Nieuws / Wedstrijdverslagen

Het regent (doelpunten) in Gorinchem

Het is zaterdag 15 oktober. DE dag dat de jongens van JO10-2 kampioen van het kwartaal kunnen worden. Vooraf werd de mannen voorgespiegeld dat ze de moeilijkste tegenstander van de competitie tegen zich hadden, dus geen overmoed, geen verslapping, vol druk leveren!
Want er moest natuurlijk nog wel even gewonnen worden van GJS JO10-6.

Met een flinke supportersrij langs de zijlijn onder de paraplu’s werd begonnen aan de wedstrijd.
Bradley in het doel, Cas en Ruben achterin, Daan en Ivan op het middenveld en Sander in de spits. De regen had de spiertjes wat koud gemaakt (of het was de spanning), want de mannen moesten even opwarmen… Een schot van Daan ging naast, Cas kwam als verdediger op en stuitte op de keeper, een combinatie met Daan, Ivan en Sander ontaarde in een handsbal van Sander.
Maar ineens kwam een hoge bal voor de voeten voor Daan, de bal mocht een keer stuiteren en een volley zorgde voor de eerste goal; 0-1.
De goal zorgde dat het ijs wat was gebroken. Daan kwam op langs de zijlijn en passte de bal op Sander… Maar oooeh, de bal ging naast.
Het positiespel stond goed, Cas en Ruben houden het veld breed, de bal werd gespeeld op Sander en daar was de 0-2.
GJS probeerde iets terug, maar Bradley was soeverein en stopte de bal. De bal ging naar Ruben, Ruben op rechts krijgt de ruimte, hij schiet en de 0-3 is een feit met een harde streep door het midden. Een aanval van GJS op linksvoor werd heel mooi afgemaakt met buitenkantje voet tussen de paal en Bradley (eigenlijk onhoudbaar); 1-3.
Almkerk bleef gretig en wilde verder uitlopen. Daan en Ivan gaan tekeer op de flanken, maar krijgen Sander niet gevonden omdat hij gedekt wordt door wel 2 of 3 man.
Een wederom doorgestoomde Cas probeert het weer eens, maar zijn schot gaat naast.
Ivan zet vervolgens een aanval op van rechts, hij passt mooi op Sander, Sander schiet en de bal beland met precisie perfect tussen de paal en de keeper (daar past nog geen grasspriet tussen); 1-4.
Een time-out was nodig om GJS op adem te laten komen.

Jop en Ties kwamen er in achterin. Cas in de spits en Daan/Ivan op links/rechtsmidden.
Volgens mij is in de time-out gezegd dat er meer druk uitgeoefend moest worden, want de jongens gingen er vol op. Daan was net een sneltrein op links en speelde 3 man uit (of liep er dwars doorheen). De doelpoging eindigde in een corner. Na de corner bleef Almkerk druk uitoefenen. De bal ging van Ivan op rechts, naar Ties in het midden, Ties zag Daan op links en met buitenkantje voet scoorde hij de 1-5.
Na de aftrap kreeg Almkerk al weer snel de bal. Prachtig om te zien hoe Ties achterin het overzicht had en met z’n vinger de juiste aanwijzingen gaf. Hij speelde de bal op Cas, en Cas hield goed de bal bij zich met het doel van de tegenstander in z’n rug. Hij legt de bal af op Daan en een nieuwe poeier van Daan werd de 1-6. De volgende aanval van Almkerk eindigde weer bij Daan en oog in oog met keeper deed hij een bewust of onbewust stiftje, de 1-7 was een feit.
Een snelle aanval van GJS met doorgesproken speler werd doorzien door Bradley. Hij blijft goed opletten en stapt op tijd tussen de speler die kon scoren. Het zijn speldenprikjes vanuit GJS, want Almkerk blijft beuken met aanvallen op het doel van GJS. Mooie aanvallen werden opgezet vanuit de achterhoede door Jop en Ties, maar kansen door Ivan en Cas werden net niet benut. Het doelpunt hangt in de lucht, want GJS krijgt de bal niet weg onder druk van Almkerk. Een uittrap van GJS werd snel opgepakt door Daan, een schot, en de 1-8 was en feit!
Nog een poging voor de rust vanuit GJS werd in de kiem gesmoord door goed verdedigend werk van Ties. En een aansluitende poging op het doel van Almkerk werd gestopt door Bradley. En wat keek hij er bruut bij, die jongen zit vol zelfvertrouwen!
– Rust –

Na de rust mocht Sander op doel. Jop en Ties nog achterin. Bradley en Ruben op de flanken en Daan in de spits.
En de mannen bleven knallen. Een prachtige aanval verliep vanaf Ruben, naar Jop, weer terug naar Ruben en eindigde bij Ties. Ties werd door 3 man gedekt, en het schot ging naast.
Een heerlijke rush van Bradley op links en hij speelde een afgemeten balletje naar Daan, Daan legt de bal op Ruben, een schot; 1-9.
De goal gaf Ruben vleugels, want na een nieuwe aanval van Ruben op rechts schoot hij de bal en in de linkerhoek (binnenkantje paal) werd het 1-10.
De tegenaanvallen van GJS zijn flauwtjes en ook Sander stond z’n mannetje. Hij blokt tot 2x toe een schot. Maar een scherpe counter van GJS werd Almkerk toch fataal, 2-10.
Ruben ‘on fire’ op rechts gaf de bal op Daan, vervolgens met een heerlijke aanname werd de verdediging uitgespeeld en een vernietigend schot van Daan keihard in het dak van het doel; 2-11. En weer een nieuwe aanval vanuit Ruben stuitte op de keeper en Daan stond klaar voor de rebound; 2-12.
Op linksvoor is Bradley keihard aan het werk en naarstig op zoek naar een goaltje. Een schot van Bradley werd weggestompt door de keeper, de rebound van Daan werd gevangen door de keeper. GJS countert wederom en een keihard schot in de hoek zorgde voor de 3-12.
Na de aftrap bouwt Almkerk weer op. Jop werkt hard achterin en verovert de bal. Hij speelt de bal breed op Ruben. Ruben speelt z’n mannetje voorbij en zoekt de achterlijn… een voorzet op Bradley, een schot van dichtbij en jaaaaa daar is de goal. Bradley stijgt bijna op van vreugde; 3-13!
Na de time-out doet Cas achterin weer uitstekend verdedigend werk. Na verovering van de bal rent hij langs de lijn en geeft de balk mee aan Ruben op rechts. Ruben zet een sprint in en met wederom een streep met z’n rechtervoet belandde de bal in de linkerhoek; 3-14.
Nieuwe aanvallen via Ivan werden helaas niet beloond met een doelpuntje. Een uitbal van rechts werd genomen door Ruben. Ruben speelt Ivan aan en Ivan ziet Bradley vrijlopen. Een mooi passje… en de 3-15 werd gescoord door Bradley!
Het spel liep zo soepel, het leek wel of Almkerk met 1 mannetje meer speelde. Steeds stond er weer iemand vrij om aan te spelen. Bij deze gedachte werden de spelers even geteld en wat bleek… GJS speelde met 7 man tegen 6 man van Almkerk. Dit is toch ook wel echt de verdienste van trainers Martin en Dian. De jongens blijven voetballen en druk uitoefenen, houden hun posities goed vast (of anders dwingen Martin en Dian dit wel) en het spel breed. Complimenten hoe het team wordt neergezet.
Bij een nieuwe aanval werd de bal teruggelegd op Ties. Ties kapt z’n mannetje uit, een schot en de 3-16 geschiedde.
Ivan in de spits legde de bal breed op Ruben. Ruben probeerde weer zijn hoekje uit met een schot van rechts in de linkerhoek en weer was het een goal. Net Arjen Robben in z’n goeie tijd, je weet wat ie gaat doen en toch scoort ie steeds weer. De 3-17.
Jop was ook nog op zoek naar zijn goaltje en hij werd beloond voor zijn noeste arbeid. Een schot van Jop vanuit rechts was onhoudbaar voor de keeper; 3-18.
Na een uittrap van Sander deed GJS heel even wat terug en ze scoorden de 4-18.
Het einde van de wedstrijd was in zicht. “Kon Almkerk nog de 20 doelpunten halen?” zeiden de supporters tegen elkaar. Een prachtige aanval werd opgezet, er werd goed overgespeeld van Ruben op Jop, van Jop op Ivan. En Ivan was het zat… na al die kansen gaat deze er in. En hij gaf de bal een enorme poeier. BAM! Een gruwelijke knal in het dak van de goal. 4-19.
Met nog een paar seconden te tikken op de klok zette Almkerk alles op alles om de 20 doelpunten te maken. GJS wilde dit niet laten gebeuren, het leek ineens wel of het hele keepersgebied vol stond met rode poppetjes van GJS. En dan was daar toch Jop die vrij kwam te staan. Hij scoorde de 4-20!

Een heerlijke resultaat. Dian, check jij nog even je administratie met dit verslag ??

Na de wedstrijd werd er luidruchtig gejuicht en schouderklopjes uitgedeeld. En onder applaus van alle supporters kregen de jongens een welverdiende medaille en snoepzak(je). Op de thuisbasis in Almkerk werd nog friet gegeten ter afsluiting van dit onvoorstelbare kwartaal. Volledig ongeslagen en vooral ook veel plezier!
Op naar het volgende competitiedeel!


Deel via: