniscus was Verbruggen net weer topfit, toen de pechduivel bijna weer toesloeg. “Er viel een hele grote spits vol op mijn onderbeen en mijn knie en enkel klapten dubbel en werden vreselijk dik. Toen was ik er klaar mee”, zegt hij.

Het was wel een zware beslissing, geeft hij aan. “Van jongs af aan stond het voetbal bij mij altijd bovenaan. Ik deed er alles voor en liet er alles voor.”

Hij ging het vervolgens proberen in de triatlon, maar het voetbal bleef toch kriebelen. In maart van dit jaar sloot hij zich aan bij het tweede elftal van Almkerk om wedstrijdritme op te doen en dit seizoen is hij weer een vaste waarde in de hoofdmacht van Almkerk.

“Het is heerlijk om weer terug te zijn. Ik geniet iedere wedstrijd van het feit dat ik nog voetbal. Dat besef ik nu wel meer”, vertelt hij.

“Ik moet er wel heel de week mee bezig zijn om fit te blijven. Verder moet ik een goeie warming-up hebben en gedoseerd trainen. Dus niet meer alles maximaal en explosief. Daar ben ik niet meer toe in staat. Maar verder ben ik fit en probeer dat te blijven”, klinkt het monter.

Talent
Erwin Verbruggen begon met voetballen bij Giessen en droomde van een profcarrière. Hij kon als een uitzonderlijk talent worden aangemerkt. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal in Giessen. Clubs uit de regio kregen hem in het vizier. Na een jaar stapte hij al over naar Roda Boys. Na twee seizoenen zocht hij het nog een stapje hoger bij Achilles Veen. Daar kwam hij in de portefeuille terecht bij Arie Treffers.

“Ik was toen 18 jaar en hij wilde me wel begeleiden om in het profvoetbal terecht te komen”, aldus Erwin. Zover kwam het echter niet. “Achilles Veen stond op de rand van de hoofdklasse. Dat haalden ze niet en het viel me erg tegen in Veen. Ik verloor het plezier in het spelletje”, wil Verbruggen daar verder niet op ingaan.

“Mijn ambitie om profvoetballer te worden heb ik toen ook opzij gelegd”, vertelt hij wel. Verbruggen ging met een paar vrienden naar Almkerk. “Met Almkerk promoveerden we naar de eerste klasse”, gaf het z’n loopbaan weer een positieve draai. Wel kreeg Frans van Wijk na dat tweede seizoen Verbruggen weer naar Achilles Veen. Dat was in de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. “Dat was de mooiste periode in mijn voetballoopbaan. We speelden toen ook tegen Kozakken Boys met 3000 man langs de lijn. Daar hoef je nu niet meer aan te denken”, aldus Verbruggen.

Linksback
Nu is de 29-jarige Erwin Verbruggen al een tijdje terug in Almkerk. Hij ontmoette er z’n vrouw Nienke, werkt in het dorp bij Fysiofit en woont ook in Almkerk.

Het loopt dit seizoen lekker bij Almkerk, geeft hij aan. “We hebben een leuke jonge groep, die hoge ogen kan gooien in de tweede klasse. Maar je hoort mij zeker niet roepen dat we kampioen gaan of moeten worden.”

Over oud-prof Robert Roest geeft Verbruggen hoog op: “De beste trainer die ik ooit heb gehad.” Roest heeft Erwin Verbruggen als linksback geposteerd. Hij kan zich er wel in vinden. “Ik ben al blij dat ik weer in het veld sta en ik geniet van het voetballen”, aldus de voormalige spelverdeler. “Het valt me ook niet tegen.”

Angst heeft hij niet meer. “Ik voetbal wel anders dan ik deed. Ik ga er zeker niet onbezonnen in”, stelt hij. Verbruggen omschrijft zichzelf als een nette speler, die alles voetballend probeert op te lossen en zelden een kaart pakt. “Ik voetbal hier, heb hier mijn vrouw gevonden, heb hier huisje boompje beestje en ik werk hier. Wat dat betreft is Almkerk en de club wel mijn thuis geworden.”

Naam: Erwin Verbruggen
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Almkerk
Burgelijke staat: Gehuwd met Nienke
Beroep: fysiotherapeut
Clubs: Giessen, Roda Boys, Achilles Veen 2x, Almkerk 2x

Bron: Regio Voetbal


Deel via: