Almkerk 2 – Herovina 1 3-2 (1-0)

Voor de derde keer in dit lopende seizoen mocht Almkerk 2 de strijd aan gaan tegen een eerste elftal en voor de derde keer werd er aan het langste eind getrokken. Deze keer was het derdeklasser Herovina 1 dat te gast was in Almkerk met ras-Almkerker Jacco Pelekaan als reserve doelman op de bank. De tweede helft had trainer Gertjan Potters wel een plaatsje onder de lat gereserveerd voor Jacco. Almkerk 2 coach Erwin Verheij bracht deze middag een elftal binnen de lijnen met maar liefst 5 andere namen dan een week eerder toen ASH 1 met 1-0 was verslagen, zo waren Hans Keller, Matthijs van der Steen en aanvoerder Corné Kant (terug van vakantie) Olaf Slob (terug van een hardnekkige bovenbeen blessure) en Ramon van Dalen (werk) weer van de partij en zo had name de verdediging van Almkerk 2 een heuse metamorfose ondergaan, alleen Dennis van der Pijl stond ook een week geleden aan de aftrap.

De wedstrijd werd al vrij snel open gebroken want na tien minuten voetballen werd een door Milan Schreuders genomen hoekschop door de Herovina verdediging niet goed weggewerkt, de kopsterke rechtsback van Almkerk Corné Kant was mee naar voren geslopen en hij was het die de bal met het hoofd terug bracht in de doelmond, van dichtbij kopte Johnny hard binnen en de 1-0 was een feit. Het fysiek sterke Herovina probeerde in het verloop van de eerste helft om de stand gelijk te trekken maar de verdediging van Almkerk stond als een spreekwoordelijk huis en Almkerk 2 doelman Olaf Slob werd nauwelijks op de proef gesteld. Halverwege de eerste helft viel er nog wel een hilarisch moment te noteren voor de reporter van dienst, na een pittig duel van Almkerk linksback Dennis van der Pijl met zijn directe tegenstander werd er plotseling om een pot vaseline gevraagd door Dennis en waar menigeen dacht dat het te maken had met de straffe mandekking waarom coach Verheij had gevraagd, bleek het te gaan om een blaar op de hiel van Dennis zijn linkervoet waaraan hij maar al te graag behandeld wilde worden. De stand veranderde niet voor rust en zo konden beide teams met een 1-0 tussenstand aanschuiven voor het thee. Met het uitvallen van linksachter Dennis had coach Verheij wel een probleem want verdedigend waren er niet heel veel mogelijkheden, toch kwam er een oplossing want Pieter Straver die tot voor kort alleen te boek stond als centrumspits en de laatste weken ook nadrukkelijk als middenvelder aan de deur rammelt werd terug geschoven naar de achterste linie, en op een paar kleine schoonheidsfoutjes na kunnen we stellen dat hij zich daar prima heeft staande gehouden. Een compliment aan zijn adres is wat mij betreft zeker op zijn plaats. Toch was het in het begin van de tweede helft wel even sprake van een stukje desorganisatie want in de 50ste minuut profiteerde Herovina na een hoekschop vanaf de linkerkant en werd de 1-1 binnen getikt, dit gebeurde vlak nadat Almkerk 2 een grote mogelijkheid op 2-0 had laten liggen, ook na de 1-1 had Almkerk de kans om weer snel op voorsprong te komen maar een lob van Johnny Wilhelm verdween over doelman Pelekaan heen net naast het doel. Almkerk 2 had het best lastig tegen het

fysieke spel van Herovina en Almkerk 2 waar Bouke Steenbekkers inmiddels op het doel stond kroop een aantal keren door het oog van de naald, zo wist Bouke tot twee maal toe redding te brengen in een één tegen één situatie en werd een voorzet vanaf de linker zijde in eens op de pantoffel genomen en tot grote opluchting kwam de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Ook Almkerk 2 liet zich niet onbetuigd en nadat eerst een Herovina verdediger (met geel op zak) aan de noodrem had getrokken bij Niels Hofstede was het in de 78ste minuut de ingevallen JO 17 speler Nick Kant die Almkerk voor de tweede keer deze middag op voorsprong zou zetten. Nick profiteerde van slordig uitverdedigen van doelman Pelekaan en onberispelijk schoot hij de 2-1 binnen.

Lang duurde het niet dat Almkerk 2 van deze voorsprong mocht genieten want in de 81ste minuut kon een Herovina aanvaller een corner van wederom de linkerkant geheel vrijstaand inkoppen en we mogen hier gerust spreken van een dekkingsfout die genadeloos werd afgestraft 2-2. Toch zou deze nuttige oefenpot nog een winnaar krijgen en we kunnen stellen dat het mooiste doelpunt tot het laatst werd bewaard. Het was de opnieuw uitblinkende Arjen Kant die rechts achterin begon aan een solo en in plaats van zelf de bal te geven op Niels Hofstede koos hij ervoor Nick Kant aan te spelen, Nick had het overzicht om met een perfecte steekbal de bal alsnog aan Niels af te leveren en voor Niels was het een koud kunstje om de uitgekomen Herovina doelman te omspelen en de bal in het lege doel te schieten 3-2

Een kleine 5 minuten later blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en we mogen toch wel spreken van een heel mooi resultaat tegen deze stugge fysiek sterke derdeklasser en waar Herovina coach Potters sprak van een wanvertoning van zijn elftal vind ik dat je daar de manschappen van Erwin Verheij toch een beetje mee tekort doet want er was hier duidelijk geen sprake van een gestolen overwinning of wat dan ook, Almkerk 2 was minimaal gelijkwaardig en met het invallen van JO 17 spelers Nick Kant en Andres Kwetters en ook nog JO 19 speler Twan van de Stelt lijkt het erop dat er in de toekomst best wat jeugdige talenten aan zitten te komen.

Tot zover de voorbereiding van de tweede seizoenshelft want volgende week gaat het weer om de knikkers als Drechtstreek 2 op bezoek komt in Almkerk. Drechtstreek heeft 2 puntjes meer dan Almkerk en bivakkeert op de vijfde plek op de ranglijst en opvallend, het heeft het meeste aantal goals gescoord in de competitie. Als we met elkaar beseffen dat alle individuele belangen opzij geschoven kunnen worden ten faveure van het team belang dan kunnen we misschien nog wel een hele mooie tweede competitiehelft gaan beleven met z’n allen