Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk/Altena MO13-1 – Wieldrecht MO13-1 1-3

Terwijl heel Nederland zich op maakt voor de intocht van Sinterklaas, rijden we in de schemer richting het voetbalveld. Zie de maan schijnt door de bomen……. Ook Almkerk lijkt langzaam te ontwaken, het oud papier staat langs de weg en bij de bakker verspreid de geur van warm brood zich al over het dorp. Het is nog rustig op het voetbalveld, de meiden van de MO-13 druppelen binnen. Zou het vandaag dan gaan lukken om de eerste punten binnen te gaan slepen? Het zou zomaar eens kunnen, in de voetbal-app werd van de week al geschreven, dat het gezien de tegenstander deze zaterdag ,toch best eens zou moeten gaan lukken. En dat verdienen deze toppers ook! De instructie voor vrijdagavond: allemaal op tijd naar bed, is vast opgevolgd. Ehh.. zou het? Vast wel #check. De tegenstander moest vanmorgen al vroeg op pad, dus wij zijn beter uitgerust #check. We voetballen thuis #check. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld #check. Fotograaf aanwezig #check. Kortom…alles wijst erop dat het vandaag weleens een mooie voetbalmorgen kan gaan worden. De meiden lopen zich warm en dan klinkt het fluitsignaal. Vol verwachting klopt ons hart…… Almkerk komt goed uit de startblokken en vertrekt gelijk richting het doel van de tegenstander. Maar Wieldrecht laat het daar niet bij zitten en komt terug. In korte tijd zijn er veel corners en ingooien over en weer. In de 16e minuut breekt Caro door en geeft een pass op Lieke, maar helaas, de grensrechter vlagt voor buitenspel. Maar Almkerk blijft doorgaan en is de rest van de tijd op de helft van de tegenstander. Pff, het valt nog niet mee om aantekeningen te maken en ook alles in de wedstrijd te volgen. Maar de toeschouwers om me heen, bieden de helpende hand en houden me onder het schrijven op de hoogte van wat er op het veld gebeurd. Mijn buurman zegt dat ik moet vermelden dat Annemijn goed boven op de snelle spits van Wieldrecht zit , Lisa loopt heel wat gaten dicht op het middenveld. Ondertussen heeft onze keepster Mara niets te doen, dus dat is een goed teken. Het lijkt erop dat we met 0-0 de rust in gaan. Maar dan volgt er ineens een counter van Wieldrecht en een hard schot op doel, onhoudbaar voor onze keepster, 0-1 Erg jammer, want we speelden tot nu toe steeds op de helft van de tegenstander. De scheids heeft er zin in, want volgens ons was de officiële speeltijd toch al ruimschoots

verstreken, maar laat hij doorspelen of is de wedstrijd later begonnen ? De digitale klok vorige week bij VVAC, was toch wel erg handig merken we nu. Wellicht iets voor de vereniging op het verlanglijstje van Sint? Op het veld gaat het ondertussen gewoon door. Ineens haalt Sophie net over de middenlijn uit en lijkt de bal over de keeper in het doel te gaan belanden, maar helaas, net over. In de rust komen de ouders bij met een warme kop koffie of thee, want het is een koude wind. Hoor de wind waait door de bomen………. Even overweeg ik nog in de rust om het netje chocolademunten in mijn jaszak, als steekpenningen aan de scheidsrechter te geven. Maar nee, we komen gewoon terug op eigen kracht. Na een peptalk in de kleedkamer, verschijnen onze meiden weer op het veld. Net zoals in de eerste helft zijn we gelijk weer in de aanval, maar na 5 minuten zorgt wederom een counter van Wieldrecht voor 0-2 . Aiii….jammer. Maar niet getreurd, de wedstrijd is nog niet verloren. Aanvaluhhhhh…. We wisselen vandaag wat vaker als anders , zodat de meiden langs de kant ,niet te lang stil staan en het niet te koud krijgen. Wieldrecht krijgt de smaak te pakken en komt snel na het doelpunt weer met een uitbraak. Deze wordt echter goed gestopt door Mara. Maar Wieldrecht laat het er niet bij zitten, hun snelle spits vindt even later toch weer ons doel, 0-3. Almkerk gooit inmiddels het tempo omhoog en komt terug in de wedstrijd. Een mooie steekpass van Sanne belandt bij Suze, maar die wordt neergehaald door de tegenstander, de bal belandt uiteindelijk op de voet van Sophie en die maakt de 1-3. Almkerk gaat voorop in de strijd en zet druk, het publiek joelt en achterin bij Wieldrecht ontstaat er paniek, waardoor we wat ingooien en corners verdienen. De 2-3 hangt in de lucht, dat voelt Wieldrecht ook en maakt steeds meer pittige overtredingen. Noël brengt vervolgens de bal in het 16 metergebied waardoor Suze een grote kans krijgt, maar helaas, de bal wil er niet in. Vervolgens doet Wieldrecht nog een poging op onze helft, maar de bal wordt netjes weggewerkt door Rosalie. Het eindsignaal voor de wedstrijd klinkt. Helaas geen punten, maar meiden jullie hebben er hard voor gewerkt, ga zo door, dan komen de punten echt wel!

Mirjam Westerlaken


Deel via: