Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk 2 – WNC 2 1-0 (1-0)

Almkerk 2 verrast ongeslagen koploper

Na een weekje waarin koning winter nadrukkelijk zijn staart had geroerd, met als gevolg een op een laat tijdstip afgelaste wedstrijd tegen GJS en een afgelaste training op dinsdagavond, mochten de manschappen van Erwin Verheij zich gaan opmaken voor de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop en niemand minder dan koploper WNC was te gast op een door winterse buien geteisterd sportpark van VV Almkerk. Dit alles gebeurde op een dag die begon met een ode aan de grensrechter en bij deze lijkt het mij een mooi moment om de grensrechters die Almkerk 2 tot nu toe dit seizoen hebben bijgestaan te bedanken voor hun inzet, als ik de rij mag opsommen kom ik inmiddels tot een mooi rijtje van gasten die het toch maar even hebben gedaan dus bij deze , Bas-Theo- Jan- Dennis-Leo-John en wellicht vergeet ik nog iemand super dat jullie dit voor ons team hebben willen doen en namens het gehele team hartstikke bedank, hopelijk blijven jullie ook na de winterstop bereid om deze enthousiaste groep uit de brand te helpen als dat nodig is want zoals waarschijnlijk niet iedereen meer weet staat er nog steeds een vacature open om vaste grensrechter te worden bij Almkerk 2 (kandidaten kunnen zich melden bij teammanager Arie Schreuders)

Dan de wedstrijd want daar draaide het uiteindelijk om vandaag.  WNC had een aantal weken terug met grote overtuiging de eerste periode op zijn naam geschreven en in de eerste 10 wedstrijden die het tot nu toe had gespeeld slechts 2 keer een gelijk spel moeten toestaan tegen GJS en VVAC maar er werden dus ook al 8 wedstrijden gewonnen. Van de vooraf gemaakte afspraak om vroeg druk te zetten op de tegenstander kwam aanvankelijk niet heel veel terecht want je kon zien dat WNC blaakte van het zelfvertrouwen. Door het spel in hoog tempo te verplaatsen ontstond er al binnen twee minuten een grote kans voor onze gasten, maar keeper van dienst Jeroen Manschot bleef goed naar de bal kijken en kon zo een vrije kans van de rechtsbuiten van WNC onschadelijk maken, wellicht had het ermee te maken dat er door die grote kans  toch wat angst in ploeg was geslopen, want het spel van Almkerk was in de openingsfase nog wat aan de slordige kant, gelukkig werd dat gaande weg de eerste helft steeds beter. De grote kans die WNC had gekregen bleek na later inzien de enige uitgespeelde kans die WNC wist te creëren en dat daarvoor verdiend de Almkerk defensie die vandaag bestond uit de eerder genoemde goalie Jeroen Manschot , backs Corné Kant en Arco van As en de centrumverdedigers Matthijs van der Steen en Gijs van het Hof,  jongens van de gestampte pot die stuk voor stuk een dikke voldoende wisten te scoren vandaag, een groot compliment.

Zoals al eerder vermeld begon Almkerk 2 na ongeveer 15 minuten steeds meer uit zijn schulp te kruipen, het voetbal werd nauwkeuriger en dit resulteerde in een eerste grote kans van Milan Schreuders die door Johnny Wilhelm de diepte in werd gestuurd, het schot van Milan met de buitenkant van zijn rechtervoet belandde helaas naast de goal. Eigenlijk vanaf dat moment nam Almkerk 2 het heft stevig in handen en het geloof in een goed resultaat tegen deze ongenaakbare tegenstander groeide met de minuut. WNC kwam nog maar amper van de eigen helft af  en nog voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd waren er een handvol kansen te noteren voor wederom Milan, die zijn schot geblokt zag worden en buitenspeler Niels Hofstede die na zijn blessure steeds beter in vorm begint te raken en twee schietkansen en even zovele kopkansen ter nauwer nood gekeerd zag worden door de keeper van WNC. Nadat Niels eerst een bal net naast had gekopt na goed voorbereidend van collega buitenspeler Tom Loobeek kreeg hij na een voorzet van Arco opnieuw een kop kans maar de bal belandde, achteraf gezien gelukkig op de lat want vanaf dat moment gebeurde iets waarvoor we enige jaren terug moeten in de tijd, we schrijven 9 November 1986 en wie herinnerd zich niet de fenomenale omhaal van Marco van Basten waarmee hij Jan van Grinsven, keeper van FC Den Bosch kansloos liet, ja zelfs van Grinsven stond te applaudisseren voor die goal. De voorzet toen kwam van de voet van huidig Feyenoord assistent coach Jan Wouters, deze keer was de mee opgekomen aanvoerder Corné Kant die verantwoordelijk was voor de voorzet en net als van Basten ging Johnny Wilhelm achterwaarts de lucht in om, volledig in balans de bal vol te raken middels een geweldige omhaal, als een granaat sloeg de bal in de kruising tegen het net, de Almkerk bank ontplofte, supporters keken elkaar aan, vreven in hun ogen, wat gebeurd hier 16 December 2017,  “weet je nog waar je was op dat moment”, ja dat weten we nog want wij waren erbij, op de Sportlaan in Almkerk, ongetwijfeld het mooiste doelpunt van het seizoen, en nog belangrijker Almkerk 2 was op voorsprong gekomen 1-0

Dit absolute hoogtepunt vond plaats een minuut of 5 voor het rustsignaal van scheidsrechter N. Opstraat die vaak vanaf een redelijke afstand vaak goed oog had in de meeste situaties en een prima wedstrijd floot. In de rust werd er een goed plan gesmeed waarmee we de tweede helft mee ten strijden zouden trekken en behoudens wat hoge ballen die de fysiek zeer sterke Waardenburgers in de 16 wisten te pompen ontstond er nauwelijks gevaar voor de ogen van keeper Manschot. De wilskracht die ons team vandaag uitstraalde was hartverwarmend onder aanvoering van Dinant van Drunen die samen met Arjen Kant en later Hans Keller, bergen werk verzette om op het middenveld de slag te winnen. De voorsprong kwam eigenlijk nauwelijks in gevaar, helaas lukte het niet om de score verder uit te bouwen in de tweede helft, om zo de genadeklap uit te delen want kansen waren er wel degelijk en dan moet ik even terug denken aan Rico Verhoeven die daar vorig weekend minder moeite mee had. Aan de andere kant, wat is er mooier dan in een thuiswedstrijd door zo’n mooi doelpunt met 1-0 te winnen van de koploper in de competitie. Een fantastische teamprestatie waarmee word bevestigd dat we een hartstikke goede groep hebben waar we hopelijk nog veel plezier van kunnen beleven de komende jaren.

In de winterstop gaan we, als de weergoden het toelaten een drietal oefenwedstrijden (thuis) spelen tegen de eerste elftallen van ASH, Herovina en Kerkwijk om zo de tweede seizoenshelft goed beslagen ten ijs te komen en wellicht kunnen we stiekem nog gaan meedoen om één van de prijzen te pakken in de vorm van bv een periodetitel. Voor alle lezers van dit feuilleton rest mij nog om een ieder fijne feestdagen toe te wensen, en hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer tal van hoogtepunten melden.


Deel via: