Almkerk J010-1 – Nieuwkuijk J010-1 2-2

Eindelijk,

De weergoden waren ons goed gestemd, de jongens mochten weer voetballen, tevens een start van de nieuwe competitie 2e klasse JO-10-1.

Dus spannend, maar helaas moest jasper afhaken wegens ziekte, gelukkig kon silvester invallen.

Om 08.10 stond iedereen klaar in de kantine voor de wedstrijd tegen Nieuwkuijk, dit wordt de beproeving.

timo
Jan mario en jonathan spelen hun eerste officiele wedstrijd voor het team, welkom jongens!!

De spelers zien er fris en fruitig uit, dat kan je niet zeggen van de ouders, verschillende hebben het erg laat gemaakt zo te zien, maar dit blijkt wel voetbal gerelateerd te zijn geweest, namelijk de vrijwilligersavond van de club.

De ouders kijken met argusogen naar de tegenstander, ik hoor verschillende geluiden “snelle mannetje, goede keeper etc” maar dan kennen ze ons team nog niet!

De start is gelijk goed, idd de jongens zijn wakker, er wordt goed gestreden en goed overgespeeld.

Na een tien minuten komt er een bal van de tegenstander richting het doel van kevin, en levi denkt “even kijken of kevin wakker is ” die was zeker wakker, maar levi schiet hem dusdanig goed in eigen doel onhoudbaar voor kevin.

0-1 helaas, vanaf dat moment gaan de kopjes iets hangen en daar maakt de tegenstander gebruik van, dus het tweede doelpunt is een feit 0-2.

Met die stand gaan we de rust in, maar desondanks de stand wordt er goed gespeeld door onze jongens in deze eerste helft en klasse, er lopen bij de tegenstander een paar goede voetballers rond maar gelukkig voor ons geen team!

De tweede helft start flitsend en er wordt gelijk druk gezet, ook achterin wordt er uitstekend verdedigd door Silvester en Timo, ook het middenveld laat alle trucs van fifa 2018 zien, top jan mario.

Stan komt een paar keer gevaarlijk naar voren, maar kan helaas het net niet vinden. Vanuit de verdediging wordt er keurig opgebouwd vanuit de flanken en heel mooi gepasst, vooral thomas heeft een paar hele mooie voorzetten op jonathan, levi en sem, maar de verdediging van de tegenstander is hardnekkig en een goed uitkomende keeper.

De druk wordt opgevoerd en na een pass van levi scoort sem de aansluiter het is 1-2. Hierna ontstaat er een druk op het doel van de tegenstander maar helaas nog zonder resultaat.

Een corner van links genomen door thomas belandt op het hoofd van levi en verdwijnt in de rechterkruising, 2-2.

Het kan nog, er wordt prachtig voetbal gespeeld door beide teams, de tegenstander komt zelfs nog een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar een van de spelers van kuijk heeft zijn schoenen verkeerd om aan.

Het fluitsignaal klinkt, 2-2 een prachtige wedstrijd, complimenten jongens.

Een leuke competitie met een leuk team, goede leiding en een af en toe rumoerige aanhang.