Nieuws / Wedstrijdverslagen

Almkerk 2 – Meerkerk 2 6-1 (4-0)

Na 2 nederlagen laat Almkerk 2 zijn tanden weer zien…….

Nadat 2x met 4-1 was verloren tegen respectievelijk GRC’14 en DESK, waarbij de ene nederlaag niet de andere is was het vandaag tijd voor eerherstel.

De tegenstander die er vandaag aan moest geloven was het reeds gedegradeerde Meerkerk maar gezien de fanatieke warming-up waarmee de Meerkerkers zich op het warme kunstgras voorbereidde op de ontmoeting van vanmiddag tegen een piepjong Almkerk 2 verraadde dat ze niet naar Almkerk waren afgereisd om de punten zomaar cadeau te doen.

Het jonge Almkerk 2 was echter vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en met verzorgt voetbal werd Meerkerk onder druk gezet, de vrije rol die Milan Schreuders aan de rechterkant vervuld doet hem zichtbaar goed en met de andere tieners Ramon van Dalen, Janno Swart op het middenveld en in de verdediging Matthijs van der Steen met daarachter Bouke Steenbekkers, jongens die stuk voor stuk nog in de JO 19 mogen voetballen, was het met vlagen om je vingers bij af te likken.

Toch duurde het tot vlak na de drinkpauze die na 22 minuten werd ingelast voordat de wedstrijd werd open gebroken, de één/twee die door Ramon werd opgezet en via Milan weer terug kwam bij Ramon werd door hem feilloos afgerond 0-1

Vanaf dat moment knakte er iets bij Meerkerk en Almkerk gooide alle schroom van zich af en binnen een kwartier stond het 4-0 door goals van opnieuw Ramon uit een strafschop, Gijs van het Hof die een hoekschop binnen knikte en Niels Hofstede die verwoestend uithaalde met zijn befaamde linker.

In de tweede heft duurde het wederom enige tijd voordat er wat te juichen viel maar toen dat kon was het ook meteen voor een hele fraaie treffer, het was Rick Tamerus die koud in het veld een schot dus danig van richting veranderde dat de bal zomaar in de bovenhoek verdween en zo bij zijn eerste balcontact voor 5-0 zorgde.

Nu was het de beurt aan Meerkerk want na een snel genomen vrije trap was de Almkerk defensie even uit positie en kon de eretreffer door Meerkerk worden gescoord 5-1

Het slotakkoord was voor vanmiddag voor een andere invaller die normaal gesproken zijn wedstrijden in de JO19 speelt, Twan van der Stelt had zichzelf goed gepositioneerd zodat hij na een prima actie over de linkerflank van Niels Hofstede op maat kon worden bedient, het schot was zuiver en voor Twan was het (net als voor Rick trouwens) zijn eerste doelpunt voor Almkerk 2 6-1 Nadat ook nog JO 17 spelers Toon van Drunen en keeper Bart Vink hun opwachting binnen de lijnen hadden gemaakt werd er na ruim 90 minuten voor het einde van de wedstrijd geblazen en heeft Almkerk 2 nog steeds zicht op een plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie voetbal voor promotie maar er

is theoretisch ook nog een kans dat er nacompetitie gespeeld gaat worden om maar niet te degraderen, maar dan moet het wel heel raar lopen.

Al met al een mooie overwinning voor Almkerk 2 waar we met z’n allen best trots op mogen zijn, met als ultieme hoogtepunt de rentree van alleskunner Janno Swart die speelde alsof hij niet geblesseerd is geweest………


Deel via: