Nieuws / Wedstrijdverslagen

HOTSEKNOTS-WEDSTRIJD LEVERT ALMKERK EEN PUNT OP

Almkerk mocht dit weekend op bezoek bij Moerse Boys in Zundert. Op een veld waarop goed voetbal niet mogelijk bleek, werd een 2-2 eindstand bereikt.

MOERSE BOYS

De thuisploeg degradeerde vorig seizoen uit de vierde divisie. Ook dit jaar, een klasse lager, staan de oranjehemden in de degradatiezone. Na de winterstop is echter wel de stijgende lijn ingezet en kruipt de ploeg langzaamaan omhoog. De thuisploeg speelt haar wedstrijden op sportpark de Akkermolen, met jawel de kenmerkende molen vol in het zicht.

OMSTANDIGHEDEN

Een redelijk grote publieke opkomst “gezellig druk” en een lekker lentezonnetje waren de ingrediënten voor een leuke pot voetbal. Helaas zou genieten van goed voetbal onmogelijk blijken. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld. Het natuurgrasveld was van een belabberde kwaliteit. Rollende ballen kregen spontaan een stuit mee waardoor de bal decimeters de lucht in schoot, stuiterende ballen veranderden op ieder polletje van richting. Kortom goed voetballen bleek onmogelijk.

WERKLUST BEPALEND VOOR WEDSTRIJDBEELD

Bij Almkerk ontbraken de geblesseerden Corne van Rosmalen, Melvin van den Heuvel en Falk van Sluisveld (laatsgenoemde nam nog wel plaats op de bank). In de warming-up moest noodgedwongen ook Danilo Kros aan dit lijstje geblesseerden worden toegevoegd. Maxwell Boateng de Kort speelde daardoor zijn tweede wedstrijd ooit in de basis. De rechtsback deed dit naar behoren.

De eerste mogelijkheid is na zes minuten spelen voor Almkerk. Jenner Koek komt door over de linkerkant en bereikt Jelle Stalenhoef. De aanvoerder kan schieten vanaf “randje zestien”, maar de Zundertse doelman brengt redding.

Bovengenoemde mogelijkheid bleek het enige wapenfeit voor de bezoekers in de eerste helft. Moerse Boys gooit alle energie in de wedstrijd. Deze werklust bij de thuisploeg gecombineerd met het slechte veld maakt het een lastige middag voor Almkerk.

De ploeg uit Zundert krijgt wel kansen. Eerst wordt een afstandschot onschadelijk gemaakt door keeper Dennis van Duin. Daarna komt halverwege de eerste helft een aanvaller 1-op-1 met Dennis. De keeper wordt gepasseerd maar dringt de aanvaller net ver genoeg naar buiten waardoor zijn schot naast gaat. De derde kans komt voort uit een vrije trap. De vrije trap wordt door de geheel vrijstaande aanvaller bij de tweede paal binnengetikt. Met een miraculeuze redding houdt Dennis zijn doel schoon.

Niet lang daarna is de vierde kans wel raak. Een verre ingooi wordt met een slimme voetbeweging verlengd en de bal verdwijnt in het doel, 1-0 voor Moerse Boys.

Dit is tevens de (terechte) ruststand.

WEDSTRIJD LIJKT BESLIST TE ZIJN

In het begin van de tweede helft verandert er nauwelijks iets aan het spelbeeld. De ploegen kunnen niet aan voetballen toekomen en Almkerk heeft het lastig met de strijd en de strijdwijze van Moerse Boys. Er wordt veelal “de lange bal” gespeeld en vanuit daar wordt dan gestreden om “de tweede bal”. Het is wel logisch dat beide teams zo spelen, bang als men is om in de opbouw balverlies te leiden door het slechte veld. Het maakt het schouwspel er niet beter op. De best bijpassende beschrijving die ooit hieraan is gegeven: hotseknotsbegonia-voetbal.

Jelle Stalenhoef is met een kopbal uit een corner dicht bij een doelpunt, maar de keeper redt.

Na ruim een uur spelen lijkt de wedstrijd beslist. Een hoge bal van Moerse Boys belandt tussen vijf Almkerkse verdedigers en twee Zundertse aanvallers. Uiteindelijk gaan de twee aanvallers ervan door met de bal. Eén van de aanvallers schiet goed binnen en brengt Moerse Boys op een 2-0 voorsprong.

GOUDEN WISSELS KANTELEN WEDSTRIJD

Almkerk weet zich halverwege de tweede helft in een verloren positie. De ploeg staat op een 2-0 achterstand en het eigen spel spelen gaat niet echt lekker. Het lijkt een verloren zaterdagmiddag te worden. Juist als de nood hoog is, tonen de mannen karakter.

Na een individuele actie is het Dominique Mahu die de bal meegeeft aan de net ingevallen Quinten Eugenia. Hij haalt lekker uit in de korte hoek en brengt de spanning terug in de wedstrijd, 2-1.

Gesterkt door dit doelpunt gaat in het laatste kwart van de wedstrijd het energieniveau bij de gasten omhoog. Er is ineens geloof op (toch nog) een resultaat.

Almkerk gaat volle bak op zoek naar de gelijkmaker. De blauwwitten geven de thuisploeg geen centimeter ruimte meer. Steven Molenschot krijgt een schietkans, zijn schot gaat over. Quinten Eugenia schiet in kansrijke positie voorlangs (ook zou buitenspel zijn geconstateerd).

Enkele minuten voor tijd komt Moerse Boys er nog één keer uit. Met een ongelooflijke redding houdt Dennis van Duin de gasten in de wedstrijd. Menigeen had de kopbal in de bovenhoek al geteld als doelpunt, maar dat was buiten de Almkerkse goalie gerekend.

In de absolute slotfase komt invaller Nick Kant nog in het veld. Hij mag met zijn traptechniek de ballen naar voren “pompen”. Tegelijkertijd wordt verdediger Luuk van der Leun als een ware stormram naar de punt van de aanval gestuurd.

Juist deze twee mannen vormen de inleiding voor de comeback van Almkerk. Nick Kant legt de bal (met zijn linkerbeen) over de Zundertse verdediging heen en Luuk van der Leuk ziet zijn kans schoon om alleen op de Zundertse doelman af te gaan. Hij wordt echter van scoren afgehouden door een overduidelijke overtreding binnen “de beruchte lijnen” met een penalty als gevolg. Ook krijgt de speler van Moerse Boys hiervoor de rode kaart.

In de blessuretijd (90+2) houdt Steven Molenschot zijn hoofd koel en brengt van elf meter de stand op 2-2.

In de “extra tijd van de extra tijd” dringt Almkerk nog aan om zelfs nog een overwinning uit het vuur te slepen. Hiervoor bleek de tijd, ondanks een tweede rode kaart bij Moerse Boys, te kort.

Driekwart van de wedstrijd leek het er niet in te zitten, maar Almkerk neemt zodoende toch een punt mee bij Moerse Boys. Eindstand 2-2.

PROGRAMMA

Almkerk speelt aanstaande zaterdag om 16u de thuiswedstrijd tegen Erp. In de uitwedstrijd werd in de blessuretijd een 2-3 weggegeven en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (3-3). Almkerk heeft dus nog iets goed te maken. Alle publiek is welkom om onze spelers aan te moedigen op jacht naar drie punten.