Nieuws / Wedstrijdverslagen

Arkel MO17 – Almkerk/Altena MO17 0-2 (0-1)

De tweede zege is binnen……..

Zaterdag 13 Oktober mocht de jonge spelersgroep van het oudste combinatie meidenteam zich op gaan maken voor de vierde competitie wedstrijd van dit seizoen. Na een prima start van de competitie was er in de afgelopen twee wedstrijden toch wat zand in de motor terecht gekomen want na twee opeenvolgende (nipte) nederlagen werd het weer eens tijd voor een goed resultaat. We moesten het vandaag stellen zonder Maike Bongers die voor een hoogtestage in Moskou verbleef en het was voor haar reistechnisch gezien niet mogelijk om het aanvangstijdstip van deze uitwedstrijd te halen, volgens haar zaakwaarnemer had het te maken met de grenscontroles maar dat werd door de technische staf ernstig in twijfel getrokken……

Hoe dan ook, voorafgaand werd nog even gerefereerd aan de competitiewedstrijd die de MO15 in het afgelopen seizoen in Arkel tegen nagenoeg hetzelfde team heeft gespeelt en die wedstrijd werd weliswaar gewonnen maar de energie die de Arkelse meiden in die wedstrijd aan de dag wisten te leggen betekende dat we toen voor de drie punten alles uit de kast moesten halen.

We kunnen stellen dat er wat dat betreft weinig was verandert want ook nu bleken de voor de gelegenheid in lichtblauwe shirts gehulde tegenstander er alles aan te doen om de drie punten aan de overkant van de rivier te houden Arkel begon feller dan de blauw/witten en doelvrouw Ilya moest meerdere malen handelend optreden om het gevaar te bezweren maar het moet gezegd worden, ze deed dit zeer bekwaam, een groot compliment voor Ilya heeft zij zeker verdient.

De combinaties die op de training veelvuldig werden geoefend kwamen er in de openingsfase nog niet helemaal uit maar na een minuut of 15 konden dan toch de eerste speldenprikjes worden uitgedeeld.

Na goed storend werk van de aanvallers Mara en Indy was het de laatst genoemde die een aarzeling in de Arkelse verdediging af wist te straffen en de op dat moment onverdiende voorsprong op het scorebord wist te zetten 0-1.

De voorsprong werkte bevrijdend voor meiden want in het laatste kwartier voor rust konden er nog meer kansen worden genoteerd maar helaas lukte het niet om de voorsprong uit te breiden. De middenvelders Annika, Isabelle, Sterre, Nienke en Myrthe begonnen steeds gebruik te maken van de ruimtes die Arkel steeds meer open liet.

In de rust werd een tactisch plannetje bedacht om de tweede helft niet in de zelfde val te lopen als wat in de afgelopen wedstrijden was gebeurd en de meiden hebben dat geweldig uitgevoerd, de verdediging onder aanvoering van Esmee stond als een huis en met Evy, Isabella, Fabiënne en Amber werd bijna geen kans meer weggegeven. Met Marte die zich voor het eerst sinds maanden weer tijdens een wedstrijd mocht laten zien werd de druk op Arkel steeds verder opgevoerd en de 0-2 leek een kwestie van tijd.

Toch duurde het lang voordat de bevrijdende tweede treffer zou vallen, acht minuten voor tijd was het een hoekschop die door Nienke vanaf de rechterkant werd ingebracht en na een subtiele actie van Sterre was het opnieuw Indy die de bal met een bekeken lobje over de Arkelse keepster in het doel wist te deponeren 0-2

Dit bleek achteraf de eindstand te zijn en ondanks dat er diverse mooie aanvallen op de mat werden gelegd met als hoogtepunt een slalom tussen een stuk of vijf verdedigers door van Sterre wilde het helaas niet lukken om de uitstekende tweede helft te bekronen met een ruimere overwinning, maar we moeten tevreden zijn met deze overwinning en zeker het spel van de tweede helft kunnen we alleszins acceptabel noemen.

Voor een mooie fotoreportage van deze wedstrijd kunt u trouwens terecht op de website van ASV Arkel.

Met 6 punten uit 4 wedstrijden draaien de meiden keurig mee en kan er weer voorzichtjes aan omhoog gekeken worden op de ranglijst.

Volgende week staat er voor de meiden een bekerwedstrijd op het programma en zal er in Haaften om 10:15 uur worden afgetrapt. Als de meiden die wedstrijd weten te winnen plaatsen ze zich voor de derde ronde, we kunnen wederom een spannende wedstrijd verwachten.


Deel via: