Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk/Altena MO17 – Roda Boys MO17 2-1 (2-0)

MO17 PAKT HET KAMPIOENSCHAP……………….

Dat het meidenvoetbal leeft in Almkerk moge duidelijk zijn, opa’s, oma’s, ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen, ooms, tantes en andere voetballiefhebbers en belangstellenden hadden zich rond 10:00 uur langs de lijn verzameld om de kampioenswedstrijd van ons combinatie team te aanschouwen.

Nadat alle uitslagen van vorige week waren binnengedruppeld bleek dat een gelijkspel voldoende zou zijn om de titel in de wacht te slepen tegen een overigens niet te onderschatten tegenstander Roda Boys.

De nummer 4 van de competitie was niet naar Almkerk gekomen om te figureren volgens de coach van Roda Boys MO17 Marco van Heusden, ze wilden er alles aan doen om het de aanstaande kampioen zo moeilijk mogelijk te maken, en zo hoort het ook natuurlijk, een voetbalwedstrijd ga je immers in om te winnen.

Om ca 10 over 10 kon de wedstrijd worden gestart en vanaf minuut 1 was duidelijk dat de zenuwen van de meiden waren achter gelaten in de kleedkamer, met prachtig voetbal, enorm veel passie gekoppeld aan een ongekende strijdlust werd de tegenstander vast gezet op de eigen helft en daar zou Roda Boys in het verdere verloop van de eerste helft nauwelijks nog vanaf weten te komen.

Net als vorige week was het binnen 5 minuten raak, Isabelle van Heukelum werd keurig vrijgespeeld op het middenveld en met de precisie van een Zwitsers uurwerk kon Indy worden diep gestuurd en op haar inzet was niets aan te merken, hard en zuiver schoot Indy de vroege 1-0 tegen de touwen.

De toon was gezet, Almkerk/Altena zat goed in de wedstrijd en in deze fase werd Roda Boys van het kastje naar de muur gestuurd.

De achterhoede stond weer als een huis met Evy, Fabiënne, Esmee en Amber, MO15 keepster Lieke had het rustig, dat was wel prettig natuurlijk want ze had voor onze wedstrijd al een wedstrijd met haar eigen team gespeeld. Fantastisch trouwens dat Lieke Smokers ons wilde helpen vandaag in een wedstrijd waarin best wat op het spel stond. Ze heeft dit overigens al een aantal keren eerder gedaan als keepster evenals Ilya Hoesen die vandaag met een gebroken teen toeschouwer was van de wedstrijd.

Nu weer terug naar de wedstrijd want daar was het toch allemaal om te doen vandaag, met de 1-0 op zak en gesteund door het in grote getalen opgekomen publiek ging het tempo allerminst omlaag en na 11 minuten en 35 seconden was het opnieuw raak.

De onvermoeibare Nienke Veth mocht deze keer de assist op haar naam schijven, met een steekbal door het hart van de verdediging, Indy was wederom haar directe tegenstander te snel af en met haar inmiddels befaamde linker tekende zij voor haar 27ste !!!!! competitietreffer in 9 wedstrijden, maar wat belangrijker was het stond 2-0 en niets leek een Almkerks/Nieuwendijks feestje nog te kunnen verstoren op deze zaterdag van 7 december 2019

Roda Boys stond erbij en keek ernaar, het publiek ging er maar eens goed voor zitten en staan want de trein die Almkerk/Altena in gang had gezet denderde voort. Het tikkie/takka voetbal was een lust voor het oog op het middenveld met Isabelle, Nienke, Annika en Isabella Jansen en later ook Maike en Sterre.

Ook de 3-0 hing in de lucht, want de aanvallers Mara, Indy en later Myrthe bleven een plaag voor de meiden uit Aalst en omstreken.

Indy was er nog het dichtste bij, toen een vrije trap van aanvoerster Isabelle van Heukelum vanaf de linkerflank scherp voor het doel werd geslingerd.

De werkelijk fenomenale kopbal van Indy had een beter lot verdiend maar spatte boven de kansloze keepster uiteen op de lat en zo bleef Roda Boys een verdere achterstand bespaard.

Helaas lukte het niet om de score nog voor de rust verder op te voeren en zo de wedstrijd in het slot te gooien maar met een 2-0 tussenstand halverwege waren de coaches Ramon en Twan best tevreden.

De tweede helft zou echter behoorlijk anders verlopen, niet dat Roda Boys veel kansen creëerden, eigenlijk helemaal niet maar de wedstrijd was wel meer in evenwicht, we speelden slordig en van het fraaie aanvalsspel van voor de pauze was weinig meer over. Voor Almkerk/Altena waren Sterre (na een hoekschop) en Myrthe nog dicht bij een doelpunt, helaas mocht het niet zo zijn.

Het enige doelpunt dat nog zou vallen kwam tot stand nadat Roda Boys een hoekschop mocht nemen vanaf de rechterkant. De bal kwam voor de voeten van een aanvalster van Roda Boys en van dichtbij werd de bal hard binnengeschoten. Dit gebeurde halverwege de tweede helft, het lukte Roda Boys echter niet om nog meer gevaar te stichten voor het doel van Lieke en de wedstrijd kabbelde zo verder naar het einde waar iedereen die ons team een warm hart toe droeg op zat te wachten.

Scheidsrechter Hans Kant maakte na iets meer dan 40 minuten voetballen een einde aan de wedstrijd en voor de meiden en de staf was het startsein om een wel verdiend feestje te kunnen beginnen. Na 9 overwinningen op rij en een enorm doelsaldo van 50 goals voor en slechts 10 tegen waren de felicitaties op zijn plaats en konden de medailles worden omgehangen bij de meiden van dit geweldige elftal, de champagneflessen werden ontkurkt en de heerlijke kampioenstaart die door de dames 1 van Almkerk geregeld was voor onze meiden mocht worden aangesneden en opgesmikkeld.

Ook door de ouders was er nog voor een verassing gezorgd doormiddel van een mooie mok met foto, gevuld met lekkernijen voor de meiden. In de kantine werd het feestje verder gevierd en met nog 1 wedstrijd te gaan, volgende week uit bij SSC’55 mogen de meiden zich na de winterstop op gaan maken voor een nieuwe competitie waarin mogelijk sterkere tegenstanders op het programma zullen staan.

Ook in het bekertoernooi zijn onze meiden nog actief, op 25 Januari staat er een uitwedstrijd tegen RKTVC MO17 uit Tiel op het programma.

Namens de staf feliciteren we Amber, Fabiënne, Esmee, Evy, Isabella, Myrthe, Annika, Sterre, Maike, Isabelle, Mara, Indy en Nienke met dit mooie kampioenschap maar we mogen de hulp niet vergeten van de meiden die ons hebben willen helpen op de momenten dat we wat krapjes zaten, volgens ons waren dat Lisa, Quinty, Evi, Lysanne, Eva, Savannah, Ilya en Tess (excuses als we iemand vergeten zijn in dit rijtje) en langs deze weg willen we jullie ook hartelijk bedanken hiervoor.