Nieuws / Wedstrijdverslagen

ST Almerk/Altena MO17- Be-Ready MO17 4-1

Op een nog zonovergoten Zaterdagochtend mochten onze meiden genieten van een mooie grasmat op het C veld.

Na een aantal weekenden rust waren ze ook wel weer toe aan een lekker potje voetbal.

Ook omdat een aantal meiden aankomende week aan hun examens gaan beginnen.

Het was vanaf het startsignaal ook goed te merken, want aan het veldspel en de inzet was ook niks aan te merken.

Er werd goed gecombineerd en vanaf de zijlijn werd tevreden toegekeken.

Het duurde ook niet lang voordat Nienke na een schitterende beweging zichzelf langs de zijlijn lanceerde waarna de bal voorkwam en Indy heel attent kwam inlopen en de bal hierna simpel inschoot.

De meiden zakten niet in en gingen vol goede moed verder. Korte tijd later had Indy een goede rush langs de zijlijn en verschafte zichzelf de ruimte in de zestien en schoof de bal met heel veel precisie in de lange hoek langs de keeper en was het alweer 2-0.

Het team bleef onverzettelijk en wonnen vrijwel ieder duel en het moet ook wel gezegd worden de ballen vielen iedere keer de goede kant op.

Een aantal weken geleden hadden ze ook al tegen Be-Ready geoefend op een doordeweekse avond en toen ging het heel gelijk op en hadden ze er heel veel moeite mee om door de verdediging van Be-Ready te komen. Maar vandaag gingen de combinaties als vanzelf en werd er gevoetbald zoals we toeschouwers vaker zouden willen zien.

Zo’n tien minuten na de 2-0 lukte het Indy om de bal voor te krijgen waarna Mara haar goaltje weer meepikte en de 3-0 liet aantekenen.

Inmiddels was er door onze coaches gewisseld en was Ilya in het veld gebracht, zij reageerde heel attent op een schitterende dieptepass van Isabelle waarna ze zichzelf praktisch één op één voor de keeper vond en heel koeltjes de bal binnen schoot.

De zon had inmiddels plaats gemaakt voor bewolking waar even later niet alleen regen maar ook hagel en sneeuw uitviel. De meeste  toeschouwers waren hier al wel voor gewaarschuwd aangezien Tonnie zijn smartphone nuttig gebruikt en dus ook al met paraplu was gearriveerd.

Maar de meiden lieten zich in tegenstelling tot de tegenstander niet uit het veld slaan. Bij de Hankse formatie was er waarschijnlijk door een woordenwisseling bij de keeper iets geknakt waardoor zij de handschoenen erbij neer gooide. En nam de aanvoerster als een echte leider die taak op zich.

Tijdens de koffiepauze werd door de ouders dankbaar gebruik gemaakt van de koffie om weer op temperatuur te komen. En dat was deze keer niet zo vanzelfsprekend  aangezien de ouders altijd netjes van een bakje troost worden voorzien door Talitha. Maar deze ochtend moest ze de portemonnee door ziekte overgedragen.

De tweede helft begon wat matiger en kwam de tegenstander wat vaker bij Marte voor het doel.

Be-Ready kreeg door wat gerommel een hele goede kans maar met wat kunst en vliegwerk werd een tegendoelpunt nog voorkomen.

Maar dit bleek alleen maar uitstel te zijn, want even later was daar toch het tegendoelpunt van Be-Ready. Hierna namen we toch het heft weer in eigen handen en ontstonden er toch wel een aantal kansen maar werd er niet meer gescoord maar was er toch een dik verdiende overwinning en mogen de meiden aanstaande Woensdagavond weer aantreden voor de volgende wedstrijd ditmaal tegen Raamsdonk.

 


Deel via: