ALMKERK NAAR VOLGENDE BEKERRONDE

Deze zaterdag werd gespeeld in het kader van de beker. Voor Almkerk stond een uitwedstrijd tegen Roda Boys op het programma. De ploeg uit de Bommelerwaard speelt al enkele jaren in (het linkerrijtje van) de tweede klasse.

Spelers, staf en supporters van Almkerk hadden een bewogen week achter de rug. Vorige week waren zij getuige van het ongeval waarbij Toon van Drunen buiten bewustzijn raakte op het veld. Een gebeurtenis die een grote impact op een ieder heeft gehad. De verwerking deed ieder op zijn of haar eigen wijze. Toon is inmiddels bij bewustzijn en gaat vanaf aanstaande maandag in een gespecialiseerd revalidatie-centrum aan de slag om zo goed mogelijk te herstellen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda Boys droegen spelers en stafleden een speciaal ontworpen shirt met de tekst “stay Strong TOON”.

Dan weer over de wedstrijd. Bij Almkerk startten 9 basisspelers die ook vorige week begonnen. Ten opzichte van vorige week ontbraken de zojuist genoemde Toon van Drunen en de zieke Dominique Mahu. Voor hun in de plaats speelden Luqman Dawit (linksback) en Areano van Seeters (rechtsvoor).

De opening van de wedstrijd was voor Roda Boys. In de derde minuut kregen de mannen van trainer Piet de Kruif een grote kans. De linksbuiten schoot de bal voorlangs. Achteraf was dit het beslissende moment in de wedstrijd.

Roda Boys kwam dus niet vroeg in de wedstrijd op voorsprong (en Almkerk niet op achterstand). Vanaf dat moment is het Almkerk dat domineert en de wedstrijd controleert. Almkerk geeft geen kans meer weg. Zelf krijgt de ploeg voor rust enkele kleine kansjes en één iets grotere (Areano van Seeters van dichtbij, naast) maar er wordt niet gescoord. Ruststand 0-0.

Na rust blijft Almkerk de bovenliggende partij. Al snel in de tweede helft wordt een voorsprong genomen. Corne van Rosmalen vindt met een cross-pass Steven Molenschot. Laatstgenoemde geeft de bal strak laag voor en spits Jonathan van Eerd tikt goed binnen bij de eerst paal, 0-1.

Roda Boys blijkt niet bij machte om iets terug te doen. Almkerk is de betere ploeg, maar met slechts één doelpunt verschil blijft het uitkijken.

In de loop van de tweede krijgt Almkerk wel kansen om de voorspong uit te breiden, maar worden enkele mogelijkheden niet omgezet in doelpunten. Een kopbal van Jenner Koek treft geen doel en even later gaat een schot van diezelfde speler net over het doel. Ook Niels Nieuwesteeg, net ingevallen, krijgt een kans. Zijn schot-uit-de-draai wordt knap gered door de keeper van Roda Boys.

In de 83e minuut gaat de wedstrijd in het slot. Een voorzet van Jenner Koek belandt bij Jonathan van Eerd; hij rondt eenvoudig en goed af. Met zijn tweede goal van de middag beslist Jonathan de wedstrijd 0-2.

Almkerk gaat door naar de volgende bekerronde.

Aan de kant van Almkerk was er geel voor Steven Molenschot.

Rest nog te vermelden dat een opvallende speler in het veld werd gebracht bij Almkerk. Trainers Vincent de Klerk en André Hoogink brachten hun collega (assistent)trainer Remy Roodenburg in de ploeg en zagen hem gedurende een half uur een prima rentree (als speler) maken.