SV Capelle MO17 – ST Almkerk/Altena MO17 1-7 (1-4)

Op de frisse woensdagavond van 10 April stond de inhaalwedstrijd van onze meiden tegen de leeftijdsgenoten van SV Capelle op het programma. Nadat de meiden, die veelal druk met hun studie zijn zich hadden gehaast om op tijd aanwezig te kunnen zijn vertrokken we om iets over zes richting Sprang Capelle.

Nadat we zaterdag door een sterk Sleeuwijk op een licht geflatteerde 2-4 nederlaag waren getrakteerd was het vandaag zaak om de rug te rechten en SV Capelle bleek daar bij uitstek een geschikte tegenstander voor te zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd direct de aanval gezocht maar toch duurde het bijna een kwartier voordat de ban werd gebroken, nadat eerst al een aantal grote kansen om zeep waren geholpen was het na goed voorbereidend werk van Ilya, Myrthe die vanaf de rand van het strafschopgebied hard en zuiver uithaalde voor de 0-1.

Ondanks de matige tegenstand kwamen de meiden niet goed los vanavond, het spel was te slordig en te gehaast om te spreken van een goede wedstrijd. In plaats van simpel de bal naar een vrij staande mede speelster te spelen werd vaak de moeilijke oplossing gezocht met als gevolg veel balverlies.

Uitzondering op de malaise was Annika van Loon die op het middenveld vooral geen dingen ging deed die ze niet beheerst, zij hield het vaak wel simpel en viel daardoor vooral in positieve zin op.

Als het dan al wel lukte om er doorheen te voetballen was het dan ook prompt gevaarlijk en zo zorgde Mara voor de 0-2

Nadat ze eerst al een paar grote mogelijkheden had gemist was het nu de beurt aan Sterre om haar goaltje mee te pikken en nog binnen het half uur stond het 0-3 Er was geen vuiltje aan de lucht voor ons combinatie elftal die het vandaag moesten stellen zonder Maike en Isabella die om uiteenlopende redenen helaas niet mee konden voetballen.

Nadat de ingevallen Indy met een snoeihard schot het net voor de vierde keer had laten bollen moesten we kort voor rust een onverwachte tegentreffer incasseren 1-4, geheel onnodig maar een gebrek aan concentratie, kunnen we ons zelf best verwijten op dat moment want het was zeggen en schrijven de eerste keer dat SV Capelle in de buurt van onze keepster Marte was gekomen. Overigens trof Marte bij deze tegentreffer geen enkele blaam want geheel vrijstaand kon van dichtbij de trekker worden overgehaald.

We gingen met een ruime voorsprong de rust in maar er werd afgesproken dat het de tweede helft toch nog wel wat beter zou moeten kunnen gaan, als we zouden doen wat we moeten doe

Ondanks de goede wil van de meiden duurde het ook in de tweede relatief lang voordat er weer gejuicht kon worden, opnieuw was het Indy die goed doorzetten beloond zag worden want ze frommelde de bal achter de doelvrouw van onze tegenstander 1-5

Dit gebeurde, terwijl we maar met 10 meiden in het veld stonden want de warrig leidende scheidsrechter had een speelster van ons voor 10 minuten naar de dug-out gestuurd (wel terecht overigens)

Na een fraaie aanval over meerdere schijven was de 1-6 van opnieuw Indy waarschijnlijk de mooiste treffer van de avond

Terwijl de verdediging de tweede helft de concentratie wel goed op orde had, want er werd geen kans meer weggegeven, was het Nienke die voor het slotakkoord mocht zorgen, op de voor haar karakteristieke wijze pegelde zij hard en laag de 1-7 laag in de hoek en dat bleek de eindstand te zijn.

Een ruime overwinning maar over het spel deze wedstrijd kunnen we duidelijk zijn, er is nog voldoende ruimte voor verbetering en daar gaan we de komende weken weer hard mee aan het werk.

As. Zaterdag spelen we opnieuw een uitwedstrijd te weten tegen SCO MO17 uit Oosterhout, en hopen we wederom op 3 punten.