Nieuws / Wedstrijdverslagen

JO10 sluit jaar winnend af tegen Baronie

Op deze druilerige zaterdag treden we alweer aan voor de laatste veldwedstrijd van het jaar. In de zaal spelen we 30 december namelijk nog het kersttoernooi in sportzaal de Crosser te Werkendam.

Vorige week een nipt verlies tegen Sleeuwijk, dus deze wedstrijd tegen Baronie moest en zou gewonnen worden. Iedereen is weer fit, zo ook onze topscoorder Gijs.

Al snel komt het goed voetballende Baronie op 0-1 via een corner. Na een schermutseling voor het doel redt keeper Boas nog wel, maar de bal is de lijn net gepasseerd. Dat Gijs weer volledig fit was merken ook de verdedigers van Baronie, want de 1-1 rondt hij na een mooie aanval koelbloedig af. Baronie is toch niet van het stuk te brengen, want al snel staat het 1-2: een hard schot wordt nog knap geparreerd door Boas, maar bij de rebound is hij kansloos. Met een kleine achterstand gaan we de rust in.

In de rust wordt het tactisch plan wat aangepast. Met niet 3 maar 2 verdedigers, Nouri en Luuk Dekker, moet meer op de aanval worden gespeeld. Dit pakt goed uit, want na de rust is Baronie het even kwijt. Zo maakt Gijs snel na de rust 2-2 en zijn compagnon voorin Boet maakt de 3-2 door goed jagen op de tegenstander. Toch geven de Bredanaars niet op, want de 3-3 valt toch nog. Zou het dan net als tegen Sleeuwijk foutgaan in het laatste kwart?

Met nog 10 minuten te spelen geven de pupillen alles op alles. De goed spelende de Luuk Verhoeven is duidelijk: “We moeten wel eerste klasse blijven voetballen!”. Het harde werken betaalt zich uit. Een lange bal van achteruit valt voor de voeten van Daley, die de keeper van Baronie verschalkt. Een paar zinderende momenten volgen nog, maar Luuk Dekker en Nouri houden de deur dicht achterin.

De 4-3 wordt over de streep getrokken en zo sluiten we deze fase, met het debuut in de eerste klasse, winnend af! Met 2 keer verlies, 2 keer gelijkspel en 2 keer winst mogen de jongens ontzettend trots zijn. 27 januari begint de derde fase en houden we jullie uiteraard weer op de hoogte van de avonturen van de JO10!