Nieuws / Wedstrijdverslagen

Drechtstreek 2 – Almkerk 2 1-2 (1-0)

Almkerk 2 toont karakter en buigt achterstand om………

Omdat de journalist van dienst vorige week schitterde door afwezigheid moeten we in dit verslag even terug komen op de wedstrijd die Almkerk 2 vorige speelde tegen Tricht 2, hierin werd na een 1-0 ruststand na een goal van Niels Hofstede uiteindelijk met 1-1 gelijk gespeeld in een, naar horen zeggen redelijk gelijk opgaande wedstrijd met wat meer mogelijkheden voor Almkerk om te scoren en een tegengoal in de tweede helft die ontstond na een groot misverstand in de verdediging van de Almkerkers en dan voelt een gelijkspel als een nederlaag.

Voor Coach Erwin Verheij met zijn staf Arie Schreuders en Peter van Dalen kon de puzzel om weer een representatief elftal binnen de lijnen te brengen na de donderdagavond training beginnen, omdat Hans Keller, door familie omstandigheden, Johnny Wilhelm (afgestaan aan Almkerk 1) niet beschikbaar waren, daar kwam bij dat er ook nog wel wat pijntjes waren links en rechts, maar toen scheidsrechter van Meerkerk om 12:00 uur voor het start signaal van de wedstrijd blies stond er een tot op het bot gemotiveerd elftal dat zich er wel terdege van bewust was dat er 3 punten gepakt moesten worden vandaag tegen een directe concurrent.

Binnen no-time werd er op een moeilijk bespeelbaar veld een overwicht op gebouwd, en Drechtstreek kon niet anders dan spelen op de counter, onze aanvallers (Niels, Jeroen en Tom) waren een plaag voor de Drechtstreek verdedigers en op het middenveld vochten Milan Arjen en Ramon verbeten duels uit die in veel gevallen in het voordeel van de Almkerkers werden beslist.

Toch kreeg Almkerk 2 halverwege de eerste helft een enorme domper te verwerken want uit één van de spaarzame momenten dat Drechtstreek er gevaarlijk uit kon komen wees scheidsrechter van Meerkerk, die van grote afstand de situatie beoordeelde resoluut naar de stip na een struikelpartij waar ook Dinant bij betrokken was. De toegekende strafschop werd door Drechtstreek onberispelijk binnen geschoten, en de opdracht om vandaag 3 punten te gaan pakken werd er daardoor al met al niet makkelijker op met de 1-0 achterstand.

Waar het de afgelopen weken nog wel eens minder werd met het voetbal bij een achterstand was daar echter vandaag geen enkele sprake van, en ondanks dat de stand tot aan de rust niet veranderde was er voor de tweede helft voldoende vertrouwen dat we ons zelf zouden gaan belonen.

Drechtstreek werd na de rust direct bij de strot gepakt en al snel was het Jeroen Plomp die werd aangespeeld met de rug naar de goal, hij draaide zichzelf knap vrij en schoot hard en zuiver raak 1-1 na 49 minuten voetballen.

Almkerk leek door te drukken en de 1-2 zou in de fase na de gelijkmaker ook zeker verdient zijn geweest maar helaas lukte het niet om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken.

Halverwege de tweede helft liet ook Drechtstreek meer van zich spreken en de sfeer binnen maar ook buiten de lijnen werd er niet vriendelijker op met als dieptepunt binnen de lijnen een smerige tackel op Milan door een speler van Drechtstreek die in de eerste helft al met geel was bestraft, en waar iedereen dacht dat Drechtstreek 2 met 10 man verder zou moeten durfde van Meerkerk het niet aan om rood te trekken, omdat de eerste gele kaart voor een relatief minder vergrijp (commentaar op de leiding) was getrokken, zo verklaarde de scheidsrechter na afloop.

Na 80 minuten voetballen viel de beslissing in de wedstrijd, het was een voorzet van Arjen waarbij linksbuiten Tom, handig voor zijn tegenstander was gekomen en van dichtbij gemakkelijk kon scoren 1-2

Grote opluchting bij iedereen die Almkerk 2 een warm hart toe draagt, maar de winst was nog niet binnen, er moest nog een klein kwartier gebikkeld worden om de overwinning over de streep te trekken.

Met enorme inzet lukte dit want de Almkerk defensie gaf geen krimp meer en de dik verdiende 3 punten gingen in de tas mee naar Almkerk.

Een goed begin van de serie uitwedstrijden waarmee Almkerk 2 te maken heeft en die volgende week zal worden voortgezet in Aalst tegen Roda Boys 2, wederom een ploeg die zich net als Almkerk 2 in de grote middenmoot bevind.


Deel via: