Nieuws / Wedstrijdverslagen

Nieuwsartikel-afbeelding

Slachtofferhulp

Naar aanleiding van de traumatische gebeurtenis afgelopen zaterdag op ons sportpark zijn twee personen van slachtofferhulp dinsdagavond langs geweest. Zij hebben een voorlichting gegeven aan de spelers, begeleiders van het 1e elftal en nog een aantal mensen die afgelopen zaterdag nauw betrokken waren bij het voorval. Bij deze voorlichting gaven de mensen van slachtofferhulp inzicht in wat er met je gebeurt als je iets traumatisch meemaakt. De gevoelens die je dan hebt en de beelden die je op je netvlies hebt staan is voor je gevoel niet normaal. Maar het credo van slachtofferhulp is dat het een normale reactie is, bij een abnormale gebeurtenis. Echter moeten deze gevoelens en beelden door de loop van de tijd afzwakken. Gebeurt dit niet of wordt het erger dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Was u afgelopen zaterdag getuige van dit voorval en ervaart u last van deze traumatische ervaring? Maakt u zich zorgen over uw gevoel en / of beelden die op uw netvlies staan? Slachtofferhulp heeft een test op de website staan die u wellicht een beetje inzicht geeft welke emotionele ondersteuning u nodig hebt:
https://www.slachtofferhulp.nl/emotionele-hulp/

Daarnaast staat er op de website veel meer informatie over wat slachtofferhulp doet en voor u kan betekenen:
Mocht u direct een contactpersoon van slachtofferhulp willen spreken die expliciet van de situatie bij vv Almkerk afweet dan kunt u contact opnemen met Rutger Versteeg voor het telefoonnummer.
Blijf praten en elkaar steunen en loop niet te lang door met vervelende gevoelens of beelden!
Sterkte

Deel via: