Nieuws / Wedstrijdverslagen

Steven Molenschot wil met Almkerk stabiele middenmoter worden in de eerste klasse

ALMKERK • Almkerk begint aan het vierde seizoen in de eerste klasse. De Almkerkers willen een stabiele middenmoter zijn en zo mogelijk meedoen voor een periode. Ook Steven Molenschot wil zijn steentje weer bijdragen.

De net 26 jaar geworden Steven Molenschot verruilde drie jaar geleden zondagderdeklasser Waspik voor Almkerk en waagde de overstap over de Maas. Het was een bewuste keuze voor de multifunctionele speler, die bij Waspik al op 16-jarige leeftijd debuteerde en topscorer werd met vijfentwintig goals. “Het gekke was, dat we wel degradeerden met Waspik. Ik had er dus niet zoveel aan en nam afscheid met een degradatie”, lacht Molenschot.

De verrichtingen van de topscorer in Waspik wekten de interesse van Almkerk. “Ik had Almkerk al langer in het vizier en kende er best wel veel jongens van over de Maas, die hier speelden. Het jaar ervoor waren ze ook al langs geweest. Ik vond het tijd om een stap hogerop te maken, omdat ik bij Waspik wel klaar was.”

Liefhebber
Steven Molenschot vertelt nog geen moment spijt te hebben gehad van zijn overstap naar het hogere niveau bij Almkerk. “Het eerste seizoen heb ik een goed jaar gedraaid, al was dat het enige volle seizoen. Het is een leuke groep hier en een mooi niveau waarop je speelt in de eerste klasse”, aldus de multifunctionele Molenschot, die zowel op het middenveld als op de rechtervleugel uit de voeten kan.

“Als ik in vorm ben, kan ik hier een van de bepalende spelers zijn”, stelt Molenschot, die zichzelf kwalificeert als een liefhebber.

“Ik hou van het mooie voetbal. Natuurlijk staat de prestatie op nummer één en ben ik in het veld niet altijd een leuke vent, maar het plezier is ook belangrijk. Ik voel me zeker thuis bij Almkerk. Het is dorps, het is ons kent ons en je kent iedereen die hier rondloopt. Dat is juist leuk”, vindt de tegenwoordig in Breda woonachtige Molenschot.

Voor de tien
In het eerste seizoen scoorde Steven Molenschot tien keer. De laatste twee seizoenen mede door de corona maar twee keer.

“Ik hoop dat het nu een heel seizoen gaat worden en dan wil ik weer voor tien goals gaan. Dat is wel een mooi aantal. De eerste klasse is ook een mooie competitie. Ik verwacht dat het een leuk seizoen gaat worden met ploegen uit de regio Utrecht. Er zitten gelukkig ook een aantal ploegen bij uit de regio zoals Sliedrecht, LRC, WNC, Nivo Sparta en als je een club moet noemen, dan is dat natuurlijk GRC 14. Daar zit toch een stuk prestige bij. Je wilt perse van elkaar winnen. Dat blijft en je weet ook hoeveel het voor de club betekent. Gelukkig hebben we de derby vaker gewonnen dat verloren, maar het blijft de wedstrijd voor ons. Ik stap ook altijd het veld in om te winnen en plezier te hebben en ben een speler, die de bal aan de voet moet hebben. Het is resultaat voor plezier, maar als er plezier bij kan komen, dan is dat het mooiste wat er is.”

Ambities
De coronastops de afgelopen seizoenen vond Steven Molenschot lastig. Hij kijk dan ook erg uit naar het nieuwe seizoen en aan ambities geen gebrek. “We willen een stabiele middenmoter zijn in de eerste klasse. Wij hebben geen ploeg die kan zeggen: wij zijn de best voetballende ploeg van de competitie. Dat zijn andere teams zoals Sliedrecht, maar wij kunnen het wel iedere tegenstander moeilijk maken. We moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen. Als we mee zouden kunnen doen voor een periodetitel, dat zou heel mooi zijn”, stelt Molenschot.

Biertje drinken
“Zeker de derby tegen GRC 14 is heel belangrijk. Als we die allebei winnen en we doen mee in de middenmoot en we doen mee voor een periode, dan hebben we een heel mooi seizoen gedraaid. Daar teken ik voor. Het zal vaak vechten voor de punten zijn, maar als het dan lukt, is dat wel lekker. In het veld moet je elkaar tot het bot motiveren, maar daarna moet je met elkaar gezellig een biertje kunnen drinken.”

Nico van Es

Bron: Regio Voetbal dd 10-9-2021


Deel via: