Nieuws / Wedstrijdverslagen

PRACHTIG SEIZOEN, GEEN PROMOTIE

Almkerk verliest bij VELO (4-3, na verlenging) en maakt geen kans meer op promotie naar de vierde divisie. In een aantrekkelijke wedstrijd hebben de Brabanders goed voetbal op de mat gelegd en is er volledige inzet getoond. Uiteindelijk wordt niet het gewenste resultaat bereikt, mede omdat VELO zou scoren op cruciale momenten. De felicitaties gaan naar de thuisspelende vereniging in Wateringen.

FANTASTISCHE EERSTE HELFT

De technische staf van Almkerk heeft een flinke puzzel te leggen. Om uiteenlopende redenen zijn zes spelers niet beschikbaar voor een basisplaats. Danilo Kros, Niels Nieuwesteeg en Lucas Ligtvoet kijken geblesseerd toe en Maxwell Boateng de Kort is geschorst. Steven Molenschot en Falk van Sluisveld zijn niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen en nemen plaats op de reservebank. Het puzzelen levert basisplaatsen op voor Thomas Blankers (al meerdere jaren actief in Almkerk 3) en Nick Kant (Almkerk 2). Beide heren zullen “een dijk van een wedstrijd” spelen.

Eenmaal aangekomen na een lange busreis blijkt het sportpark in Wateringen nogal “wind-gevoelig”. Het waait er blijkbaar altijd hard dezelfde kant op.

De opkomst van de spelers wordt begeleid met een heuse vuurwerkshow. Deze opkomst gecombineerd met grote publieke belangstelling zorgt voor een mooie ambiance voor deze nacompetitiewedstrijd.

Het resultaat uit de toss is dat Almkerk in de eerste helft “wind mee” blijkt te hebben.

In de eerste helft ontstaat eenrichtingsverkeer: Almkerk is heer en meester. De ploeg geeft niets weg en creëert zelf diverse mogelijkheden.

Het eerste gevaar komt via een mislukte voorzet van Nick Kant. De bal stuitert bijna over de keeper heen, hij kan de bal nog net over de lat tot corner tikken. In het eerste kwartier krijgen de blauwwitten drie corners. Deze leiden niet tot een voorsprong. Een afstandschot van Corne van Rosmalen vliegt naast.

De eerste grote echte grote kans is halverwege de eerste helft voor Jelle Stalenhoef. De aanvoerder staat aan het eind van fantastische aanval. Via een rustige en degelijke opbouw wordt uiteindelijk Daan van der Leun diep gestuurd richting de achterlijn en zijn teruggetrokken bal belandt bij Jelle “randje zestien”. Helaas gaat het schot over.

Almkerk zal na een half uur toch op een dik verdiende voorsprong komen. Na een “streep van een pass” van de voet van Nick Kant staat Quinten Eugenia vrij voor de Wateringse keeper. Quinten maakt het klusje beheerst af met zijn linkerbeen en brengt zijn team op voorsprong, 0-1.

Het wordt nog mooier voor de bezoekers. Een paar minuten later is het wederom Nick Kant met een strakke pass. Dit keer is het Melvin van den Heuvel die opduikt bij de tweede paal en zich als doelpuntenmaker mag laten bejubelen, 0-2.

Met goed spel en mooie doelpunten bereikt Almkerk met 0-2 de rust.

TWEEDE HELFT, VROEGE EN LATE GOAL

Na rust zijn de ploegen van speelhelft gedraaid en dat betekent “wind tegen” voor Almkerk. Het zijn wel de bezoekers die de eerste kans krijgen. Een combinatie tussen Melvin van den Heuvel en Quinten Eugenia is gevaarlijk maar de laatste pass is net te scherp, de keeper kan er tussen komen.

Na vijf minuten in de tweede helft gebeurt hetgeen Almkerk juist niet kan gebruiken: VELO krijgt haar eerste kans van de wedstrijd en benut deze direct. De kopbal bij de eerste paal brengt de stand op 1-2.

De Wateringers hebben nu zowel het geloof terug als ook de wind mee. Wat volgt is volle druk naar voren vanuit VELO en keihard werken en tegenhouden door Almkerk.

Vanuit een doorschietende vrije trap volgt al snel de gelijkmaker. Deze wordt afgekeurd wegens buitenspel, Almkerk blijft op voorsprong.

Een vrije VELO-kopbal gaat naast. In vrije positie in een 1-op-1-situatie brengt keeper Dennis van Duin redding tegen een Wateringse spits. In een scrimmage rolt de bal tergend langzaam richting de doellijn, waarbij paal en wederom Dennis redding brengen. Met het nodige kunst-en-vliegwerk houdt Almkerk stand.

Aan de andere kant is Luuk van der Leun met een kopbal op de lat ook nog dicht bij een doelpunt.

Langzaam maar zeker gaat de klok naar de 90 minuten. Almkerk staat nog altijd op voorsprong. Als de blessuretijd al enkele minuten loopt, krijgt VELO een penalty. Deze wordt binnengeschoten. Direct erna fluit de scheidsrechter bij een 2-2 stand voor het einde.

VERLENGING 1E HELFT, DREUN OP DREUN

Almkerk leek tot aan de 95e minuut geplaatst voor de volgende ronde. Diep in blessuretijd dwong VELO een verlenging af.

In de eerste helft van de verlenging lijkt de thuisploeg bloed te ruiken en is Almkerk nog wat “aangeslagen”. Binnen één minuut van de verlenging haalt VELO de trekker over en komt het voor het eerst deze middag op voorsprong, 3-2.

Een kopbal van Thomas Blankers gaat over het doel en levert dus niet de gelijkmaker op.

VELO komt zelfs nog op 4-2 en daarmee lijkt de wedstrijd gelopen. Dat blijkt echter nog niet helemaal het geval, zie de alinea hieronder.

VERLENGING 2E HELFT, VECHTLUST EN KARAKTER

Met een 4-2 achterstand probeert Almkerk via alles-of-niets nog tot een resultaat te komen. Met windje mee worden de ballen “voorgeslingerd” op zoek naar geluk.

In de 118e minuut brengt Luuk van der Leun de spanning terug in de wedstrijd. De verdediger stift de bal over de keeper en brengt fraai de stand op 4-3.

De tijd is nog kort. Zelfs keeper Dennis van Duin is in de slotminuten geregeld te vinden in de “VELO-zestien” om te proberen de gelijkmaker te forceren. Helaas blijkt de tijd te kort en eindigt de wedstrijd voor Almkerk in een nederlaag.

Eindstand 4-3 na verlenging (reguliere eindstand 2-2).

De blauwwitten zijn hiermee uitgeschakeld en zullen dit seizoen niet promoveren naar de vierde divisie.

POSITIEF TERUGKIJKEN

Spelers en stafleden kunnen positief terugkijken op zowel deze wedstrijd (goed gevoetbald en alles gegeven) als op het gehele seizoen (3e plaats in de eerste klasse is de hoogste klassering ooit in de het 80 jarig bestaan van de vereniging).

Ondanks het teleurstellende resultaat en het ongelukkige wedstrijdverloop hebben de spelers en stafleden er een mooie en fijne avond van gemaakt om het seizoen af te sluiten.

Er wordt niet meer gevoetbald door het eerste elftal, wel zullen nog enkele trainingen volgen.

We wensen “vertrekkers” Daan van der Leun, Luuk van der Leun, Maxwell Boateng de Kort en Bjorn in ’t Veld alvast veel plezier en succes bij hun nieuwe club.

Namens selectiespelers en staf hierbij een bedankje richting sponsoren en trouwe supporters: dank voor jullie steun afgelopen seizoen!

Graag tot ziens in het seizoen 2024-2025!

Foto’s door Jan Noorloos


Deel via: