Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk/Altena MO15 – RKDVC MO15 8-0

Ruime oefenzege Almkerk/Altena MO15 op RKDVC MO15

Waar het er op donderdagavond om 19:30 uur nog naar uitzag dat de meiden van Almkerk/Altena deze zaterdag lekker met hun moeders konden gaan shoppen zag het weekend programma van de meiden er een kwartiertje later totaal anders uit.
Een belletje vanuit Drunen betekende dat er een oefenwedstrijd kon worden gespeeld en daar was met name de staf van het samenwerkingsteam maar wat blij mee, ook omdat er conditioneel na een (te) lange winterstop nogal wat winst te halen valt.
Op het hobbelige C-veld schoten de, voor deze gelegenheid in het oranje gehulde meiden als een komeet uit de startblokken want binnen 2 minuten zette na een formidabele vrije trap van Isabelle voor de eerste keer deze middag Mara aan het werk en met een strak schot in de beneden hoek was het al snel 1-0
Binnen het kwartier had de pijlsnelle Mara die na een breuk in haar voet afgelopen winter weer helemaal terug lijkt te zijn op haar oude niveau een hattrick te pakken want na assists van Sterre en Nienke scoorde Mara ook de 2-0 en de 3-0
De verdediging vanmiddag werd bij absentie van Quinty geleid door Tess en samen met Fabiënne, Isabella en Amber waren ze geenszins van plan om RKDVC dan ook maar een enkele kans te geven, voor keepster Marte was het dan ook lastig om zich te onderscheiden vandaag, simpelweg omdat ze niet veel te doen kreeg echter wat ze moest doen deed ze uitstekend.

De meiden combineerden er lustig op los, de ene aanval was nog mooier dan de andere en nadat eerst een schot van Isabelle nog uit de hoek werd geranseld door de Drunense doelvrouw was het even later wel raak, vanaf de rand van het strafschop gebied vertrok de bal vanaf de rechterschoen opnieuw van de voet van Isabelle om vervolgens als een granaat in de bovenhoek in te slaan 4-0
Waar we dachten dat deze goal de mooiste van de eerste helft zou zijn werden dit enkele minuten later getrakteerd op een stukje hogeschool voetbal waarbij zelfs Hans Kant zijn vingers bij zou aflikken. Vanuit het middenveld speelde Isabelle Indy vrij die met een prachtige bal Mara de diepte instuurde, zij behield het overzicht en de assist op de meegelopen Sterre was dusdanig op maat dat zij de bal in het lege doel kon schuiven 5-0
Nadat scheidsrechter Rick van Straten voor de rust had geblazen mochten de meiden zich gaan opmaken voor een welverdiend bekertje limonade.

In de tweede helft duurde het even voordat de doelpunten machine weer op gang zou komen maar na een minuutje of 15 was het Maaike die na goed doorzetten van Denise met de punt van haar linkervoet de eerste goal in de tweede helft wist te scoren 6-0
RKDVC wist er niet veel meer tegenover te stellen dan een aantal hoekschoppen maar Marte stond steevast op de goede plek om het gevaar te bezweren.
De 7-0 kwam van de voet van Sterre die na een steekbal van Isabelle met links in de verre hoek voor de tweede keer vanmiddag een persoonlijk succes mocht vieren. Onder het toeziend oog van de Opa en Oma van Myrthe mocht zij voor het slotakkoord zorgen. Voor de tweede keer in de tweede helft stond Denise aan de basis, en voor een open doel was het voor Mytrhe een koud kunstje om de 8-0 eindstand op het denkbeeldige scorebord te zetten.
Al met al een klinkende overwinning die de burger moed zal geven om volgende week in de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen er weer klaar voor te zijn om de competitie te hervatten, we spelen dan wederom om 12:00 uur.


Deel via: