Nieuws / Wedstrijdverslagen

Pechvogel Jonathan Herwig

Hoeveel pech kun je hebben? Een vraag die je gerust aan Jonathan Herwig (13 jaar) uit de JO15-1 kan stellen. In 2020 heeft Jonathan tijdens een wedstrijd namelijk al eens zijn enkel gebroken, met als gevolg enkele maanden uit de roulatie. In het voorjaar van 2022 kreeg Jonathan tijdens het sporten op school een hockeystick tegen zijn scheenbeen. In het begin leek het allemaal nog wel onschuldig, na wat rust probeerde hij de trainingen dus weer op te pakken.

Maar zijn scheenbeen bleef maar pijnlijk. Na een bezoek aan de huisarts werd besloten om een foto te laten maken met als geruststellende uitslag dat er niks gebroken was. Dat leek goed nieuws, maar nog steeds kwam Jonathan maar niet van de pijn af. Eigenlijk kon alleen een MRI-scan uitsluitsel geven, maar daar moet je weer het nodige geduld voor hebben. Uiteindelijk is deze pas in september gemaakt met als uitslag dat er een botkneuzing zit, dat klinkt redelijk onschuldig maar dat is het absoluut niet. Eerst 6 weken continu met een brace en vervolgens naar de fysio. De verwachting is dat Jonathan 1 jaar (!) niet mag voetballen. Bewegen mag wel maar belasten niet, dus is zwemmen de enige sport die hij verantwoord mag doen.

Na de wedstrijd tegen Hedel heeft het team Jonathan in het zonnetje gezet om hem een hart onder de riem te steken. We wensen Jonathan veel sterkte en succes bij het herstel van deze zeer vervelende blessure! Hou de moed erin Jo!


Deel via: