Nieuws / Wedstrijdverslagen

Altena 1 – Almkerk 1 0-1 (0-0)

In de 2e ronde van de districtsbeker moest Almkerk het vanmiddag opnemen tegen buurman Altena.
Naast bekerwedstrijden, zijn wedstrijden tegen Altena al vaak wedstrijden op zich ondanks dat een van beide hoger speelt, daarbij vooraf de “koude oorlogvoering” over een cartoon waarbij een ondeugende Almkerk jongen op het logo van Altena plast en een weerzien met oud Almkerk gangmaker Remy Roodenburg en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een interessante derby.
De opdracht van trainer Roest was om direct vanaf de eerste minuut vol druk op de tegenstander te zetten. Echter dit kwam totaal niet uit de verf en was dit het eerste symptoom dat Almkerk dacht het vandaag wel op de automatische piloot uit te kunnen spelen. Echter de eerste minuten waren voor een brutaal van start gaand Altena wat in de 3e minuut al gevaarlijk voor het doel van Almkerk kwam na een actie op volle snelheid over links waarbij onze verdedigers stil leken te staan. Na een kleine 10 minuten kon Almkerk zelf voor het eerst aan aanvallen denken, een aanval waar in de sjabloontraining afgelopen donderdag op was getraind waarbij Erwin Verbruggen een mooie crosspass verstuurde die helaas met het hoofd niet verzilverd kon worden door Bart Dirven. Hierna volgde een mogelijkheid voor Jelle Stalenhoef na een goede loopactie die helaas te lang werd doorgezet en schot van dezelfde Stalenhoef na een van de weinig goed lopende aanvallen in de eerste helft. Vanaf de 20e minuut begon Altena noodgedwongen steeds meer en meer de verdedigende stellingen te betrekken en mocht Almkerk balbezit hebben wat helaas nauwelijks tot kansen leidde. In de 25e minuut kreeg Almkerk nog een vrije trap na een overtreding op Jelle Stalenhoef, die helaas in de muur werd geschoten. In de 35e minuut zagen we de mooiste aanval aan Almkerk-zijde in de eerste helft waarbij Erwin Verbruggen in een combinatie met Jelle Stalenhoef ver in mag dribbelen en Maverick van Maaren in stelling weet te brengen, ondanks dat deze kans een beter lot verdient weet Almkerk helaas niet de trekker over te halen. Hierna weet Jurre van Laarhoven nog een voorzet te geven waarbij Bart Dirven met een halve volley over het doel schiet. In de laatste vijf minuten voor rust wordt het aan Almkerk-zijde weer onzorgvuldiger en is trainer Robert Roest blij dat de rust aanbreekt om te trachten zijn mannen weer op het juiste spoor te krijgen.
Na de thee start Almkerk actiever en krijgt het direct een vrije trap die Erwin Verbruggen bij Jurre van Laarhoven weet te krijgen die met een halve volley net naast schiet. Almkerk houdt steeds balbezit maar tot kansen leidt dit niet in deze fase en ook Altena weet hier weinig tegenover te stellen en komt sporadisch over de middellijn. In de 59e minuut krijgt Almkerk een corner die door Bart Dirven wordt teruggelegd op Jurre van Laarhoven die een vlammend schot loslaat wat ternauwernood door keeper Smekens kan worden gekeerd. Hierna volgt een corner aan de ander zijde door Jurre van Laarhoven waarbij een kopbal van Jelle Stalenhoef net naast het doel gaat. Inmiddels heeft Willem Schelle, Erwin Verbruggen links achterin afgelost en blijft Almkerk in het vervolg van de wedstrijd in balbezit wel de bovenliggende partij maar weet het nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen te komen en moet het hebben van corners en vrije trappen. Zo ook in de 66e minuut als er een overtreding wordt begaan op Bart Dirven die zelf achter de bal gaat staan en op magnifieke wijze de bal over de muur heen krult en keeper Smekens kansloos laat door het speeltuig in de kruising te laten ploffen. Almkerk heeft toch een gaatje weten te vinden in het bastion van Altena. De technische staf hoopte dat deze treffer bevrijdend zou werken en de Almkerkspelers elkaar wat makkelijker weten te vinden. Echter de scherpte ontbreekt vandaag om met een hoog baltempo de tegenstander uit elkaar te spelen en de beslissing te forceren. Gijs van het Hof komt er in de 71e minuut nog in voor Thomas Blankers. Het laatste kwartier probeert Altena met opportunistisch spel Almkerk achter uit de drukken. Meer dan een paar corners levert dit niet op en weet Altena niet tot doelrijpe kansen te komen. Uit een van de tegenaanvallen komt Niels Nieuwesteeg vrij over links die Maverick lijkt aan te spelen, maar deze met een leep overstapje Jurre van Laarhoven vrij voor keeper Smekens zet, echter is de bal net te scherp om deze over de keeper te liften. Niels Nieuwesteeg maakt in de 77e minuut plaats voor Pascal de Vries. Dezelfde de Vries word in de 84e minuut uit een tegenaanval weggestuurd en gaat in een twee tegen één situatie met Maverick van Maaren op het doel van Altena af, echter speelt hij de bal wat te scherp af om Maverick van Maaren in staat te stellen op het doel te schieten. Altena pompt de laatste minuten van de wedstrijd de ballen nog hoog voor het doel en krijgt in de 93E minuut nog een vrije trap die door de keeper wordt genomen zodat heel Altena voor het doel van Almkerk in stelling kan worden gebracht, echter ook deze poging wordt geëlimineerd door de verdediging, Hierna fluit scheidsrechter van Rijswijk af en kan worden vastgesteld dat Almkerk plichtmatig de volgende ronde van de beker heeft bereikt wat als positief punt kan worden vastgesteld alsmede dat de defensie vandaag toch wederom de nul wist vast te houden.
Volgende week speelt Almkerk tegen de nummer voorlaatst Hardinxveld en zal scherper en met meer beleving aan de start moeten verschijnen om de laatste wedstrijd van de eerste periode in winst om te kunnen zetten om kans te kunnen blijven maken op die eerste periode.
Opstelling Almkerk:
Robin van Wijk, Jelle Strijtveen, Thomas Blankers (71e min. Gijs van het Hof) Erwin Verbruggen (60e min. Willem Schelle) Remco den Besten, Jelle Stalenhoef, Bart Dirven, Jurre van Laarhoven, Niels Nieuwesteeg (77e min. Pascal de Vries) Maverick van Maaren.
Reserves: Gijs van het Hof, Hans Keller, Maikel Korebrits, Willem Schelle en Pascal de Vries

Arno Vos

Foto: Teus Admiraal


Deel via: