Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk 2 bereikt de tweede ronde van het beker toernooi…..en de voorbereiding zit er (bijna) op

Almkerk 2- SV Capelle 2 3-0 (1-0)

Zaterdag 16 September, waar in de seizoenen hiervoor de tweede of derde competitiewedstrijd op het programma stond rond deze datum werd vandaag de derde en laatste poulewedstrijd van het beker programma afgewerkt tegen een onbekende tegenstander waartegen misschien ooit waarschijnlijk wel eens tegen is gespeeld door Almkerk 2 maar toen waren de meeste spelers van de huidige B selectie waarschijnlijk nog vloeibaar.

Onze prachtige blauw/wit gestreepte tenues werden ingewisseld voor flitsende fel gele shirts en dito sokken met donker blauwe broek, en de meningen of dit mooi was of niet waren verdeeld. Na een felle warming-up waarin Arco van As een blessure aan z’n kuit opliep stonden om klokslag half drie 22 gretige kerels te trappelen om hun beste beentje voor te zetten voor het team dat ze vertegenwoordigen, op de ruim bezette bank van Almkerk zaten maar liefst 5 spelers en dat mogen we best een ongekende luxe noemen, en dan word Arco niet eens mee geteld.

Dat de concurrentie groot is moet het niveau goed doen, zou je zeggen maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit in het eerste deel van de wedstrijd niet helemaal terug te zien was, haast verkrampt werden er (te)veel fouten gemaakt en omdat het bij Almkerk niet wilde lukken en ook SV Capelle niet echt een heel hoog niveau haalde werden de in redelijk getale opgekomen toeschouwers niet echt op een sprankelende wedstrijd getrakteerd. Na een vroege wissel aan Almkerkse zijde, (Rik Boons, kreeg last van een eerder in de voorbereiding opgelopen blessure) mocht Tom Loobeek zijn plekje innemen in het veld, en de luxe die Almkerk had ontbeerde onze tegenstander SV Capelle want ook daar raakte een speler geblesseerd maar omdat ze op dat moment nog geen wissel spelers hadden moesten ze de wedstrijd voortzetten met 10 spelers en omdat het nog niet lekker liep bij Almkerk zou dit misschien een voordeeltje op kunnen leveren.

Vrij snel nadat SV Capelle (tijdelijk) met 10 stond mocht Milan Schreuders een vrije trap nemen vanaf de linkerkant van het veld ongeveer halverwege de helft van de tegenstander, Pieter Straver lag de bal terug en de ingevallen Tom Loobeek zorgde voor één van de weinige hoogtepunten in de eerste helft, hij reageerde attent en werkte de bal tegen de touwen 1-0. Een jubileum treffer voor Tom want het was zijn eerste voor zijn nieuwe team en laten we hopen dat er nog vele zullen volgen in de toekomst van deze gretige talentvolle blonde aanvaller.

De wedstrijd kabbelde voort en scheidsrechter Henry het Lam moest alle zeilen bijzetten om het almaar groter wordende ongenoegen van SV Capelle in te dammen. Op een gegeven moment kon hij niet anders dan diverse zeurende Sprang – Capelle naren een gele kaart voor te houden in de hoop dat het dan minder zou worden maar helaas, het lag voor de blauw witte brigade uit Sprang aan iedereen behalve hun zelf dat ze, alles tegen kregen, met 10 man stonden en ook nog eens met 1-0 achter stonden.

Voor de rest was de eerste helft er eentje om snel te vergeten, of toch niet, want als het dan een keertje niet loopt zoals je wil dan moeten we misschien weer even terug naar de basis en dat is simpel spelen en de taken uitvoeren zoals de trainer ze heeft uitgelegd tijdens de wedstrijdbespreking, en dat is toch iets waar we over na moeten denken. De tweede helft moest beter, en die was ook een stuk beter. Het tiental van de tegenstander was inmiddels weer aangevuld tot een elftal maar daar was op het veld niets van te zien, Almkerk was net als de eerste helft veel beter dan SV Capelle maar speelde ook veel beter, het bal tempo ging omhoog en werd allemaal wat zuiverder. SV Capelle kwam niet meer in het stuk voor en het was nu zaak voor Almkerk om de score uit te breiden. Dit kon ook nog wel eens nodig zijn want om zeker te zijn van de poule winst kon het doelsaldo nog wel een beslissend zijn, immers Almkerk en GDC stonden voorafgaand aan deze zaterdag allebei op 4 punten met nog 1 wedstrijd te gaan.

Na een minuutje of 14 voetballen in de tweede helft was het voor de tweede keer raak, het was Arjen Kant die voor de assist zorgde, zijn lange pass vanuit het middenveld werd door Pieter Straver op juiste waarde ingeschat en nadat hij zijn directe tegenstander had afgeschut was het een koud kunstje om de 2-0 langs de uitkomende keeper te tikken. Iedereen ging er maar eens goed voor zitten want het betere voetbal in de tweede helft gesteund door een 2-0 voorsprong moest toch voor vertrouwen zorgen bij de Almkerkers, coach Erwin Verheij gooide er nog maar eens twee verse krachten in om de op stoom komende machine op volle toeren het laatste half uur in te stuwen. De niet oksel frisse Dinant van Drunen maakte plaats voor Matthijs van der Steen en spits Pieter Straver had zijn werk gedaan met een assist en een doelpunt en ook hij werd vervangen door collega spits Jeroen Plomp die zich na deze wedstrijd samen met Niels Hofstede als topscoorders van de voorbereiding mochten laten kronen met allebei 3 treffers. Janno Swart die als Benjamin van de ploeg zich steeds beter begint te ontwikkelen als een moderne linksback die niet alleen verdedigend zijn mannetje staat maar ook aanvallend nog eens wat toevoegt zorgde meerdere keren voor gevaarlijke acties vanaf links en ook de Arjen Kant ingevallen Johnny Wilhelm probeerde vanaf de rechtsback positie de aanvallers van munitie te voorzien. Een derde treffer kon niet uitblijven en het was Jeroen Plomp die na een schot(je) van Tom Loobeek en een loslater van de keeper er als de kippen bij was om de eindstand van 3-0 op het (gerepareerde) scorebord te zetten.

Een hele leuke wedstrijd was het niet, maar daar heb je dan ook twee teams voor nodig die willen voetballen en dat was vandaag helaas niet aan de orde, een leerzame wedstrijd was het zeker wel en de 3 dik verdiende punten bleven gelukkig in Almkerk. Tevens bleek de 3-0 ruim voldoende voor de groepswinst en derhalve ook een plekje in de volgende ronde van het beker toernooi. De statistieken geven een mooi beeld hoe we de voorbereiding af mogen sluiten in een positieve balans met 7 wedstrijden, 2 nederlagen, 1 gelijkspel en 4 overwinningen 7 goals tegen, en 13 goals voor, maar waar iedereen wel eens van gehoord heeft “resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst”

Volgende week spelen we onze eerste wedstrijd van de nieuwe competitie en we spelen dan wederom om 14:30 een thuiswedstrijd tegen een bekende uit de voorbereiding te weten Alblasserdam 2.


Deel via: