Nieuws / Wedstrijdverslagen

VV Almkerk 10-2 in de tweede fase

In de gehele tweede fase van de competitie is er van ons geen wedstrijdverslag gekomen. Wellicht dat de eindstanden hier debet aan zijn. Maar het was een heel leerzaam proces. Waar we in de eerste fase freewheelend naar het kampioenschap zijn gegaan. Zo hard werden kleine foutjes afgestraft in een klasse hoger. Waren we qua veldspel nou echt minder? Nee, vaak waren wij voetballend beter dan de tegenpartij. Wij vergaten de wedstrijd vaak onze kant op te laten vallen. De goals die wij tegen kregen, konden we vaak niets aan doen. Afstandsschoten die van richting veranderde, ballen strak in de kruising en ballen die voor de voeten van de tegenstander viel. Zelf vergaten we te schieten of was het schot net niet goed. Hieronder per wedstrijd het verloop:

Roda Boys – Almkerk

Eerste wedstrijd in een klasse hoger. Binnen één minuut keken we al tegen een achterstand aan. De aanvaller van Roda Boys schoot een bal precies in de kruising. Door de tegengoal waren we uit ons doen en daar maakte Roda Boys gretig gebruik van. Binnen vijf minuten keken we tegen een 4-0 achterstand aan. We kregen wat meer grip op de wedstrijd. En dat leverde gelijk kansen op. Helaas werden de kansen niet verzilverd. Wel maakte Sander op slag van rust een wereldgoal.

Na de rust gebeurd eigenlijk het zelfde als in de eerste helft. Binnen vijf minuten scoorde Roda Boys weer vier keer. Hierna zijn we weer wakker en komen weer beter in de wedstrijd. Daardoor scoort Roda Boys een eigen goal en maakt Daan ook een goal. Uiteindelijk is de eindstand 14-5 in het voordeel van Roda Boys. Zat er meer in? Er zat zeker meer in voor Almkerk.

Almkerk – GJS

De eerste thuiswedstrijd speelden wij tegen GJS. Al snel werd duidelijk dat GJS een maatje te groot was. Dit was de beste ploeg in de competitie. Almkerk kwam er totaal niet aan. Nog voor de rust liep GJS uit naar een 0-9 voorsprong. Op slag van rust maakte Ties nog een eretreffer.

In de tweede helft scoorde GJS er nog vijf. Voor Almkerk scoorde Jop nog een keertje. Helaas konden wij vandaag geen vuist maken. GJS was een maatje te groot, maar wij hebben er alles aan gedaan. Dat kan een keertje gebeuren. Met zo’n goede tegenstander is het geen schande dat we hebben verloren. Alle complimenten naar GJS, maar ook zeker complimenten voor onze werklust.

SVS’65 – Almkerk

In de uitwedstrijd tegen SVS’65 uit Spijk was het heel koud. Helaas konden Sander en Jop niet mee doen. Hierdoor heeft Boas uit de JO9 mee gedaan. Almkerk had het betere van het spel. Er werd goed gecombineerd. Maar toch scoorde SVS met drie toverballen. Ties scoorde de aansluitingstreffer. Helaas vergaten wij nog een aantal kansen te verzilveren. Bij een uitbraak scoorde SVS de 4-1. Voor Almkerk was het weer Ties die scoorde. Maar voor de rust scoorde SVS drie keer. Zo keken wij in de rust tegen een 7-2 achterstand aan.

In de tweede helft scoort SVS nog drie keer en Ruben scoort voor Almkerk. Had er meer ingezeten? Weer kunnen we de vraag beantwoorden met: Ja. Kansen werden niet afgemaakt en SVS scoorde uit een paar toverballen.

Almkerk – SVW

In een gelijk opgaande wedstrijd waren er kansen over en weer. SVW opende de score, waarna Jop de stand weer gelijk maakte. Voor rust maakte SVW toch de 1-2, 1-3 en de 1-4. Was dit gezien het spelbeeld een goede afspiegeling van de wedstrijd? Nee, Almkerk liet de bal goed rond gaan. Creëerde genoeg kansen, maar deze werden niet benut. Waar Almkerk de kansen niet verzilverde deed SVW dat wel. Dat was het verschil tussen beide ploegen.

In de tweede helft dolde de aanvaller van SVW een aantal keer de verdediging van Almkerk dol. Hij maakte zeven goals. SVW maakte er ook eentje voor ons. En ook Jop maakte er nog eentje voor Almkerk. Qua veldspel waren wij de betere partij, alleen SVW maakte de goals. Hier had meer ingezeten voor Almkerk.

GRC’14 – Almkerk

In de derby tegen GRC speelde wij in een iets andere opstelling. Hier hadden we iets moeite mee op het begin. Het was toch even wennen. Maar het ging al snel beter en beter. Maar GRC kwam op voorsprong. Met een raket schoot de aanvaller de bal hoog in de verre hoek. Keeper Bradley stond aan de grond genageld. En met een knap schot van afstand verdubbelde GRC de voorsprong. Daarna maakte Almkerk een tiki-taka-goal! Mocht FC Barcelona zo’n goal maken, wordt deze bij elk voetbalprogramma getoond. Ruben speelde de bal in Ivan en die kaatste de bal door naar Ties. En Ties bleef rustig één op één met de keeper. Ties schoof de bal langs de doelman. Helaas voor Almkerk schoot GRC daarna de ene na de andere raket in de goal. Maar voor rust maakte ook Ivan een goal. Uit wederom een mooie aanval. Met een 7-2 stand gingen we rusten.

In de tweede helft wederom het zelfde spelbeeld. Almkerk probeerde te voetballen, maar GRC maakte de doelpunten. En daar gaat het uiteindelijk om. Jop maakte nog een hattrick voor Almkerk. Helaas werd de eindstand 13-5 in het voordeel voor GRC.

Almkerk – Noordeloos

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelde Almkerk tegen Noordeloos. Zou het dan eindelijk een keertje in het voordeel van Almkerk vallen? Zouden ze de lessen van de eerdere wedstrijden gaan gebruiken?

Almkerk probeerde al gelijk het spel naar zich toe te trekken. Wij lieten Noordeloos achter de bal aan rennen. Echte grote kansen creëerden wij niet. Noordeloos kwam niet verder dan wat speldenprikjes. Ties zette druk en veroverde de bal. Hij zette door naar voor. Hij kwam alleen niet tot een goed schot. Waar wij vergeten om ons te belonen, doet Noordeloos dat wel. Met een schot uit de tweede lijn maakt de middenvelder van Noordeloos de 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft deed Almkerk er alles aan om de achterstand om te draaien naar een voorsprong. Het is Jop die de verdiende 1-1 maakt. Via de voet van Ties komen we op voorsprong. Maakte Ruben de 3-1. En scoorde Ivan zowel de 4-1 als de 5-1. Een verdiende overwinning gezien het spelbeeld. Dit zat er al een aantal wedstrijden aan te komen. Nu viel het een keertje onze kant op en wonnen we onze laatste competitiewedstrijd van 2022!

Nu gaan wij nog een aantal weken doortrainen om in de derde fase weer goed voor de dag te komen. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2023!


Deel via: