Nieuws / Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag JO10-2 – FC Right-Oh JO10-3JM

De mannen van JO10-2 mochten op zaterdag 17 september hun zegentocht vervolgen tegen FC Right-Oh JO10-3JM (een hele mond vol).

Voordat de wedstrijd begon wisten we al dat het moeilijk zou worden. Bij de afslag naar Geertruidenberg was de rotonde afgesloten en moesten we omrijden. Aangekomen op de parkeerplaats stond er “welkom op het sportpark”, maar alle hekken waren dicht. Via de zijkant konden we naar binnen. Binnengekomen was het zoeken naar de kleedkamer en werd nog geprobeerd ons naar de verkeerde kleedkamer te sturen.
Verwarring alom dus…

De wedstrijd begon. Het was nog droog. Onder de rook van de Amercentrale begon Almkerk goed met goeie passes naar elkaar. Een pass eindigde bij Sander, de eerste doelpoging, maar de keeper stond er tussen. Vervolgens werd een schot van Jop ook geblokt.
Right-oh deed wat terug met een doelpoging, maar Bradley dook met een mooie actie naar links en stootte de bal over de zijlijn.
Hoewel Almkerk de overhand had viel, na een uitbal van rechts, het doelpunt aan de kant van Right-Oh. 1-0 voor de thuisploeg.

Niets aan de hand. Almkerk is vaker op achterstand gekomen. Cas veroverde de bal rechtsachterin en gaf de bal langs de lijn mee aan Ties. Ties zette het op een rennen, kapte bij de achterlijn zijn speler weg, gaf de bal voor op Jop, maar de doelpoging ging net naast.

De wedstrijd bleef in evenwicht. Right-Oh schoot net naast. Sander kwam plots vrij in de spits, rolde de bal slinks langs de keeper, maar de keeper hield de bal van de lijn.
Achterin bleef Cas keihard verdedigen en gaf de bal regelmatig een poeier naar de zijlijn.

Na de time-out werd een mooie aanvalsdriehoek opgezet met Ties, Ivan en Sander. Sander legde de bal terug op Ruben… komt dat schot!! Maar de keeper stootte de bal over de achterlijn. De corner kwam terecht bij Ruben, weer een schot van afstand… naast.

Achterin vochten Cas en Ruben harde duels uit. Right-Oh kwam er langs, maar daar was Bradley met een mooie save.

Voorin werkte Ties hard aan een goal. Hij stuitte op de keeper, schoot nog een keer, en daar was de gelijkmaker!! 1-1.
Almkerk zette door met 2 afstandsschoten door Ruben, maar telkens was het weer de keeper die roet in het eten gooide. Een doelpoging van Right-oh eindigde in een corner. En weer was het Almkerk die op zoek ging naar de voorsprong. Ruben had achterin overzicht, gaf de bal op Ivan die vrij stond en weer ging de doelpoging via de keeper naast. De hoekschop van Ties ging iedereen voorbij en de scheids floot voor de rust.

Na de rust nam Almkerk het initiatief. Een hoekschop van Jop werd gestopt door de keeper.
Achterin gaf Daan de bal mee aan Ties, weer de keeper die de bal tegenhield. Het doelpunt hing in de lucht. Bij een pass van Right-Oh kwam Daan slim voor z’n man, hij gaf de bal mee aan Ties. Ties schoot, de keeper stootte de bal terug, weer Ties, weer de keeper, de bal kwam bij Jop… hij schoot…. Op buitenkant paal. Oehhh riepen we met z’n allen.

Een volgende aanval van Almkerk. Ties op rechts gaf de bal aan Ivan. Ivan legde de bal terug op Jop. Jop schoot een prachtig schot en de bal belandde precies tussen de keeper en de paal in. Een prachtige aanval die perfect werd afgerond. 1-2 voor Almkerk!
Right-Oh zocht direct naar de gelijkmaker. Een doorgebroken speler ging op het doel af, maar natuurlijk was daar keeper Bradley waar we op konden bouwen om de speler te stoppen.

De keeper van Right-Oh kon er ook wat van. Doelpogingen van Jop, Ties, Daan en weer Ties werden allemaal gestopt.
Een nieuwe aanval werd opgezet door Jop op links. Hij keek en Ruben stond helemaal vrij. Een hard schot! Maar het doel was te klein, de bal ging naast.
Bij een volgende aanval van Almkerk stonden Ties en Jop samen vrij voor het doel van Right-Oh. Ties ging niet voor eigen gewin en legde de bal netjes breed op Jop. Jop kon scoren, maar de bal kwam tegen de paal.

Even time-out. Right-Oh had dit wel nodig. Na de time-out ging het spel weer meer gelijk op.
De eerste kans was voor Almkerk, na een correcte tackle van Ruben speelde hij de bal op Daan, maar de doelpoging ging net naast.
Een aanval van Right-Oh werd gestopt door Cas met een goede tackle. De corner die hieruit volgde was een makkie voor Bradley, vangbal.
Jop was weer lekker bezig op links, legde bal op Ruben en weer een poging van Ruben met een afstandsschot. Het schot miste kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper.
Meerder aanvallen van Right-Oh werden gestopt door Cas en een goeie save van Bradley. Achterin hield Almkerk goed stand, nu nog afmaken voorin.
Een voorzet van Jop kwam bij Daan, maar helaas werd het niet afgemaakt.
Right-Oh bleef doorzetten en een mooie dribbel van de spits eindigde met een vernietigend schot. Het doelpunt viel voor Right-Oh. 2-2.

Almkerk baalde zichtbaar van dit tegendoelpunt. Kom op jongens, schouders er onder!

Bij een aanval van Almkerk was Daan vastberaden om te scoren. Maar weer die verrekte keeper die de bal tegenhield… de rebound werd gestopt door een verdediger.
Een volgende aanval van Almkerk werd even stop gezet… er lag een speler van Right-Oh op de grond. De mannen voelden de tijd wegtikken (en de supporters ook)…
Zou deze wedstrijd, met zoveel oeh-momenten, dan eindigen in een gelijkspel?
In de laatste minuten had Jop op linksvoor de bal. Hij wilde de bal voorgeven voor het doel, maar de keeper maakte een foutje… de bal rolde tussen de benen van de keeper door. De winnende goal? 2-3 voor Almkerk.

Met nog een paar tellen te gaan perste Right-Oh nog alles er uit om de gelijkmaker te maken. Iedereen van Almkerk ging voor de bal liggen en daar was het fluitsignaal. Einde wedstijd.

Een zwaarbevochten overwinning van 2-3 en een eervolle vermelding voor de keeper van Right-Oh die waarschijnlijk met rode handen naar huis ging.

Een spannende pot, maar hartstikke leuk dat de mannen van Almkerk uiteindelijk met de winst naar huis gingen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 24 september thuis om 10:00uur tegen RFC JO10-4.


Deel via: