Nieuws / Wedstrijdverslagen

ST Almkerk/Altena MO15-1 – Be Ready MO15-1 2-1

Na een paar klinkende zeges op rij zijn de titelkansen voor onze meiden flink gestegen. Om gelijk te komen met Kozakken Boys moest de inhaalwedstrijd tegen de meiden uit Hank gewonnen worden.

En zo was iedereen er op een heerlijke voetbalavond om 20:00 uur startklaar voor. Deze keer zonder de geblesseerde Evy en zieke Amber, maar wel weer met Tamar die de goal verdedigde.

Of het onderschatting was, of misschien een complete ‘offday’, de eerste helft was van onze meiden er eentje om snel te vergeten. Niets maar dan ook niets lukte. Echt de slechtste helft die we deze competitie van ze gezien hebben. Langs de kant werd al gesproken over een kort verslagje zonder hoogtepunten……

Er was geen beleving, geen vechtlust en de tegenstandsters wisten veel meer duels te winnen. Die kwamen uit een mooie vrije trap in de laatste minuut voor de rust ook nog op een verdiende 0-1 voorsprong. Op dat moment was dat een terechte tussenstand waar niemand rekening mee gehouden had.

De tweede helft verliep gelukkig heel anders. Nu was er vanaf het eerste fluitsignaal wel de wil om te winnen en werd er wel voor elke meter gevochten. Er werden meer duels gewonnen en we speelden vooral op de helft van Be Ready. Het voetbal was nog steeds niet altijd om over naar huis te schrijven, maar er werden in ieder geval wel wat kansen gecreëerd.

Eerst was Marte dichtbij de gelijkmaker met een bal op de lat. En even later was het Mara die met een mooie assist Marte kon laten scoren. Aan de andere kant was het ook steeds oppassen geblazen voor de snelle counters van Be Ready. En soms was er kunst en vliegwerk nodig of gewoon een prima redding van Tamar om ze van scoren af te houden.

Vijf minuten voor het einde leek de winnende goal gemaakt te gaan worden, maar Mara wist de bal helaas niet in een lege goal te krijgen. Een niet te missen kans, met vol ongeloof langs de kant. Maar Mara maakte het allemaal goed toen ze in de slotminuut, op randje buitenspel, door mocht en alleen voor de keeper nu wel de bal tegen de touwen wist te krijgen! Wat een ontlading bij de meiden toen een halve minuut later de wedstrijd ten einde was!

Het was een beetje een gestolen overwinning, maar zo blijven we wel meedoen om de eerste plek! Het zal de komende wedstrijden in ieder geval vanaf het begin anders moeten. Het blijkt wel dat de meiden op halve kracht niet zomaar even hun wedstrijden kunnen winnen. Als dat besef er is, wie weet waar het dan allemaal kan eindigen!

De meiden van de MO15-1 kunnen donderdag wel wat support gebruiken! We spelen om 19:00 uur thuis tegen HRC’14. Wie weet helpt het ons om de finale tegen LRC Leerdam te bereiken!


Deel via: