Nieuws / Wedstrijdverslagen

Achilles Veen 2 – Almkerk 2 1-3 (0-1)

Je hebt wel eens van die dagen………..

Zaterdag 23 Maart 2019, de absolute kraker in de 1ste Klasse-B staat op het programma. In een directe confrontatie mag de trotse koploper Almkerk 2 het gaan opnemen tegen de andere titelkandidaat Achilles Veen 2

De vorige confrontatie die op 19 Januari in Almkerk was gespeeld was met 1-2 nipt gewonnen door de groen/witte brigade uit het eierendorp. De achterstand die Almkerk 2 toen had opgelopen in de competitie van 2 verliespunten is door een prachtige serie van 6 achtereen gewonnen wedstrijden inmiddels weer teruggebracht tot 0 en met een prachtig doelsaldo van maar liefst +50 voor ons en +29 voor Achilles Veen waren alle ingrediënten aanwezig voor een spannende pot voetbal.

Almkerk 2 trainer Paul van der Donk had in de voorafgaande week op de trainingen de boel flink op scherp gezet, er werden 2 heerlijk fanatieke trainingen afgewerkt door een zeer gemotiveerde groep die zich maar al te goed leek te beseffen wat het belang was van deze topwedstrijd, misschien zat daar ook wel het verschil in vandaag maar daar later meer over………

Met 13 fitte spelers, kon er na een korte bespreking rond 13:15 uur worden afgereisd naar Veen waar later, de schrijver van dienst zich bij de groep aansloot. Die had namelijk eerst nog verplichtingen bij de MO17 die in Woudrichem een andere gemeentelijke derby moest spelen, die overigens in een 1-2 zege heeft opgeleverd, waarvan acte…..

Op de prachtige accommodatie “de Hanenweide” moest het gaan gebeuren vandaag en voorafgaand spraken Arie Schreuders en ik nog even over een wedstrijd die een paar jaar geleden op dit zelfde veld werd gespeeld door een aantal jongens die ook vandaag de Almkerk kleuren gingen verdedigen en toen in de toenmalige B-junioren (tegenwoordig JO17) een minstens zo felle titelstrijd uit moest vechten tegen de leeftijdsgenoten uit de voormalige gemeente Aalburg. Toeval of niet, juist op dat moment kwam de toenmalige doelman van Almkerk B, Lars Pruysen en zijn vader Bas die toen de grensrechters vlag hanteerde aanlopen en er werden uiteraard nog wat herinneringen uitgewisseld. Er druppelden nog meer Almkerk supporters de tribune op en omdat Achilles Veen 1 op deze zaterdag geen wedstrijd had was er ook vanuit Veense zijde voor een wedstrijd van tweede elftallen aardig wat publiek op deze wedstrijd afgekomen en terecht trouwens.

Na 1 minuut stilte die in acht was genomen na de droeve gebeurtenissen die zich eerder deze week in Utrecht hadden afgespeeld, blies scheidsrechter van Eijk om een paar minuten over half drie voor het begin van de wedstrijd en de afspraak die we met z’n allen gemaakt hadden om er gelijk bovenop te klappen werd in de beginfase uitstekend uitgevoerd, binnen de minuut was het Niels Hofstede die met zijn befaamde linkerbeen een schotpoging waagde en daarmee de bedoelingen van Almkerk 2 duidelijk maakte, we komen hier namelijk niet voor een gelijk spelletje, we willen “winnen-winnen-winnen”

Nog voor dat de wedstrijdklok 4 minuten aanwees werd de opbouw bij Veen wederom vastgezet en belandde de bal voor de rechtervoet van opnieuw Niels en waar hij vaak naar zijn linker opzoek gaat krulde hij het speeltuig nu met zijn chocolade been in de verre bovenhoek bammmm……0-1 een schitterend doelpunt en een droomstart voor Paul en z’n mannen.

De wedstrijd had weinig tijd nodig om opgang te komen hierdoor en ook Veen leek zich te beseffen dat ze vol aan de bak moesten om niet, al in een vroeg stadium op een schier onoverbrugbare achterstand te komen.

Keeper Twan van der Stelt moest binnen 10 minuten een gevaarlijke actie over de linkerkant onschadelijk maken en tot aan de rust golfde het spel in hoog tempo op,- en neer, met wat kansjes aan beide zijden waarbij misschien wel de grootste kans op een doelpunt viel te noteren een minuut of 10 voor rust toen Jeroen Plomp een voorzet bij de eerste paal in het zijnet knikte.

Tot aan de rust kwam er geen verandering in de stand maar dat zou in het tweede bedrijf wel veranderen.

Na een prima aanval van Veense zijde had Twan geen kans op de inzet van invaller Mick van Schijndel en binnen 5 minuten in de tweede helft was de stand weer gelijk getrokken 1-1

Met nog 40 minuten te gaan konden we ons gaan opmaken voor een zware tweede helft want om ons te kunnen passeren op de ranglijst moest Veen winnen en met de ene na de andere wissel die Veen al dan niet noodgedwongen moest toepassen leek het dat Veen er geen (kunst)gras over wilden laten groeien.

Toch werd het spel van Veen er niet beter op en langzaam maar zeker kreeg Almkerk 2 weer meer grip op de wedstrijd. Nadat eerst Johnny Wilhelm om onduidelijke redenen door de scheidsrechter werd terug gefloten brak de 78ste minuut de fase aan waarin de wedstrijd verdient in ons voordeel zou worden beslist.

Een hoekschop vanaf de linkerzijde werd in tweede instantie door Niels voor het doel gechipt en met heel zijn ziel en zaligheid was het Pieter Straver die Almkerk 2 voor de tweede keer deze middag op voorsprong zette 1-2

De kruiddampen waren nauwelijks opgetrokken of er kon opnieuw worden gejuicht door iedereen die Almkerk 2 een warm hard toe draagt, nu was Pieter de aangever en met het hoofd besliste Jeroen de wedstrijd 1-3

De goal van Jeroen werd geklokt in de 80ste minuut en vanaf dat moment speelde Almkerk 2 een gewonnen wedstrijd.

De werkelijk onverzettelijke verdediging gaf geen krimp meer en de wedstrijd kon worden uitgespeeld, Veen geloofde er niet meer in en als de wedstrijd nog langer had geduurd dan de 6 minuten blessuretijd dan zou de 1-4 dichterbij zijn geweest dan de 2-3

Met een enorm trots en heerlijk gevoel konden de drie punten mee worden genomen naar Almkerk en met nog 6 wedstrijden te gaan heeft Almkerk 2 alle kaarten in handen om misschien wel te mogen dromen over iets heel moois.

Deze wedstrijd heeft aangetoond dat het niet altijd zo hoeft te zijn dat individueel de betere voetballers even zomaar een wedstrijd zullen winnen want met een enorme dosis inzet, heel veel spelplezier en een enorme wilskracht kun je vaak heel ver komen.

We moeten natuurlijk wel met beide voetjes op de grond blijven staan want uiteindelijk worden de prijzen pas op de meet verdeelt, en uiteindelijk was dit maar één wedstrijd die we gelukkig geweldig hebben kunnen afsluiten, maar de eerstvolgende is nu weer de belangrijkste, vergeet dat niet!!!

Een groot compliment voor jullie allen manne inclusief JO19 spelers Luuk en Jorg, en ik denk dat ik namens de staf en de supporters mag spreken dat we van jullie hebben genoten op deze 23ste maart van het jaar 2019  waarbij we ook de tomeloze inzet van grensrechter Theo van der Stelt niet mogen vergeten.