Nieuws / Wedstrijdverslagen

Dames 2

Almkerk 2 Statistisch gezien…………

Aller eerste namens de gehele spelersgroep, en staf voor iedereen die VV Almkerk in het algemeen en Almkerk 2 in het bijzonder een warm hart toe draagt, een zeer voorspoedig, sportief maar vooral een gezond 2018 gewenst.

Nadat aantal voetbal loze zaterdagen word het tijd om zachtjes aan weer aan de voorbereiding van de tweede seizoenshelft te gaan denken, een aantal van onze selectiespelers mocht komen opdraven in de afgelopen periode om Almkerk 1 aan te vullen op het Proxsys zaalvoetbel toernooi in Gorinchem wat helaas niet helemaal het gewenste resultaat heeft opgeleverd, in de poule met topfavoriet Unitas werd weliswaar een tweede plaats behaald maar de 4 punten uit 3 wedstrijden waren niet voldoende voor een plaatsje bij de laatste 8.

Om even terug te komen op de eerste seizoenshelft van Almkerk 2 ben ik wat met cijfers en getallen aan het goochelen gegaan en heb een aantal statistieken op een rijtje gezet om misschien toch maar vast een beetje in de stemming te komen voor hopelijk een mooie tweede seizoenshelft……..

In totaal speelde het tweede tot nu toe 4 oefen,- 4 beker,- en 11 competitie wedstrijden , 10x thuis en 9x uit. Van die 19 wedstrijden werden er 8 gewonnen, 7 verloren en werd ook 4x gelijk gespeeld, wat neerkomt op 28 punten, het behaalde doelsaldo tijdens die die 19 wedstrijden is goals 35 voor en goals 29 tegen wat er neerkomt op dat Almkerk 2 gemiddeld genomen om de 48 a 49 minuten de handen de lucht in mag steken voor een doelpunt in het doel van de tegenstander maar dat er om de 58 a 59 minuten ook weer zelf afgetrapt mag worden vanwege een tegentreffer. De balans van het spelen van thuiswedstrijden blijkt voor Almkerk 2 een klein voordeel want thuis werden er tot nu toe uit 10 wedstrijden 16 punten behaald op vreemde bodem werden in de 9 gespeelde wedstrijden 12 punten verzameld. De grootste overwinning die werd behaald was de 7-1 thuis overwinning tegen Roda Boys/Bommelerwaard, de grootste nederlaag die moest worden geslikt was ook thuis en dat gebeurde zowel in de competitie tegen GRC’14 als ook voor de beker tegen ASWH namelijk 0-4

Wat verder opvalt is het relatief grote aantal spelers waar Almkerk 2 tot nog toe gebruik van heeft gemaakt in de afgelopen eerste seizoenshelft, het gaat hier om, als ik me niet vergis 33 spelers, en dan heb ik alleen de spelers meegeteld die ook daadwerkelijk speelminuten hebben gemaakt. Op de topscoorderslijst van Almkerk 2 is het dringen geblazen want zowel Johnny Wilhelm als Jeroen Plomp hebben tot nog toe 6x weten te scoren Niels Hofstede en Milan Schreuders wisten tot nog toe 5x het vijandelijke doel te vinden en de teller van Pieter Straver staat tot nog toe op 4 treffers, waarbij vermeld moet worden dat Pieter en Niels door

langdurige blessures een groot aantal wedstrijden heeft moeten missen, ook spits Jeroen was lang niet altijd wedstrijd fit trouwens. Op gepaste afstand volgt het trio, Tom Loobeek, Hans Keller en Ramon van Dalen met ieder 2 doelpunten zij worden op hun beurt op de hielen gezeten door Arjen Kant, Dinant van Drunen en Rick Boons die alle drie 1x trefzeker waren.

Voor de verdedigers is het een groot compliment dat er al 7x een clean sheet werd behaald wat natuurlijk wel inhoud dat er in die andere 12 wedstrijden voor het mooie teveel tegengoals (29) vielen te noteren. Dit gebeurde trouwen bij 4 verschillende doelmannen namelijk Bouke Steenbekkers, Jeroen Manschot, Robin van Wijk en Olaf Slob. Zoals gezegd gaat het bij de hier in de boven genoemde statistieken om zowel vriendschappelijke, beker en competitie wedstrijden maar het belangrijkste zijn natuurlijk alleen de competitie resultaten en hierbij valt op dat Almkerk 2 na een moeizame start de laatste wedstrijden voor de winterstop de weg duidelijk omhoog heeft ingeslagen want van de laatste 5 wedstrijden werden er maar liefst 4 gewonnen met als hoogtepunt de overwinning in de laatste thuiswedstrijd op lijstaanvoerder WNC, wat tot nog toe een 8ste plaats oplevert in de competitie, het gat met nummer 2 De Alblas is trouwens maar 4 punten waarbij gezegd moet worden dat De Alblas één wedstrijd minder gespeeld heeft (eigenlijk 1 helft want hun wedstrijd tegen Tricht is in de rust gestaakt) met andere woorden ook hier is het dringen geblazen. In de strijd om de tweede periode bezet Almkerk 2 momenteel de koppositie met 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden en een positief doelsaldo van +9

Voldoende ingrediënten om er voor de tweede seizoenshelft weer vol gas tegenaan te gaan en om te proberen om in het nieuwe jaar de statistieken nog positiever te doen laten uitkomen. Tot zover mijn eerste bijdrage van het nieuwe jaar en hopelijk tot ziens allemaal langs de lijn van wedstrijden van Almkerk 2


Deel via: