Nieuws / Wedstrijdverslagen

’t Zand MO17 – ST Almkerk/Altena 0-4

Verdiende overwinning van de MO17

De competitie loopt op zijn eind met nog twee wedstrijden op het programma. En ook nog twee op papier pittige potjes.

De uitwedstrijd tegen de meiden van ’t Zand bezorgde ons vooraf al puzzelwerk vanwege de afwezigen. Want het aanvangstijdstip van half 3 zijn onze meiden niet gewend en er moet (soms) ook gewerkt worden ?. Dus met de afwezigen Ilya, Annika, Myrthe, Evy, Isabella en Amber (blessure) en met de helpende voeten van Evi, Denise, Lisanne en Mandy reisden we af naar Tilburg.

Voordelen heeft laat voetballen ook. Een keer een wedstrijd waar de dames uitgeslapen aan de start konden verschijnen. En dat leek te werken! Vanaf het fluitsignaal van de overigens uitstekend leidende jonge scheidsrechter ging het vol gas.

Er werd met inzet gevoetbald, de bal ging vlot rond en de duels werden gewonnen. De ballen vielen allemaal goed en als je binnen vijf minuten al weet te scoren dan geeft dat vertrouwen. Een goede goal trouwens van Sterre uit een perfecte corner van Nienke.

Na dat doelpunt bleef het beeld hetzelfde. Onze meiden bleven geconcentreerd voetballen en bij ’t Zand werd veel gewisseld om grip op de wedstrijd te krijgen. Wat overigens niet echt lukte.

Het resulteerde na een half uurtje in een tweede goal die na een assist van Sterre gemaakt werd door Mara. Ze schoot de bal eens een keer niet op de keepster ?.

De rust werd gehaald met de stand 0-2 en dat had best 0-3 mogen zijn. Indy mocht vlak voor rust alleen op de keepster af, maar zag de bal jammerlijk net voorlangs gaan.

Na de rust een zelfde beeld. ’t Zand probeerde het wel, maar zij hadden niet hun dag. Aan onze kant ging het nog steeds voorspoedig met de 0-3 van Mara, na een prachtige aanval die werd opgezet door Isabelle en Indy de kans bood een assist op Mara te geven. Dan viel ook de 0-4 nog door een voltreffer van Indy uit de tweede lijn.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ’t Zand ook nog wat kansjes, maar het zat ze niet mee. Bij een scrimmage voor de neus van Marte kon Esmee de bal van de lijn wegwerken en een schot vlak voor tijd werd door Marte tot corner verwerkt. Veel meer werd er niet weggegeven omdat het gewoon goed stond.

Zo werd de eindstand van 0-4 bereikt en dat was niet eens geflatteerd. Er werd geen seconde verzaakt en voor de paar meegereisde ouders was het een genot om naar te kijken.

Drie dik verdiende punten gaan lekker mee de brug over! Volgende wedstrijd is maandag tegen de kampioen RFC. Een mooie afsluiter van de competitie!

Esmee en Tonnie


Deel via: