DEGELIJK ALMKERK VERSLAAT TSC OOSTERHOUT (2-0)

Het gaat goed met Almkerk. Zonder zelf sprankelend te spelen, was het de betere ploeg ten op zichte van de gasten uit Oosterhout. Het spel was degelijk en de behaalde overwinning was terecht. De blauwwitten verstevigen hiermee de tweede plaats op de ranglijst achter koploper RBC.

OUDE BEKENDEN

Onze gasten hoefden niet ver te reizen voor de wedstrijd bij Almkerk. TSC is afkomstig uit Oosterhout. Met een reisafstand van minder dan een kwartier zou de wedstrijd kunnen worden betiteld als een soort streekderby. Enkele van de gasten kwamen terug op ‘bekend terrein”. Zo stond Bart Dirven (ex-Almkerk) in de basis bij TSC en is Jelle Strijtveen (9 seizoenen speler bij Almkerk 1) tegenwoordig staflid bij de Oosterhouters.

FRISSE OMSTANDIGHEDEN

De selectie van Almkerk had afgelopen week te maken gehad met wat lichte blessures en wat ziektegevallen. Uiteindelijk bleek “de schade” mee te vallen en startten tien van de elf dezelfde spelers als vorige week. Jenner Koek verving in de basis de niet okselfrisse Falk van Sluisveld.

Het was deze zaterdag fris en regenachtig. De toeschouwers die de reis naar sportcomplex Almkerk maakten, verdienen een compliment voor hun aanwezigheid.

BETERE VAN HET SPEL

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Simonse (hij zou een prima partij fluiten) werden de intenties van de thuisploeg duidelijk. De tegenstander werd vanaf de eerste minuut vol onder druk gezet. In het eerste kwartier, om in toepasselijke termen te blijven, “regende” het kansjes en mogelijkheden.

Nadat eerdere mogelijkheden niet werden benut kwam Almkerk na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Melvin van den Heuvel heeft balbezit aan de linkerkant. Jenner Koek komt buitenom, echter “slingert” Melvin zelf de bal richting tweede paal. De vrijstaande Niels Nieuwesteeg brengt met een heerlijke kopbal zijn team op voorsprong, 1-0.

Op het moment dat Almkerk op voorsprong is gekomen, gaat de spreekwoordelijke storm liggen. Het volle bak druk zetten wordt ingeruild voor “controleren”. De gastheren komen zonder problemen de rest van de eerste helft door en gaan met voorsprong naar de thee, ruststand 1-0.

GEEN KANS VOOR TSC

De tweede helft is eigenlijk een kopie van de eerste helft. Almkerk controleert en geeft geen kansen weg.

Na een uur spelen wordt de voorsprong verdubbeld. De hoofdrol wordt hierbij gegrepen door Daan van der Leun, bijrollen bij dit doelpunt zijn er voor onder andere Jenner Koek, Remco den Besten en Danilo Kros.

Jenner is de winnaar van een duel om de bal, de bal belandt vervolgens bij Remco den Besten. Remco, van wie we allemaal weten dat hij een geweldige dribbel in huis heeft, wordt onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied. Danilo Kros, als erkend vrije trappen specialist, neemt de toegekende vrije trap maar de Oosterhoutse goalie redt fabelachtig. De rebound wordt echter binnengeschoten door Daan van der Leun (“Mister rebound”). De Almkerkse topscoorder zet hiermee de 2-0 op het bord.

In het laatste kwartier komen Dominique Mahu, Quinten Eugenia en Falk van Sluisveld nog in het veld.

Dominique Mahu krijgt de kans om zijn reputatie als super-sub eer aan te doen en nog een doelpunt toe te voegen aan zijn palmares. Zijn schot is echter te onstuimig en mist precisie.

In de laatste minuten krijgt TSC de enige mogelijkheid van de hele wedstrijd. Keeper Dennis van Duin kan zich onderscheiden en houdt zijn doel schoon.

Eindstand Almkerk-TSC Oosterhout 2-0.

MOOIE ZATERDAG

Door de winst van het eerste elftal staat dit team nog steviger op de tweede plaats. Het tweede elftal won ook en behaalde de eerste periode (proficiat!). Na afloop van alle sportieve activiteiten was het nog gezellig druk in de kantine. De zaterdagavond werd afgesloten met een heuse playbackshow, waar menigeen onverwachte talenten tentoonspreidde. Al met al een mooie zaterdag in Almkerk.