JO10 speelt gelijk bij Capelle

Vandaag is het voor de jongens van de JO-10 de eerste wedstrijd van het tweede kwartaal én ook nog eens in de eerste klasse! Na een geweldige prestatie in de tweede klasse voorgaand kwartaal, hebben de jongens zichzelf beloond met een promotie naar de eerste klasse waar ons nieuwe, gewaagde tegenstanders te wachten staan. Met een compleet team gaan we richting SV Capelle. Ondanks Gijs en Luuk afgelopen week niet fit waren, zijn zij gelukkig toch fit genoeg om mee te gaan en de wedstrijd te spelen.

De energie zat er in de kleedkamer goed in, en de jongens wilde zo snel mogelijk het veld op om zich warm te gaan maken. Maar voordat we het veld op konden, werd door de coaches eerst de opstelling bekend gemaakt; Boas op de goal, Luuk V en Luuk D achterin op de backs en Nouri centraal. De aanval werd ingevuld door Daley en Boet. Gijs begon aan de zijkant. De opstelling is bekend, de jongens waren warm gelopen, dus de wedstrijd kon starten.

Vanaf het start signaal was iedereen enorm scherp en energiek aan de wedstrijd begonnen. We hadden te maken met een goede tegenstanders, maar ook wij waren vandaag erg goed aan de bal én zonder de bal! Iedereen liep voor twee en er werd goed samen gespeeld. Onze verdediging hield alles dicht en voorin werd goed druk gezet met als resultaat dat de bal weer vlug veroverd werd van de tegenstander. Na het eerste kwartier was het tijd voor een wissel; Gijs kwam erin voor Boet, die de benen onder zijn lijf vandaan heeft gelopen om de verdediging van de tegenstander uit te putten. En dit pakte goed uit! Met een prachtige pass uit de verdediging werd Gijs (met zijn frisse benen) weggestuurd over de flank en kon de bal laag voorgeven waardoor het voor Daley zomaar binnentikken was. 0-1! Verdiende voorsprong. Met een voorsprong gaan we de rust in. Even wat drinken, en weer door. In de rust wordt Daley gewisseld voor Boet.

Ook na de rust staan de jongens weer goed te voetballen. De tegenstander begint wat sterker te worden en krijgen hier en daar wat kansen, maar onze keeper Boas versla je niet gemakkelijk en zorgt er dan ook voor dat de goal leeg gehouden wordt. In de tweede helft wordt de bal lekker rond getikt achterin, en na een mooie aanval van de jongens kan Gijs de 0-2 maken! SV Capelle begint wat feller te worden en met een afstandsschot maken zij de 1-2. Dan is het tijd voor de laatste pauze, en wordt Luuk D gewisseld voor Daley. Na de pauze komen we direct weer goed uit de startblokken en maken we de 1-3…. maar deze wordt vervolgens afgekeurd. De aanleiding voor het afkeuren van de goal is onbekend, maar goed, accepteren en doorvoetballen. En dat deden de jongens.

Terwijl het einde van de wedstrijd nadert, komt het dieptepunt van de wedstrijd; Nouri gaat in een duel door zijn enkel en kan de wedstrijd helaas niet meer doorvoetballen. In de slotfase viel uiteindelijk nog de 2-2 en hiermee werd de eindstand van vandaag bepaald. De jongens kunnen met een trots gevoel terug kijken op de wedstrijd. De allereerste wedstrijd in de eerste klasse en dan z’n goede pot voetbal spelen, complimenten hoor. Vasthouden dit niveau en doortrekken naar volgende week. Dan komt Dussense Boys op visite bij ons in Almkerk. Beloofd weer een mooie wedstrijd te worden. En Nouri, beterschap en we hopen je weer snel terug te zien op het veld!