Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk 1 – Heukelum 1 4-0 (3-0)

Vandaag stond de wedstrijd tegen het op de vierde plaats staande Heukelum op het programma. Met de wetenschap dat Heukelum tot op heden al zijn uitwedstrijden had gewonnen en de van IJselmeervogels naar Heukelum teruggekeerde spits Ferry Meijdam tot heden al 6 goals had gescoord beloofde het spannende pot te worden.

Na afhandeling van alle administratieve zaken liet scheidsrechter Beumer om 14.35 uur aftrappen. Duidelijk was dat Almkerk er geen gras over liet groeien en werd Heukelum vanaf de eerste minuut vol onder druk gezet. Met gevarieerd aanvalsspel werd Heukelum teruggedrukt op eigen helft. In de
8e minuut krijgen we enkele corners die gevaarlijk voor het doel kwamen en maar ternauwernood
konden worden weggewerkt. Pas na ruim een kwartier spelen komt Heukelum er voor het eerst gevaarlijk uit wat uiteindelijk leid tot een corner die vervolgens door de solide defensie worden geneutraliseerd.

De sterke openingsfase van Almkerk word in de 21e minuut beloond. Na een prima uittrap van keeper Maikel Korebrits die Jelle Strijtveen weet te bereiken is het Strijtveen die vervolgens met een strakke pass Maverick van Maaren in staat stelt om links de 16 meter binnen te komen en de 1-0 kiezelhard met zijn linkerbeen via binnenkant paal weet binnen te jagen. Almkerk blijft prima vanuit de organisatie spelen en weet de tegenstander constant achter zich aan te laten lopen. Na weer een mooie aanval waar Derk Hakkers is opgestoomd over de rechterkant geeft hij een perfecte bal op Niels Nieuwesteeg die de bal in het doel kopt en ondanks dat deze bal nog uit de doelmond word gewerkt is de vandaag prima leidende scheidsrechter Beumer gedecideerd en geeft aan dat de 2-0 ruimschoots de doellijn is gepasseerd. Ook hierna laat Almkerk de bal het werk doen en blijven onze middenvelders ongrijpbaar voor Heukelum en weet wederom Niels Nieuwesteeg nog een goal mee te pikken. Na een voorzet van Bart Dirven weet Heukelum de bal niet goed weg te werken en is
Nieuwesteeg er in het vijfmeter gebied als de kippen bij om in de 34e minuut de 3-0 tegen de touwen
te schieten.

Ondanks dat trainer Robert Roest in de rust waakt en waarschuwt voor concentratieverlies na een goede 1e helft met een 3-0 voorsprong, beginnen we toch slordig aan de twee helft. Er word teveel risico in het spel gelegd en de passing is wat minder zuiver geworden. Ondanks dat Almkerk minder scherp start, weet Heukelum hier geenszins van te profiteren en leid de irritatie bij de gasten al binnen tien minuten tot 2 gele kaarten. Na een kwartier in de 2e helft begint Almkerk zich enigszins te herpakken en schiet Maverick van Maaren voorlangs na een bal van Niels Nieuwesteeg. En valt er een voorzet van dezelfde van Maaren op de lat die weer het veld in komt maar helaas niet word verzilvert. Pascal de Vries weet zich nog goed vrij te spelen en alleen voor de keeper te komen, echter word hij afgefloten voor buitenspel. Pas na 26 minuten in de tweede helft weet Heukelum gevaarlijk te worden uit een corner die rakelings word over geschoten. In de 73e minuut word Niels Nieuwesteeg, (die het gaspedaal vandaag weer aardig had opengetrokken) vervangen voor onze benjamin Jurre van Laarhoven. Trainer Robert Roest neemt ook geen risico met de gele kaart op zak spelende Jelle Strijtveen (die vandaag de achterhoede weer uitstekend wist te leiden) en brengt Willem Schelle in de ploeg. Als we inmiddels in de 81e minuut zijn beland weet de vandaag ijzersterk spelende Remco den Besten vanaf de middellijn op te stomen en Maverick van Maaren in staat te stellen om de bal voor te geven die uitstekend word binnen gewerkt voor de 4-0 door Jurre van
Laarhoven. Ondanks dat de wedstrijd enigszins als een nachtkaars uitgaat is het Almkerk die de tonen van de muziek blijft maken en is het wederom ijzervreter den Besten die het halve veld oversteekt en na een combinatie met Jurre van Laarhoven een vlammend schot loslaat op het doel van Heukelum,
die door de keeper van Heukelum met kunst en vliegwerk uit zijn doel kan worden gehouden. Na drie minuten blessuretijd blaast scheidsrechter Beumer voor het einde en ondanks dat we kunnen stellen dat de tweede helft van een minder niveau was dan de eerste hebben we de wedstrijd volledig gedomineerd en gecontroleerd en de tweede helft professioneel uitgespeeld.

Volgende week de bekerkraker tegen Altena waarna we op 18 november op bezoek gaan bij Hardinxveld, wat tevens de laatste wedstrijd is van de 1e periode. We zullen zelf de punten uit Hardinxveld moeten zien mee te nemen en hopen dat Roda boys punten morst thuis tegen de vissekoppe uit Woudrichem.

Opstelling:

Maikel Korebrits, Derk Hakkers, Jelle Strijtveen (77e min Willem Schelle) Thomas Blankers, Erwin Vebruggen, Remco den Besten, Jelle Stalenhoef, Bart Dirven, Maverick van Maaren, Pascal de Vries en Niels Nieuwesteeg (73e min Jurre van Laarhoven)

Reservespelers:

Hans Keller, Jurre van Laarhoven, Willem Schelle en Robin van Wijk

Arno Vos


Deel via: